Συζητήσεις > Καταγγελίες

Λίστες ΕΜΠ

(1/3) > >>

Apollon:
Καλησπέρα,
Ξεκινάω αυτό το θέμα, σχετικά με τις πρόσφατες λίστες του ΕΜΠ στις οποίες γραφτήκαμε σχετικά αυτόματα (γεγονός που με ενόχλησε ολίγο) και για τον σκοπό που εξυπηρετούν.

Προσωπικά θεώρησα ότι η ανταλλαγή απόψεων μέσω αυτού του συστήματος δεν είναι σωστή
Η εγγραφή έγινε σχετικά βίαια με σκοπό όμως την ενημέρωση των φοιτητών για θέματα Πρυτανείας και της Γραμματείας της σχολής. Έτσι θεώρησα ότι είναι θετικό να βρίσκομαι σε μία τέτοια λίστα.
Όμως από ότι φαίνεται μπορεί ο καθένας να στείλει email σε όλους τους φοιτητές με ένα κουμπί. Αρχικά δεν είχα πρόβλημα μιας και μηνύματα του στύλ "Συνέλευση του συλλόγου στις χ/χ/χχ του μηνός και ώρα υυ:υυ" είναι ένα καλό βήμα επικοινωνίας.
Όταν όμως αρχίζουν τα γνωστά "wall of text" με τις απόψεις / επιχειρήματα του καθενός, το παιχνίδι ξεφεύγει. Θεωρώ ότι έχω το δικαίωμα της ιδιοτικότητας του email μου (εώς ενός σημείου), και ότι δεν είμαι αναγκασμένος να βλέπω το inbox μου γεμάτο από άγνωστους senders οι οποίοι μιλάνε πολιτικά (ή οτιδήποτε).

Έτσι έστειλα ένα email με το παράπονο μου. Τελικά αυτό το μαιλ δέχτηκε αρχικά κάποιες θετικές απόψεις αλλά σύντομα μετατράπηκαν σε αρνητικές. Ο λόγος είναι ότι διάφοροι φοιτητές θεωρούν την λίστα αυτή ως ένα εργαλείο επικοινωνίας των φοιτητών που δεν ανήκουν σε παρατάξεις, ενώ οι απόψεις περί των "είναι η ώρα να συμμετάσχουμε στα κοινά και  να μην πίνουμε καφέ" κάνανε την εμφάνιση. Μέχρι και το θειικό άκουσα το Απόλλων, σέβομαι το πρόβλημά σου, αλλά ομολογουμένως η πιο θεμιτή λύση είναι να βγει ένας από τη λίστα, παρά να σταματήσουν όλοι οι άλλοι να μιλούν..
Από πότε το θεμιτό είναι πάντα το λογικό? Και οι κυβερνητικοί και οι αμερικάνοι στο Ιράκ, το θεμιτό υπερασπίζονται. Είμαστε και φοιτητές γ.... την τρέλα μου >_<. Άμα ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ε?

Είμαι πολλά χρόνια φοιτητής, για τους δικούς μου προσωπικούς λόγους. Γνωρίζω πως υπάρχει μια ανάγκη για επικοινωνία και ενός χώρου διαλόγου στο internet ανεξάρτητο των πολιτικών παρατάξεων. Απλά θεωρώ ώς βίαιη την προσέγγιση με της λίστες του ΕΜΠ, καθώς... απλά ενοχλείς κόσμο μόνο και μόνο για να σε ακούσουν. Σαν να πας και να βάψεις όλους τους τοίχους της σχολής, να κάνεις διαφήμιση των απόψεων σου πάνω στις ώρες των μαθημάτων (αρχή ή τέλος) των μαθημάτων γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να τραβήξεις το ενδιαφέρον του φοιτητή.

Θεωρώ, πως εν αρχή μπορούμε να μιλάμε μέσω ενός φόρουμ, και καθώς ακούστηκε γι'αυτό, είπα να κάνω την αρχή :).
Έαν το σύστημα με τις λίστες είναι ποιο ενδιαφέρον για εσάς, μπορείτε να κάνετε τις δικές σας προσωπικές στήλες και να εντάξετε μέλη.
Τι να πω? Απλά δεν θέλω να σας κάνω block :).


Δεν είπαμε να μην μιλάμε. Δεν είπαμε να μην έχουμε επικοινωνία. Δεν είπαμε να μην συμμετέχουμε στα κοινά. Η συμμετοχή στις συνελεύσεις είναι σημαντική. Δεν είναι αναγκαίο να ψηφίζουμε τις παρατάξεις. Αν ο καθένας μπορεί και θέλει να μιλήσει στους φοιτητές μπορεί να το κάνει και στην συνέλευση. Δεν νομίζω να απαγορεύεται :).
Τρόποι επικοινωνίας υπάρχουν πολλοί. Το θέμα είναι κατά πόσο θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από τις λίστες και τα άλλα internet-ικα κόλπα.

Step up people.

Sitim:
Χαιρετώ και γω λοιπόν..
Σε αυτές τις λίστες αυτόματα γραφτήκαμε κ μετά από αναζήτηση δε βρήκα συγκεκριμένο σκοπό που αυτές εξυπηρετούν.
Εμένα μου φαίνεται απλά μια λίστα όπου όλοι οι φοιτητές μπορούν να επικοινωνούν, αν ήθελαν να ενημερωνόμασταν μόνο για ανακοινώσεις..απλά θα μας έβαζαν σε πολλαπλή αποστολή κ θα το έστελναν σε όλους.
Δε βλέπω ποιος μας ‘’βίασε’’ βάζοντας μας στη λίστα, εγώ το πρώτο mail που πήρα ήταν ’’αυτή είναι η λίστα, σε βάλαμε αυτόματα γιατί έχουμε το mail σου, η διαγράφή σου γίνεται ακολουθώντας τα εξής…’’.Μπορείς να πείς ότι σου την ‘’έπεσε’’ αλλά σε ρώτησε αν θέλεις να πάτε παρακάτω..

Και πρίν την ύπαρξη της εν λόγω λίστας υπήρχε ενημέρωση για ανακοινώσεις από Γραμματεία και Πρυτανεία (βλέπε πρυτανικές εκλογές..)..Ακόμα υπήρχε λίστα ήδη από ότι έχω ακούσει ήδη στη Γεωπληροφορική , όπου ήταν λίγοι κ εκλεκτοί και εκεί έπαιρναν θέση για εκπαιδευτικά ζητήματα και καθηγητές.
Φίλε Απόλλωνα τώρα ..διαβάζω το ..΄΄Θεωρώ ότι έχω το δικαίωμα της ιδιοτικότητας του email μου (εώς ενός σημείου), και ότι δεν είμαι αναγκασμένος να βλέπω το inbox μου γεμάτο από άγνωστους senders οι οποίοι μιλάνε πολιτικά (ή οτιδήποτε).’’
με συγχωρείς που έγινε έτσι ..αλλά  δεν θεωρώ ότι προσβάλεται η ιδιωτικότητά σου κατά αυτό τον τρόπο, υπάρχουν χιλιάδες άλλοι, παρόλα αυτά συγγνώμη αν προέκυψε κάτι τέτοιο.
Όσο για το να βγείς από τη λίστα..ούτε θεμιτό είναι , ούτε λογικό..το παράδειγμα με τους Αμερικάνους δε θα το αγγίξω καν.
Και πάω στο ..αγαπημένο ‘’Θεωρώ, πως εν αρχή μπορούμε να μιλάμε μέσω ενός φόρουμ, και καθώς ακούστηκε γι'αυτό, είπα να κάνω την αρχή .
Έαν το σύστημα με τις λίστες είναι ποιο ενδιαφέρον για εσάς, μπορείτε να κάνετε τις δικές σας προσωπικές στήλες και να εντάξετε μέλη.
Τι να πω? Απλά δεν θέλω να σας κάνω block .’’
άραξε..δεν είμαστε εμείς και εσυ!!

Κλείνω με αυτό που με τσάτισε τελικά..αυτοαναιρείσαι όταν μιλάς για ιδιωτικότητα κλπ και στο τέλος κατακρίνεις όσους θέλουν να κρύβονται πίσω από λίστες και ‘’ιντερνετικά΄΄ κόλπα. Κρύβεσαι (όχι εσύ, γενικά μιλάω) μιλώντας σε ένα φόρουμ όπου ούτε το επώνυμο, ούτε το mail σου φαίνεται αλλά απλά ένα username , ενώ αντίθετα στη λίστα είναι σίγουρα πρώτον το ότι είσαι φοιτητής της σχολής και δευτερον ποιος είσαι..

Και ‘’ιντερνετικό΄΄ κόλπο είναι αυτό που προτείνεται , φόρουμ, ανωνυμία και αποψάρα, παρόλα αυτά ας ‘’ξεκινήσουμε εδώ τα  wall of text με τις απόψεις / επιχειρήματα του καθενός, και το παιχνίδι αρχίζει.’’
By the way, η όλη ιστορία μου θυμίζει μπάτσο που κόβει την πορεία στην προσυγκέντρωση με μία αφορμή..και δεν αφήνει να φωνάξει την αιτία..
Σαν σήμερα..

Sitim:
α και κάτι ακόμα..
είδα το τελευταίο mail στη λίστα με την ατάκα '' επιχειρηματολογούμε με θέα..... τους φοιτητές, θα σας παρακαλούσα να μεταφέρουμε την συζήτηση''
και με βοηθάει να ισχυροποιήσω τη θέση μου περί του ποιος ζητάει να κρυφτούμε..

Apollon:
Μα δεν μίλησε κανείς να κρυφτούμε...
Δεν μπορώ να καταλάβω πως η έννοια ενός ανοιχτού φόρουμ είναι μέθοδος να κρυφτείς.

Stelios_Rjk:
Ας μιλησω κι εδω μιας και το αρχισα στη λιστα.

Γενικα θα συμφωνησω με τη Μαρια,
εδω ομως:

--- Quote from: Sitim on 07 Δεκ 2010, 01:15 ---Κλείνω με αυτό που με τσάτισε τελικά..αυτοαναιρείσαι όταν μιλάς για ιδιωτικότητα κλπ και στο τέλος κατακρίνεις όσους θέλουν να κρύβονται πίσω από λίστες και ‘’ιντερνετικά΄΄ κόλπα. Κρύβεσαι (όχι εσύ, γενικά μιλάω) μιλώντας σε ένα φόρουμ όπου ούτε το επώνυμο, ούτε το mail σου φαίνεται αλλά απλά ένα username , ενώ αντίθετα στη λίστα είναι σίγουρα πρώτον το ότι είσαι φοιτητής της σχολής και δευτερον ποιος είσαι..

Και ‘’ιντερνετικό΄΄ κόλπο είναι αυτό που προτείνεται , φόρουμ, ανωνυμία και αποψάρα, παρόλα αυτά ας ‘’ξεκινήσουμε εδώ τα  wall of text με τις απόψεις / επιχειρήματα του καθενός, και το παιχνίδι αρχίζει.’’
By the way, η όλη ιστορία μου θυμίζει μπάτσο που κόβει την πορεία στην προσυγκέντρωση με μία αφορμή..και δεν αφήνει να φωνάξει την αιτία..
Σαν σήμερα..

--- End quote ---

Θα υποβαλλω τα σεβη μου!

Σαφως και τα φορουμ ειναι ανωνυμα και οποιος θελει γραφει οτι θελει. Εδω επειδη ειμαστε μεταξυ μας για καποιους ξερουμε ποιος ειναι ποιος και για καποιους οχι, καθως τα ψευδονυμα δεν ειναι παντα αντιπροσωπευτικα του προσωπου πισω απο την οθονη.

Anyway, για εμενα στοχος ηταν και ειναι η ενημερωση του φοιτητικου κοσμου μιας που η πλειοψηφια κοιμαται. Τον υπνο θα τον δεις εδω με τη συμμετοχη εκτος κι αν εχουμε καμια ευχαριστη εκπληξη. Την αντιδραση σου Απολλωνα πραγματικα δεν την κατανοω δηλαδη να μιλαμε, αλλα να μιλαμε καπου αλλου και οχι στη λιστα. Γιατι? Ειναι καθορισμενος ο σκοπος της λιστας? Και οκ αντε και μιλησαμε εδω, ποιος μας ακουσε? Αυτοι που ενδιαφερονται θα τους δεις και εδω και στη λιστα να απαντανε. Εδω θα μας διαβασουν λοιπον οσοι ηδη γνωριζαν. Στη λιστα ομως θα το δουν ολοι. Θα συμφωνησω οτι η καταχρηση ειναι κατακριτεα αλλα μια ενημερωση με τα τρεχοντα μονο καλο μπορει να κανει.υ.γ. Mary αν και μου την εκανες, με τις μπυρες και την βγαλαμε με καφε και δακρυγονα :P, κανονιζουμε την επομενη μπυροκατανυξη αμεσα!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Go to full version