topografoi.com



Συνδεδεμένες εκδηλώσεις

  • Richard Stallman @ CommonsFest: 16 Μαΐ 2015
  • Richard Stallman @ InnovAthens: 20 Μαΐ 2015

Author Topic: Ομιλίες Richard Stallman στην Αθήνα 16/5/15 και 20/5/15  (Read 6813 times)

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
Ο RMS θα ομιλήσει στην Αθήνα 2 φορές:

0) Σάββατο 16.05.2015 8.00μμ με θέμα For a Free Digital Society στο κτήριο του Σύλλογου Ελλήνων αρχαιολόγων Ερμού 134-136 (στον πεζόδρομο, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Θησείο)

και

1) Τετάρτη 20 Μαΐου και ώρα 18.30μ.μ. στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS με θέμα “The Danger of Software Patents”. O Richard Stallman θα υποστηρίξει την θέση πως οι πατέντες λογισμικού εμποδίζουν την ανάπτυξή του καθώς οι πατέντες που αφορούν το λογισμικό αφορούν
ουσιαστικά πατέντες ιδεών. Θα εξηγήσει επίσης πώς ενώ σε άλλους τομείς οι πατέντες περιορίζουν τις μεγάλες εταιρείες και τα εργοστάσια, στον
τομέα του λογισμικού περιορίζουν ουσιαστικά κάθε χρήστη.

Ενημερώνω πως ο Ch Iossif θα παρει απουσίες...  :D

chiossif

  • Posts: 334
Λέφτερες και λέφτεροι,

γεια και χαρά :-)

Συνοψίζω τα κυριότερα της χθεσινής ανοικτής ελεύθερης ομιλίας του Αγίου Ιγκνούσιου:

-> Όπως πάντα απόλυτα συνεπής στον χρόνο.
-> Αντίθετα κατά δήλωσή του οι οργανωτές «απώλεσαν» την μία κούτα με τα αυτοκόλλητα ενώ η όποια άλλη ήταν στον διαμέρισμα. Άρα ελάχιστα αυτοκόλλητα.
-> Ο προσφωνών τον Άγιο φορούσε ένα εξαιρετικά συλλεκτικό παντελόνι τζην το οποίο εκτιμώ ότι αν πλυθεί σε πλυντήριο το τελευταίο οφείλει να ανακυκλωθεί άμεσα.
-> Τα παπούτσια του Αγίου βγήκαν στην έναρξη της ομιλίας ενώ προς το τέλος ολοκληρώθηκε και η επάλειψη κρέμας.
-> Η ομιλία καταγράφηκε πλήρως, εικόνα και ήχος και άμεσα με την ανάρτηση των αρχείων θα λάβετε συνδέσμους με ευθύνη των οργανωτών.
-> Στο τέλος έγινε ο πλειστηριασμός του λούτρινου ακριβούς αντιγράφου του πλάσματος της επιφοίτησης και ο πλειοδότης (μέλος της κοινότητας αυτή την φορά με 100€ το απέκτησε. Μάλιστα μετά την υπογραφή του Αγίου και την χειραψία, αντάλλαξα χειραψία με το χέρι που ακούμπησε τον Άγιο για ευλογία και ευθύς αμέσως τρέξαμε σε νιπτήρα).
-> Τέλος, αλλά δεν κλείνω ακόμη, σχόλιο των δικών μας πεπραγμένων:
--> οι απουσίες πολλές αλλά οι απρόσμενες παρουσίες περισσότερες. Είθε όλοι να έχουμε την φώτιση και την ελευθερία στον κώδικά και την ψηφιακή μας ζωή.
--> οι συμμετοχές στην μπυροκατάνυξη που ακολούθησε έπεσαν στις 15 (από 21 λόγω προχωρημένου της ώρας) και παρόλη την κατανάλωση οι προσδοκίες σχηματισμού της μπυροκοιλιάς του Αγίου δεν ευοδώθηκαν.
--> το ενδιαφέρον των νέων προσκυνητών υπήρξε έντονο -θα αναφέρω δε ενδεικτικά και την εκτός τοπογράφων εκλεκτής παρουσίας νεαρής δεσποσύνης της οποίας τον προσυλητισμό ανέλαβε ευγενώς ο madagu- και τους προκαλώ να συνεχίσουν έτσι και να ακολουθήσουν τον δρόμο της ελευθερίας.
-> Κλείνω με ένα προσωπικό γεγονός: μετά την δημόσια έκθεσή μου μέσω της ερώτησης για το όνομα του κόμματος των Πειρατών με προσέγγισε ένας νέος ονόματι Petros και με αναγνώρισε δια των έργων μου. Αυτό με τιμά ιδιαίτερα και με στηρίζει να συνεχίζω να πειρατεύω μοιράζομαι λέφτερα και να λειτουργώ παντού και πάντα.

Νεώτερα στην επόμενη ομιλία - ευκαιρία για τους απόντες να επανορθώσουν, για τους παρόντες να επαναλάβουν - την Τετάρτη στις 18.30μ.μ. (για να μην ξεχνιόμαστε και απευθείας από το μάθημα στην ΣΑΤΜ αναχωρεί γκρουπ)

Λέφτερα,
Ch Iossif
« Last Edit: 17 Μαΐ 2015, 12:47 by chiossif »

 

Copyright © topografoi.com