Συζητήσεις > αγρο-Πληροφορική και Τεχνολογία

Θέλω.... και φτηνό και γρήγορο internet. Μπορώ;

(1/5) > >>

Κωστής:
Δωρεάν σύνδεση adsl για τους αριστούχους και σημαντικά μειωμένη τιμή για όλους τους φοιτητές σε ότι αφορά τις συνδέσεις adsl, προανείγγειλε ο πρωθυπουργός.
Πιο συγκεκριμένα οι χρεώσεις θα είναι 5Ευρώ/μηνα για σύνδεση ΟΤΕ και 15Ευρώ/μήνα για άλλο παροχέα, ενώ η τιμή του τέλους ενεργοποίησης θα είναι μισή της τωρινής.
Λεπτομέρειες από το http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=627370

Ευχάριστα τα νέα, βέβαια. Καλό είναι οι συνάδελφοι που είναι μάλλον "χαλαροί" χρήστες του internet, αν θα κάνουν χρήση της υπηρεσίας να εγκαταστήσουν κανα αξιόλογο Firewall στον υπολογιστή τους καθώς η απόκτηση static ip και η 24ωρη σύνδεση στο internet σε συνδυασμό με "επιπόλαια" χρήση του adsl μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις.
Πάντως είναι μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη, γιατί με τη σύνδεση του Πολυτεχνείου πρέπει να πάρεις αριθμό προτεραιότητας για να σερφάρεις...

rc:
ap'oti fainetai mporeis!!!!!!

gpapak:
logia,logia,logia....an den to dw se diafimisi sthn tv den prokeitai na pistepsw kati apo auta pou lene!!amin kai pote pantos!!ante,na katevasoume kai emeis oi kaimenoi kamia tainioula apo to spiti... :P :P

liberostelios:
Επιτρέψτε μου να εκφράσω τη γνώμη μου αλλά και τις απορίες μου:

Θετικότατη κίνηση, δε λέω. Βεβαίως, δεν είναι καθόλου θετικό ότι σε μια εποχή που σε όλες σχεδόν τις Ευρωπαϊκές χώρες το adsl είναι πάνφθηνο (αν δεν κάνω λάθος, μάλιστα, στην Αγγλία είναι και δωρεάν), εμείς παρακαλούμε να πέσουν οι τιμές και βλέπουμε αυτές τις ειδικές ρυθμίσεις μόνο για μερίδα του κόσμου. Εν πάση περιπτώσει, τουλάχιστον εμείς ως φοιτητές θα το χαρούμε (εφόσον εφαρμοστεί, που το ελπίζω).

Απο εκεί και πέρα, όμως, γεννόνται και κάποια ερωτήματα! Και, ως γνήσιος αμφισβητής των πάντων, θα τα θέσω αμέσως. Τί ακριβώς περιλαμβάνουν αυτά τα 5¤; Εννοώ από τις εξής απόψεις:

α) για τη ταχύτητα μιλάμε. Γιατί αν πρόκειται για 128kbps δεν είναι και τίποτα φοβερό (αν και ασφαλώς είναι ένα καλό βήμα)

β) για τη ποιότητα σύνδεσης μιλάμε. Διότι υπάρχουν πολλά παράπονα από ανθρώπους που έχουν βάλει adsl (συγκεκριμένα από μια άλλη εταιρία και όχι από τον ΟΤΕ) ότι τις περισσότερες φορές δεν έχουν internet, άλλοτε μπαίνουν με τη μισή ταχύτητα κλπ. Μην ξεχνάμε ότι το δίκτυο του ΟΤΕ είναι πολύ παλίο και κακής ποιότητας και επομένως είναι πολύ πιθανό, εφόσον μπουμε σε κάποιου είδους γραμμών β' προτεραιότητες, να έχουμε πολλά τέτοια προβλήματα...

γ) εφόσον υποθέσουμε ότι μάθαμε όλα τα παραπάνω, τί ακριβώς περιλαμβάνει αυτό το ποσό των 5¤. Διότι όταν βάζεις adsl, εκτός από τα έξοδα αγοράς εξοπλισμού που είπαν ότι θα είναι στο 50%, πληρώνεις κάθε μήνα ένα ποσό (της τάξεως των 25¤, 30¤ αν δεν κάνω λάθος) για την παροχή της γραμμής του adsl και άλλο τόσο για τον παροχέα του internet (αναλόγως και την ταχύτητα, ασφαλώς). Εμείς εδώ για τη μιλάμε; Τι περιλαμβάνει αυτό το 5¤ και τι αυτό το 15¤;

Τέλος, σχετικά με αυτά που ανέφερες για το static ip, φίλε kostakis, δε νομίζω να μας δώσουν αυτή την πολυτέλεια! Αν κοιτάξεις τις τιμές των παροχέων adsl το static ip είναι πολύ πιο ακριβό από το dynamic ip, επομένως δε νομίζω να μας κάνουν τη "χάρη" να μας δώσουν φθηνό adsl με τις μέγιστες δυνατότητες.

Αυτά προς το παρών, για ένα θέμα που είναι κάπως θολό. ¶λλωστε η δέσμευση "Από τη νέα ακαδημαϊκή χρονία" δε μου κάνει και πολύ... υποσχόμενη όσον αφορά τα χρονικά τις όρια. Όπως και να χει, αν τελικά αυτή η προσφορά είναι όντως συμφέρουσα, όσα και να προσφέρει, θα αποτελεί σίγουρα ένα θετικό βήμα...

liberostelios:
Πάνε και οι Πιθανότητες, μπήκαν στη λίστα των χρωστούμενων! (¶σχετο  ;D)

Αυτό που ήθελα να συμπληρώσω είναι το εξής... Στο ερώτημα που θέτει το θέμα αυτού του topic εγώ θα απαντούσα, εκτός της λύσης του adsl, και ότι "Μπορείς και χωρίς adsl". Και τούτο, διότι σε μία από τις επιλογές μου να δοκιμάσω νέα προγράμμα "για να δούμε τι είναι βρε αδερφέ..." ανακάλυψα το θυσαυρό που ακούει στο όνομα Firefox Mozilla! Και για μία ακόμη φορά, η Microsoft μου απέδειξε ότι είναι η χειρότερη εταιρία παροχής software που υπάρχει (μακάρι να ήταν τα περισσότερα προγράμματα συμβατά με Linux ή, έστω, Unix) καταφέρνοντας να διαχειρίζεται κάθε λογής πόρους του υπολογιστή με το πιο απαράδεκτο τρόπο!!!! :whip:

Και για να εξηγούμε, διότι έφυγα λίγο από το θέμα και όσοι δεν είναι και πολύ του αθλήματος δε θα πολυκατάλαβαν, αποφάσισα να δω πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να έχει η χρήση ενός άλλου browser για το internet, αντί του Internet Explorer. Και ενώ ήμουν από αυτούς που λέγαν "Σιγά μωρέ, πόση διαφορά να έχει ένας browser από έναν άλλο, αφού η σύνδεση είναι αργή" ανακάλυψα την τεράστια διαφορά του IE με τον Mozilla! Ειλικρινά η διαφορά είναι απίστευτη!!!!!! Όταν ο Explorer σέρνεται, στην κυριολεξία, για να ανοίξει μια σελίδα, o Mozilla με τον τρόπο διαχείρισης των πληροφοριών που παίρνει σε κάνει να αισθάνεσαι ότι έχεις γρήγορο internet (όχι βέβαια και adsl)! Και όλο αυτό γίνεται για τον πολύ απλό λόγο, ότι δεν περιμένει να διαβάσει όλη τη σελίδα για να σου την εμφανίσει, αλλά ότι έχει διαβάσει στο εμφανίζει ενώ διαβάζει και την υπόλοιπη σελίδα. Εκτός αυτού, δεν κάνει μια ώρα να μεταφράσει αυτά που "πήρε" από το internet. Και, θα το ξαναπώ, το αποτέλεσμα είναι θεαματικό για τα δεδομένα του pstn (56k δηλαδή).

Αν θέλετε δείτε το κι εσείς. Και πιστεύω ότι θα δείτε τη διαφορά. Εγώ, πια, δεν αισθάνομαι το internet τόσο αργό (όσον αφορά στο σερφάρισμα, γιατί το download παραμένει το ίδιο αργό και εκνευριστικό  :whip: ). Εν πάση περιπτώσει, αυτά είχα να πώ κι ελπίζω να μη σας κούρασα...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Go to full version