topografoi.com



Author Topic: Κατατακτήριες για Τοπογράφους ΕΜΠ  (Read 13718 times)

Nymfadora

  • Posts: 2
Γεια σας!
Σκέφτομαι να δώσω κατατακτήριες εξετάσεις στη σχολή τοπογραφίας και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Υπάρχει κάποιος που να έχει ή να γνωρίζει για το πού μπορώ να βρώ θέματα από προηγούμενες εξετάσεις; Τα μαθήματα που πρέπει να δώσω είναι Γεωδαισία Ι, Γραμμική άλγεβρα και αναλυτική γεωμετρία και Προγραμματιστικές τεχνικές.
Ευχαριστώ πολύ. ;D

G_TSIRAS

  • Posts: 8
  • Gender: Male
Γειά χαρά .
Όσον αφορά το πρώτο και το τρίτο μάθημα ( Γεωδαισία Ι(Εισαγωγή στη Γεωδαισία) και Προγραμματιστικές Τεχνικές) μπορείς να αντλήσεις χρήσιμο υλικό από την ιστοσελίδα μαθημάτων του ΕΜΠ mycourses.ntua.gr . Είσαι τυχερός( ή; ) διότι οι ιστοσελίδες των συγκεκριμένων μαθημάτων είναι ανοιχτές οπότε δεν χρειάζεσαι username-password για να αποκτήσεις πρόσβαση. Πιστεύω για τη Γεωδαισία Ι με το υλικό που διαθέτει το site κατατοπίζεσαι πολύ καλά. Θα σε συμβούλευα όμως για το συγκεκριμένο μάθημα και γενικότερα για τις Γεωδαισίες στη Σχολή Τοπογράφων,επειδή είναι μαθήματα που δεν δουλεύονται με σημειώσεις παρά με φυσική συμμετοχή διαβασμα και τριβή επί του αντικειμένου, να βρεις και κάποια βιβλία να διαβάσεις. Συμβουλέψου τη βιβλιογραφία που υπάρχει στο site , δεν μπορώ να προτείνω από εδώ βιβλία.
    Όσον αφορά τις προγραμματιστικές τεχνικές είναι επί της ουσίας το δεύτερο μάθημα C++ που διδάσκεται στη σχολή και δεν μπορώ να σου πω με βεβαιότητα τι απαιτήσεις διαβάσματος υπάρχουν για προετοιμασία κατατακτηρίων. Συμβουλέψου και εδώ την ιστοσελίδα του μαθήματος (είναι αρκετά εμπλουτισμένη) , καθως και το διαδίκτυο που είναι γεμάτο από υλικό πάνω στο θέμα.
    Τώρα με τη γραμμική άλγεβρα δεν μπορώ να σε κατατοπίσω ακριβώς, δεν ξέρω ποια και πόση ύλη απαιτείται για τις κατατακτήριες , υπάρχουν πάντως αρκετά και καλά βιβλία πάνω στο αντικείμενο. Επίσης μπορείς να παρακολουθήσεις και on-line μαθήματα γραμμικής άλγεβρας από το opencourseware του MIT : http://ocw.mit.edu/courses/mathematics/18-06-linear-algebra-spring-2010/video-lectures/ αν εκτιμάς ότι θα σε βοηθήσει .

Nymfadora

  • Posts: 2
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθειά σου! Είχα ψάξει στις σελίδες των μαθημάτων και δεν ήξερα εαν θα φτάσουν αυτά που βρήκα. Θα προσπαθήσω να πάω στο ΕΜΠ μήπως και είμαι τυχερή και βρω κάποιον καθηγητή, που να έχει όρεξη, να με κατατοπίσει περισσότερο.
ευχαριστώ πολύ και πάλι.

 

Copyright © topografoi.com