topografoi.com

Συζητήσεις => Καταγγελίες => Topic started by: Κωστής on 06 Οκτ 2005, 02:27

Title: Δωρεάν συγγράματα γιόκ;;;
Post by: Κωστής on 06 Οκτ 2005, 02:27
Πολύ θα ήθελα να κάνω ποδαρικό στη νέα χρονιά με μια αποφασιστική καταγγελία όπου θα κατακεραύνωνα τους ανάλγητους καθηγητές που επιμένουν να μας κόβουν στα μαθήματα, ενώ εμείς διαβάζουμε όλο και λιγότερο(!!) Δυστυχώς όμως για κάποιον περίεργο λόγο μέχρι στιγμής όλα βαίνουν καλώς (φτου μου) και δεν μπορώ να προβώ στην παραπάνω ενέργεια.

Έτσι θα προτιμήσω να γκρινιάξω (το σοβαρόν της γκρίνιας μου θα το κρίνει ο -όποιος- αναγνώστης) για το συνδυασμό δυο γεγονότων. Το ένα είναι ότι σημερα μαζεύονταν υπογραφές για τη διενέργεια Γενικής Συνέλευσης(με διαφωνίες ως προς την ημέρα τέλεσής της, αλλά ας το προσπεράσουμε χαρακτηρίζοντάς το επουσιώδες μπροστά  στα επόμενα) με θέμα την ανωτατοποίηση των εκκλ. σχολών και την αξιολόγηση(πάλι..) Για καποιον περίεργο λόγο που μπορεί να οφείλεται και στην κακή μου κρίση θεωρώ πως σημαντικότερα θέματα είναι αυτά που αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ το Σάββατο  (κλικ εδώ (http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18354&m=N19&aa=1)) και τα οποία αναφέρουν ότι οι φοιτητές πλέον θα έχουν σημαντικά μειωμένο ρόλο στην εκλογή πρύτανη, ξεκινάει το κόψιμο αιώνιων φοιτητών, και κυρίως  αλλαγές στο ζήτημα του δωρεάν συγγράμματος. Κάνω λάθος ή μήπως είναι καλύτερα  να αφήσουμε τις εκκλ. σχολές στην ησυχία τους και να ασχολήθούμε με τπτ άλλο;
just to mention..(ΥΓ:ελπίζω να μην θεωρήσετε προβοκατόρικο τον τιτλο μου  :P )
Title: Re: Δωρεάν συγγράματα γιόκ;;;
Post by: rc on 07 Οκτ 2005, 02:48
Μόλις διαβασα το αρθρο και μπορώ να πω οτι με έχει προβληματίσει. Ίσως οχι τόσο ο τρόπος εκλογής Πρυτανη κτλ όσο το ενδεχόμενο να μην δίνονται τα συγγράματα δωρεάν ή ακομα και η αλλαγη της λειτουργίας του Πανεπιστημιακου ασύλου.
Φαινεται όμως ότι οι εκκλ. σχολές είναι σημαντικότερο θέμα (δεν εχω καταλάβει ποιο είναι το προβλημα με την ανωτατοποίησή τους). Όσο για την αξιολόγηση ελπίζω αν η συνέλευση τελικά γίνει, με την συμμετοχή όλων ή σχεδόν όλων των παρατάξεων (γιατι υπάρχει και η περίπτωση κάθε παράταξη να κάνει συνέλευση ξεχωριστά), να έχει πιο εποικοδομητικό αποτέλεσμα από τις υπολοιπες. Καθώς οι προηγούμενες είχαν αναλωθεί στο να τσακώνονται για το κατα τη διαρκεια ποιας κυβερνησης ειχε πρωτοεμφανιστει το ένα αρθρο του νομοσχεδίου, τι είπε ο τάδε και τι απάντησε ο άλλος.
Title: Απεργία 12-10
Post by: Κωστής on 09 Οκτ 2005, 21:31
Δυστυχώς στις γενικές συνελεύσεις σπάνια γίνεται συζήτηση επί της ουσίας και σπάνια αναπτύσσεται κάποιου είδους επιχειρηματολογία πέρα από την ανταλλαγή πυρών εκατέρωθεν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ερωτηματικά ως προς τη χρησιμότητα της διενέργειάς των..

Πάντως οι καθηγητές την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου έχουν προκυρήξει απεργία, όπως φαίνεται από τις αποφάσεις ΠΟΣΔΕΠ (http://www.ntua.gr/posdep/APOFASEIS/2005-09-23_POSDEP-EG.htm) και μελών ΔΕΠ-ΕΜΠ (http://www.ntua.gr/dep/apofaseis/SDEP-EMP_KINHTOPOIHSH_10-10-05.htm)

ΥΓ: Ο χαρακτήρας "προειδοποιητική" που αναφέρεται στις αποφάσεις σημαίνει ότι άρχισαν τα όργανα;
Title: Re: Δωρεάν συγγράματα γιόκ;;;
Post by: sofaki on 13 Οκτ 2005, 01:54
Είτε άρχισαν τα όργανα είτε όχι η ιδέα να αρχίσουμε να πληρώνουμε τα συγγράματα με αγχώνει..Δηλαδή θα πληρώνουμε για να πάρουμε κακομεταφρασμένες σημειώσεις όπως στη Φωτοερμηνεία ή αναχρονιστικά συγγράματα που έχουν προ πολλού ξεπεραστεί όπως στη Φωτογραμμετρία που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Πρόεδρος?? Τότε μας συμφέρει ρε παιδιά γιατί πολύ απλά δε θα τα αγοράζουμε!!!Καλά ξέρω ότι το πρόβλημα είναι σαφώς πίο σύνθετο και απλά σατιρίζω το χάλι μας!!  :juggle: :juggle:
Title: Re: Δωρεάν συγγράματα γιόκ;;;
Post by: dionysos on 13 Οκτ 2005, 03:46
 Και όχι μόνο αυτά...Να πληρώνουμε τα βίβλια αυτών, που πληρώνονται για τα βιβλία τους " με τη λέξη"!!!! Αν είναι δυνατόν..Ό,τι του κατέβει καθενός στο κεφάλι θα πρέπει να το πληρώνω εγώ..
 Αλλά αυτό είναι ένα φυσικό επακόλουθο απο όλα αυτά τα τέρατα που γίνινται στην "Ανώτατη" Εκπαίδευση.....