topografoi.com

Συζητήσεις => Καταγγελίες => Topic started by: liberostelios on 15 Ιαν 2007, 19:34

Title: Ο αγώνας συνεχίζεται...
Post by: liberostelios on 15 Ιαν 2007, 19:34
Την ίδια ώρα που την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και, γενικά, την ελληνική κοινωνία τη βασανίζει το ερώτημα κατά πόσο η αναθεώρηση του άρθρου 16 θα πρέπει να γίνει η όχι, οι καταλήψεις στη σχολή μας καλά κρατούν!

Ο αγώνας, λοιπόν, για... να μη χαθεί το εξάμηνο φαίνεται ότι θα είναι σκληρός, αλλά την ίδια στιγμή, η αμηχανία (ή η αδιαφορία) που υπάρχει στη γραμματεία και τους καθηγητές της σχολής μας είναι ξεκάθαρη. Εκτός των καταλήψεων, οι οποίες αναβάλουν επ' αόριστο τη συμπλήρωση των απαιτούμενων ωρών για να θεωρηθούν τα μαθήματα της σχολής διδαχθέντα, παρατηρείται μία παθητικότητα στην οργάνωση των σχολών και στην τήρηση των τυπικών, έστω, χρονοδιαγραμμάτων! Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση προγράμματος εξεταστικής (παρά τα όσα μας συνήθιζε η "τυπικότατη" σχολή μας) που να... υπονοεί ότι οι καταλήψεις είναι κάτι το "αφύσικο" που δεν είναι επηρεάζει την επίσημη πλευρά των πραγμάτων.

Ασφαλώς, αυτό αναδεικνύει το γεγονός ότι όλο το βάρος σύσσωμης της πανεπιστημιακής κοινότητας έχει δοθεί στις καταλήψεις και την πολυσυζητημένη αναθεώρηση του άρθρου 16 και διαψεύδει όσους θεωρούσαν ότι οι αντιδράσεις θα ήταν πρόσκαιρες και όχι δυναμικές. Ασχέτως του αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με την εξέλιξη αυτή, μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να θεωρούμε πιθανότατο το ενδεχόμενο να χαθεί το εξάμηνο;
Title: Απ: Ο αγώνας συνεχίζεται...
Post by: Κωστής on 18 Ιαν 2007, 00:28
Quote from: liberostelios
παρατηρείται μία παθητικότητα στην οργάνωση των σχολών και στην τήρηση των τυπικών, έστω, χρονοδιαγραμμάτων! Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση προγράμματος εξεταστικής (παρά τα όσα μας συνήθιζε η "τυπικότατη" σχολή μας) που να... υπονοεί ότι οι καταλήψεις είναι κάτι το "αφύσικο" που δεν είναι επηρεάζει την επίσημη πλευρά των πραγμάτων.

liberostelio, liberostelio.... Τι είναι αυτά που λές; Δέν έχεις ακόμη συνειδητοποιήσει πως (ειδικά..) τα δύο τελέυταία εξάμηνα οι εβδομάδες των καταλήψεων είναι περισσότερες από εκείνες που καλύπτουν εκπαιδευτικές ανάγκες; Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που ίσως να έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται πλέον στο Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο: "Περίοδος καταλήψεων.." Να προβλέπονται βρε αδερφέ, για να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τι μας περιμένει.. Πέρα από την πλάκα, την κατάσταση επιβάρυναν κυρίως εκείνες οι αψυχολόγητες καταλήψεις του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, όταν δεν εσυζητείτο τίποτε στη Βουλή και υπήρχαν αντιδράσεις κενές νοήματος.. Τσάμπα λουκέτα δηλαδή...

Πάντως, προσωπική εκτίμηση, εξάμηνο (τυπικά) δεν χάνεται... Δε συμφέρει κανέναν.. Θα γίνουν κάποια πασσαλείματα όπου σε 5 μέρες θα καλύψουμε ύλη 5 βδομάδων και 8α εξεταστούμε κανονικά.. Όποιος ψιλοασχοληθεί θα κουτσογράψει το 5αράκι του, θα περάσει το μάθημα και 8α πάει στην ευχή του Θεού. Το ζήτημα είναι πως δεν έχει σημασία αν θα θεωρηθεί τυπικά διδαχθέν το εξάμηνο, αλλά ουσιαστικά, ποιοτικά.. Τι ποιότητα γνώσεων αποκομίσαμε, αλήθεια,  αυτό το εξάμηνο με εκείνο το συνεχές σταμάτα-ξεκίνα; Δυο κουτσουρεμένα εξάμηνα στη σειρά είναι ήδη πολλά, και αν έρθει και τρίτο (μη ξεχνάμε και τον νόμο-πλαίσιο...) νομίζω πως η χρήση της κατάληψης σαν μέσο πίεσης 8α γυρίσει μπούμερανγκ..