topografoi.com



Author Topic: Μαθήματα ανακαίνισης χώρου από τη ΠΑΣΠ  (Read 9236 times)

sofaki

  • Posts: 33
  • Gender: Female
  • relax, take it easy...
  Χτές όσοι καθόμασταν στο κυλικείο γίναμε αυτόπτες μάρτυρες μιας τραγελαφικής παράκρουσης.Γύρω στους 50 πασπίτες του ΕΜΠ στο όνομα της δημοκρτίας, της ελευθερίας του λόγου και του υγιούς συνδικαλισμού αναμφισβήτητα έκαναν κυριολεκτικά γυαλιά καρφιά το χώρο της Δαπ Τοπογράφων και όχι μόνο...Τα σημεία που θέλω να σταθώ είναι τα εξής:
 Πασπίτες όλου του ΕΜΠ γνωρίζουν προσωπικά τους Τοπογράφους Δαπίτες και αποφάσισαν να λογαριαστούν μαζί τους?
 Και τι είδους ξεκαθάρισμα λογαριασμών είναι να τα σπάς και να φεύγεις?Απο πότε οι Πασπίτες ενστερνίζονται μεθόδους των Αναρχικών?
 Στο όνομα ποιάς δημοκρατίας αντί να συζητήσουν και να ξεκαθαρίσουν τις διαφορές (που είναι εμφανώς αγεφύρωτες)αποφασίζουν με τη βία να βρουν το δίκιο τους?
 Οι πασπίτες Τοπογράφοι που πρωτοστάτησαν στα συμβάντα πως θα αντικρίσουν τους Συναδέρφους τους, πως θα πείσουν για την ορθότητα των επιχειρημάτων τους και πως θα ξαναζητήσουν τη ψήφο μας? Με το ξύλο?
 Λυπάμαι πολύ για το φαρισαϊσμό που κρύβατε μέσα σας και λυπάμαι που όλοι εσείς που χτές τα σπάσατε σε λίγα χρόνια θα είστε Διπλωματούχοι Μηχανικοί απόφοιτοι του μεγαλύτερου Πολυτεχνειακού Ιδρύματος της χώρας...αξιοσέβαστα μέλη της κοινωνίας μας.
 Κάντε την αυτοκριτική σας και μη κρύβεστε πίσω από φτηνές δικαιολογίες. Έναν φανατισμένο όχλο μπορείς να τον δικαιολογήσεις μόνο αν είναι αμόρφωτος και χειραγωγείται εν αγνοία του. Όχι όταν σπουδάζει στο ΕΜΠ.
Υ.Γ1 Δέχομαι οποιαδήποτε κριτική-λεκτική εννοείται.
Υ.Γ2 Σε αυτή τη συμπεριφορά σας θα πρέπει να αναζητήσετε όλοι οι συνδικαλιζόμενοι τους λόγους απαξίωσης των φοιτητών προς τις Γενικές Συνελεύσεις και τις εκλογές. Γιατί πρώτοι εσείς απαξιώνετε τα όργανα συνδιοίκησης με αυτά που πράττετε..
***Μην κοιμάσαι, είναι επικίνδυνο. Μην ξυπνάς, θα το μετανιώσεις***

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
σκόρπιοι προβληματισμοί [άκοποι και αμοντάριστοι] :
Δυστυχώς συμφοιτητές μας αποφασίζουν να κολήσουν τα πρώτα τους κομματικά ένσημα μέσα στο Πολυτεχνείο, εφαρμόζοντας την ονομαστή τακτική "οφθαλμόν αντί οφθαλμού" [που, ας σημειωθεί, ο Γκάντι είχε επισημάνει πως "δημιουργεί έναν κόσμο από τυφλούς" τονίζοντας την ματαιότητά της]. Με απίστευτο σκεπτικό που θυμίζει το σκετσάκι των ΑΜΑΝ με τις Αθηναϊκές πινακίδες, ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στις πράξεις βίας, αφού ως φαίνεται έχουν εξαντλήσει  από τη φαρέτρα τους "το σημαντικότερο και ισχυρότερο όπλο, το οποίο διαθέτει
οποιοσδήποτε εχέφρων και ελεύθερος άνθρωπος: Τη λεκτική διαμαρτυρία" [αντιγραφή από την ανακοίνωση της Συγκλήτου, για τα γεγονότα στις τελευταίες εκλογές στο κτ. Γκίνη- τότε βέβαια όλες οι παρατάξεις καταδίκαζαν τις πράξεις βίας, τώρα...].
Μπορώ να μακρυγορήσω, και να λέω ένα σωρό.. Η ουσία είναι ότι οι αυτοαποκαλούμενοι φοιτητοσυνδικαλιστές κατάφεραν να διασύρουν κάθε θεσμό που αντιπροσωπεύει το Ιδρυμα που σπουδάζουμε, εκτός κι αν ότι είδαμε συνάδει απόλυτα με την ακαδημαϊκή φυσιογνωμία του Ιδρύματος και ήταν απλά μια ομαδική εργασία στο μάθημα "Αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων" .
Τουλάχιστον, ελπίζω πως έγινε επιτέλους αντιληπτό πως οι παρατάξεις μόνο πίσω μπορούν να πάνε τη σχολή. Αν κάνουν την αυτοκριτική τους όπως είπε και η Σοφία, μήπως θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους διαλυόμενες άπασες;[και μη μου πείτε γιατί όλες; γιατί όσο υπεύθυνος είναι αυτός που κάνει την "ατασθαλία" άλλο τόσο είναι και ο σύντροφός του που τον αφήνει να την κάνει-επίσης, αν δεν υπήρχαν παρατάξεις, δεν θα υπήρχε συσπείρωση ομάδων φοιτητών γύρω από τις παρατάξεις, αλλά γύρω από ιδέες και το φοιτητικό κίνημα θα ήταν ενιαίο] Να ξεκαθαριστεί ποιοί είναι τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου[εγώ πάντως δεν τα ξέρω ποια είναι]  και αυτό να είναι το όργανο εκπροσώπησης.. Οι δε εκλογές να γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο ανεξάρτητων υποψηφιοτήτων.. Να γλιτώσουμε από την εκδούλευση των  φωτοτυπημένων σημειώσεων και τις ταπετσαρίες από αφίσες, που είναι τα μόνα στοιχεία δηλωτικά της ύπαρξης παρατάξεων, που όμως, δίνουν τέτοιον αέρα στους "συνδικαλιζόμενους" που δημιουργούνται αλαζονικές συμπεριφορές όπως αυτή που συζητάμε..  Οι φοιτητές δεν έχουν ανάγκη από κομματικές υποδείξεις για να αντιληφθούν τα προβλήματά  τους και να προσπαθήσουν να τα λύσουν.  

liberostelios

  • Administrator
  • Posts: 145
  • Gender: Male
Και πως να γνωρίζεις, φίλε Κωστή, το ποιοί είναι οι εκλεγμένοι του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου, όταν το πιο σημαντικό στις εκλογές είναι να πανηγυρίσει ο μεν γιατί βγήκε πρώτος, ο δε γιατί έκλεισε την ψαλίδα και οι τρίτοι να μιλήσουν για τους φασισμούς, τις αντιλαϊκές πολιτικές κλπ.

Και για να μεταφέρουμε αυτούσια τα γεγονότα εκείνης της μέρας, πρέπει να πούμε ότι το... γλέντι είχε αρχίσει από πολύ νωρίς. Μόλις στις 9.00-9.30, περίπου, ΔΑΠίτες και ΠΑΣΠίτες συγκεντρώθηκαν στο κεντρικό χώρο του Πολυτεχνείου για να επιτελέσουν το έργο της... "διακίνησης ιδεών" (όπως αρμόζει σε ένα χώρο όπως αυτός του ΕΜΠ). Μάλιστα, όπως έμαθα, ακουγώντουσαν κραυγές και φωνές μέχρι το ΣΕΜΦΕ και ο τσακωμός ήταν πολύ μεγάλης έκτασης. Εν συνεχεία, η ΠΑΣΠ "πήρε σβάρνα" όλες τις σχολές και έσπασε τα τραπεζάκια της ΔΑΠ (τουλάχιστον έτσι έγινε σε εμάς, του Πολιτικούς και το ΣΕΜΦΕ).

Είναι εμφανές, λοιπόν, και από τα συγκεκριμένα γεγονότα ότι το πρόβλημα, πλεον, είναι η έλλιψη παιδείας. Διότι όταν συμπεριφέρεσαι ως (ελπίζω να προσέξατε ότι δε χρησιμοποιώ τη λέξη "σαν"!!!!) πρωτόγονος άνθρωπος επειδή σε τυφλώνουν οι κομματικές γραμμές, δηλαδή όταν γίνεσαι ένα στρατιωτάκι χωρίς προσωπικότητα και χαρακτήρα, τότε αποδεικνύεις ότι δεν έχεις μάθει να βλέπεις πιο πέρα από εκεί που σε μάθανε αυτοί που σε μετέτρεψαν σε ένα απλό φερέφωνο μίας... "ιδεολογίας" (ο θεός να την κάνει)! Και ποιός από αυτούς γνωρίζει κάτι παραπάνω από αυτά που του λέει η παράταξή του; Και αν μπορούσε να σκεφθεί κάτι παραπάνω από το να εκτελέσει αμέσως την εντολή "σπάστα όλα", που του είπαν οι "ανώτεροί" του, τότε γιατί έγινε ένα σκυλάκι που ενεργούσε απρόσωπα χωρίς να τον νοιάζει αν, πχ., η ΔΑΠ των Τοπογράφων έχει σχέση με τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες;

Δε μιλώ εκ μέρους οποιασδήποτε παράταξης, ούτε και θέλω να κάνω διακρίσεις. Και μην πει κανένας ούτε ότι είμαι "ΔΑΠίτης" ή "αντι-ΠΑΣΠίτης", αλλά ούτε και ότι "τους πέρνει η μπάλα όλους χωρίς να φταίνε"! Και ας ανατρέξουμε στο παρελθόν για να βρούμε μία παράταξη που δεν παρουσιάζει τέτοια φαινόμενα βίας στην ιστορία της! ¶ραγε υπάρχει; ¶ραγε οι παρατάξεις απαρτίζονται από ανθρώπους με τους οποίους μπορείς να συζητήσεις; Μήπως, τελικά, έχουν χαθεί όλα αυτά που κάποτε κερδίσαν οι ίδιοι οι φοιτητές με πραγματικούς αγώνες και όχι με "λαϊκούς αγώνες" σαν αυτόν στον οποίον είμασταν μάρτυρες; Κρίμα, πραγματικά...

Μπορεί να μην είμαι ο καλύτερος ομιλητής, αλλά τα συγκεκριμένα γεγονότα ήταν η σταγόνα που ξεχύλησε το ποτήρι της υπομονής μου. Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας άνθρωπος; Όλοι έχουμε δικαίωμα να κάνουμε λάθη και να βγαίνουμε εκτός εαυτού, αλλά όχι να ακολουθούμε τυφλά και δίχως βούληση εντολές που μας λέει ο οποιοσδήποτε. Βέβαια, μετά από όσα είδα, ίσως είναι και επικίνδυνο να μιλάς γιατί μπορεί να σου αντιπαρατεθούν κι εσένα με τα... επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν την Τρίτη το πρωΐ! Καλές γιορτές, εύχομαι, με την ελπίδα το 2006 να φέρει υγεία, ευτυχία και... πολιτισμό...

dimefthimiou

  • Posts: 24
  • ΤΟΠτοπΤΟΠτοπΤ.. .
Πραγματικά χαίρομαι για το ότι υπάρχει ένα site που δημιουργήθηκε απο φοιτητές της σχολής και στο οποίο δίνεται η ευκαιρία σε μη μέλη παρατάξεων να σχολιάσουν ζητήματα που αφορούν όλους τους φοιτητές τοπογράφους. Θα χαιρόμουν όμως περισσότερο αν ενεργοποιούσατε τη συμμετοχή σας και στα site των παρατάξεων και καταθέτατε και εκεί τόσο τα παράπονά σας για τη λειτουργία της σχολής, όσο και για τη λειτουργία του φοιτητικού κινήματος και τη δράση των παρατάξεων. Οι παρατάξεις δραστηριοποιούνται στη σχολή, όχι για τα μέλη τους, αλλα για όλους τους φοιτητές. Και τουλάχιστον η ΠΑΣΠ έχει αποδείξει οτι είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ. Να κοιτάξει κατάματα κάθε πρόβλημα και να προσπαθήσει να το λύσει.

Είναι το 1ο μήνυμα που στέλνω σε αυτό το forum. Χαίρομαι που θίξατε το ζήτημα γιατί έτσι μου δίνεται η ευκαιρία να πω τα γεγονότα ως έχουν (απ'ότι κατάλαβα είστε "λίγο" λάθος ενημερωμένοι σχετικά με το θέμα), και να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.

Το ιστορικό έχει ως εξής:
Το βράδυ της 17ης Δεκεμβρίου, 2 από τα 5 μέλη της ΠΑΣΠ ΕΜΠ που βρίσκονταν έξω από γνωστό club στους Δελφούς, φώναξαν, αφού πρώτα προκλήθηκαν, σύνθημα. Έπειτα, 40 τουλάχιστον μέλη της ΔΑΠ του πολυτεχνείου όρμησαν στους 5 ΠΑΣΠίτες με σκοπό τι άλλο, άπο το να τους σαπίσουν στο ξύλο. 2 από τους 40 έσπασαν τα ποτήρια που κρατούσαν στα χέρια, και απείλησαν με αυτά πλησιάζοντάς τα απειλητικά προς τους ΠΑΣΠίτες.

Αποτέλεσμα: 2 ΠΑΣΠίτες χτυπήθηκαν. Ο ένας, ο Αντρέας από τους τοπογράφους,  τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι.
Τα γεγονότα τα γνωρίζω από 1ο χέρι, επειδή είμουν ο ένας από τους 5.

Δευτέρα 19: μέλη της ΠΑΣΠ ΕΜΠ προσπάθησαν να κολλήσουν το Α1 στο οποίο κατήγγειλαν τα γεγονότα του Σαββάτου, στο ταμπλό της ΔΑΠ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ. Οι υπεύθυνοι της παράταξης, αρνούνταν ότι συνέβησαν. Τελικά επικοινώνησαν με τους ανωτέρους τους, οι οποίοι τους ξεκαθάρισαν την κατάσταση, και τέλος νιώθωντας υποχρεωμένοι, δέχθηκαν να το κολλήσουν.

Τρίτη 20: 100 μέλη της ΔΑΠ ΑΘΗΝΑΣ, ορμάνε σε 5 μέλη της ΠΑΣΠ ΕΜΠ στο τραπεζάκι στους Μηχανολόγους, και δίχως να ανταλλάξουν ουτε μία κουβέντα, σπάνε στο ξύλο και τους 5.

Liberostelios:
…πχ., η ΔΑΠ των Τοπογράφων έχει σχέση με τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες;…

Αγαπητέ Στέλιο, ανάμεσα στους 100 βρίσκονταν μέλη της ΔΑΠ Τοπογράφων, και ήταν αυτοί που χτύπησαν τα παιδιά. Δύο παιδιά πήγαν στο νοσοκομείο.

¶ρα Σοφία πλέον Πασπίτες όλου του ΕΜΠ γνώρισαν καλά τους Δαπίτες τοπογράφους.

Οι 100 συνεχίζουν την πορεία τους καταστρέφοντας οτιδήποτε ΠΑΣΠίτικο σε ΧΗΜΙΚΟΥΣ και ΣΕΜΦΕ.Το ποτήρι είχε πλέον ξεχειλήσει.
Η τελευταία σύγκρουση ανάμεσά μας, έγινε έξω απο τα κτίρια Χημικών γύρω στις 10.

Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε. Τα είδατε. Λυπάμαι που η κατάληξη ήταν τέτοια, αλλά αν ποτέ απειληθείτε με σπασμένο ποτήρι (εύχομαι να μην γίνει ποτέ κάτι τέτοιο) θα αντιδράσετε ανάλογα. Είμαι σίγουρος γι’αυτό. Απειλήθηκαν ζωές στους Δελφούς και στα κτίρια Μηχανολόγων. Δεν πρόκειται ούτε για “φθηνή δικαιολογία”, ούτε για αστείο, ούτε για ‘πιθανό’ συμβάν, ούτε για κάποιο παραταξιακό τερτίπι. Είναι γεγονός.

Υ.Γ. Διαπιστώνω ένα γενικό κλίμα δυσαρέσκειας προς τις παρατάξεις απο την πλευρά σας. Αυτο με λυπεί ιδιαίτερα, γιατι (μιλώντας εκμέρους της ΠΑΣΠ) εμείς μόνο μπροστά θέλουμε να πάει η σχολή, και (ίσως ακουστεί βαρύ αυτό που θα πώ) ίσως είμαστε οι μόνοι που δε μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα περιμένωντας να μας επιβάλλουν το οτιδήποτε. Η ΠΑΣΠ συμμετέχει ενεργά στα όργανα συνδιοίκησης. Στην τελευταία γενική συνέλευση καθηγητών (στην οποία παρευρέθησαν 7 μέλη της ΠΑΣΠ, 2 ΠΚΣ και κανένα απο ΔΑΠ και ΑΡΑΧΤΟ) καταθέσαμε σαν ΠΑΣΠ 5 νέες προτάσεις.
Κωστή, προτείνω να φτιάξεις ένα topic στο οποίο θα ενημερώνουν οι εκπρώσωποι των φοιτητών το site σχετικά με το τι συζητιέται στα ΔΣ σχολής, στις γενικές συνελεύσεις των καθηγητών και στη σύγγλητο.

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
Quote
αν ποτέ απειληθείτε με σπασμένο ποτήρι (εύχομαι να μην γίνει ποτέ κάτι τέτοιο) θα αντιδράσετε ανάλογα

Ασφαλώς.. Όμως υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά μεταξύ της ενέργειας (ή του εγκλήματος) εν βρασμώ ψυχής και της οργανωμένης ή προμελετημένης ενέργειας (ή εγκλήματος). Όταν γινόμαστε μάρτυρες πράξεων όπως αυτή που συζητάμε, οι οποίες εκτελέστηκαν με χειρουργική ακρίβεια, ε, συγνώμη Δημήτρη, αλλά δεν μπορώ να υποψιαστώ ότι 60 άτομα ενεργούσαν όλα εν βρασμώ ψυχής.. Απ ότι έχω καταλάβει οργανωμένες επιθέσεις έγιναν - και από ΔΑΠ, όχι μονο από ΠΑΣΠ- όχι αψιμαχίες της στιγμής. Επίσης, από ότι μου λες, το πρόβλημα δημιουργήθηκε τέλος πάντων μεταξύ των δύο παρατάξεων. Μπορείς να μου πεις τίνι λόγω το μεταφέρατε (όλοι, και ΔΑΠ και ΠΑΣΠ) μέσα στο Πολυτεχνείο, και ακόμα χειρότερα, μέσα στη Σχολή; Βρείτε, μια μεγάλη αλάνα, ας φέρει ο καθένας τα ταμπλώ του, και ξεκινήστε τον "διάλογο". Ή μήπως ο όλος τσακωμός έγινε για ζητήματα ιδεολογικά, ή ζητήματα Σχολής, ή ζητήματα Παιδείας; Οπότε εν τοιαύτη περιπτώσει πάω πάσο.
Δεν είναι δουλειά μου να απονείμω δικαιοσύνη βρίσκοντας ποιος ξεκίνησε και ποιος φταίει, ή ποιος φταίει περισσότερο. Έτσι κι αλλιώς είναι μάταιη η αναζήτηση της αλήθειας. Η ΔΑΠ ισχυρίζεται πως οι δικοί της προκλήθηκαν από τους 5 που φώναξαν συνθήματα. Η ΠΑΣΠ ισχυρίζεται πως οι  δικοί της φώναξαν συνθήματα αφού πρώτα προκλήθηκαν. Εφ όσον μπροστά δεν ήμουν, δεν μπορώ να διακρίνω την αλήθεια. Εκ των πραγμάτων πρέπει να πιστέψω έναν από τους δύο. Όταν όμως οι δυο πλευρές προβαίνουν σε τέτοιες ασχήμιες, λυπάμαι, για μένα χάνουν την όποια αξιοπιστία τους-και αυτό είναι το μεγαλύετρο πλήγμα για τους συμμετέχοντες στις επιδρομές.

Μιλάς για κλίμα δυσαρέσκειας προς τις παρατάξεις. Ωραία, πιστεύεις πως αν δεν υπήρχαν παρατάξεις θα είχαν συμβεί αυτά τα γεγονότα; Σε αυτή την περίπτωση ο χειρότερος τσακωμός που θα λάμβανε χώρα στους Δελφούς θα ήταν να πιαστούνε στα χέρια κανά δυο μεθυσμένοι για καμια γκόμενα που διακδικήσανε αμφότεροι. ¶σε που ο καβγάς θα ξεχνιότανε την άλλη στιγμή και σίγουρα δεν θα μεταφερότανε στην Πολυτεχνειούπολη (η οποία να σου θυμίσω είναι ακαδημαϊκό ίδρυμα. Στρατόπεδο και πεδίο μάχης ήταν πριν πολλά χρόνια). Αλλά προφανώς δεν είναι (μόνο) αυτός ο λόγος για τον οποίο υπάρχει δυσαρέσκεια προς τις παρατάξεις. Φέτος ειδικά είναι τόση η ένταση μεταξύ των δυο μεγάλων, που η κατάσταση μύριζε μπαρούτι από καιρό, και μιλάω φυσικά για εκατέρωθεν καταγγελίες που καμία σχέση δεν είχαν με προτάσεις για τη σχολή (τσακώνεστε για κλοπές σε άλλες σχολές, για τα περιοδικά, για τα πάρτυ..). Ας μη μιλήσουμε για τον τρόπο διεξαγωγής των Γενικών Συνελεύσεων, χώρια που δε  μου σχολίασες την τελευταία παράγραφο του κειμένου μου.

Quote
Κωστή, προτείνω να φτιάξεις ένα topic στο οποίο θα ενημερώνουν οι εκπρώσωποι των φοιτητών το site σχετικά με το τι συζητιέται στα ΔΣ σχολής, στις γενικές συνελεύσεις των καθηγητών και στη σύγγλητο.

Ήδη online. Και επειδή είμαι χουβαρντάς, ολόκληρο forum, όχι απλά topic στη διάθεσή σας..

Και τώρα μια τοποθέτηση ουσίας!
Καλά Χριστούγεννα!!
Είθε η γέννηση του Θεανθρώπου να βοηθήσει άπαντες να εξαλείψουμε τις -αχανείς- διαφορές με τους συνανθρώπους μας,αφού ως φαίνεται έχουμε πολλά να χωρίσουμε..
« Last Edit: 25 Δεκ 2005, 05:48 by admin »

liberostelios

  • Administrator
  • Posts: 145
  • Gender: Male
Σχετικά με τα πρώτα με κάλυψε ο Κωστής. Έχω, όμως, και μία ερώτηση σχετικά με κάτι:

Quote
Κωστή, προτείνω να φτιάξεις ένα topic στο οποίο θα ενημερώνουν οι εκπρώσωποι των φοιτητών το site σχετικά με το τι συζητιέται στα ΔΣ σχολής, στις γενικές συνελεύσεις των καθηγητών και στη σύγγλητο.


Χαίρομαι που ενδιαφέρθηκες για το όλο θέμα. Μόνο που, από όσο έχω δεί, είσαι καιρό τώρα μέλος του forum αλλά δε μοιάζει να ενδιαφέρθηκες και τόσο πολύ όταν κατ' επανάληψη έχουμε αναφέρει τις απόψεις για τις παρατάξεις γενικά και για το ότι δεν έχουν καμία ουσία. Τώρα, όμως, που (λόγω των γεγονότων) θίχθηκε λίγο παραπάνω η ΠΑΣΠ, να σου αμέσως το ενδιαφέρον να ενημερώσουμε τους φοιτητές μας! Τώρα το θυμήθηκες να προτείνεις το topic; Γιατί όχι εδώ και τόσο καιρό; Εδώ δεν το κάνετε μέσω του site σας, ουσιαστικά! Ούτε μέσω των ανακοινώσεων! Όλα είναι καταγγελίες, αναγγελίες σημειώσεων στο τραπεζάκι σας, Πάρτυ κλπ. Και, αν όχι όλα, τότε σίγουρα αυτά που έχουν το μεγαλύτερο μέγεθος χαρτιού και που ενημερώνετε πιο πολύ τον κόσμο γι αυτά! Δεν μιλώ μόνο για την ΠΑΣΠ. Μιλώ για όλους και ας μην το πάρουν οι άλλοι ως ευκαιρία για να πουν ότι "εμείς είμαστε καλύτεροι"...

Και, επειδή έγινε και μία αναφορά στα λεγόμενα μου, όταν έγραφα το "π.χ." ήλπιζα ότι θα καταλάβαινες ότι δεν έχω ούτε πληροφορίες για το ποιοί ήταν, ούτε για το αν έχει ή όχι σχέση η ΔΑΠ τοπογράφων με το συμβάν. Ήθελα μόνο να δείξω ότι η επίθεση αυτή ήταν εν ψυχρώ και χωρίς να σας ενδιαφέρει το ποιά τραπεζάκια χτυπάτε. ¶λλωστε, είτε ήταν κάποιοι, είτε όχι, να πάτε να τα κανονίσετε με τους ίδιους! Όχι με τα τραπεζάκια!

dimefthimiou

  • Posts: 24
  • ΤΟΠτοπΤΟΠτοπΤ.. .
ΚΩΣΤΗΣ:δεν μπορώ να υποψιαστώ ότι 60 άτομα ενεργούσαν όλα εν βρασμώ ψυχής

Όχι 60, αλλα 150 τουλαχιστον άτομα είναι εν βρασμώ ψυχης τον τελευταιο μήνα. ¶σχετα ότι δεν το δείχνουν. Όταν σε αποκαλούν δημόσια κλέφτη δεν μπορείς να νιώσεις ηρεμία όταν αντικρίζεις ΔΑΠίτη. Και σου λέω ο λόγος δεν ηταν αυτός αλλα η συνολική σταση της ΔΑΠ αυτο το μήνα.

ΚΩΣΤΗΣ:Ηδαπ ισχυρίζεται πω
ς οι δικοί της προκλήθηκαν από τους 5 που φώναξαν συνθήματα. Η ΠΑΣΠ ισχυρίζεται πως οι  δικοί της φώναξαν συνθήματα αφού πρώτα προκλήθηκαν.


Αν ψαχνεις τι έγινε εκείνο το βράδυ, έλα να με ρωτήσεις και θα σου το περιγραψω με κάθε λεπτομέρεια. ¶ν όμως θεωρείς ότι όταν κάποιος φωνάξει σύνθημα πρέπει μετά να φάει ξύλο και να απειληθεί με σπασμένο ποτήρι, τότε τι να πω.

Δεν είχαμε σκοπό ουτε να φοβίσουμε κανενα παιδι στο κυλικείο, ούτε να χτυπήσουμε οποιονδήποτε. Ακόμα και ΔΑΠίτη. Το θέμα έληξε όπως ακριβώς λέτε. Μεταξύ των 2 παρατάξεων. Καμία παράταξη πιστεύω δεν επιδιώκει το ξύλο. Και πιστεύω πως αν κάποιος παρακολουθεί την πορεία της ΠΑΣΠ στη σχολή, καταλαβαίνει πως ενδιαφέρεται να δώσει λύσεις για θέματα της σχολής και όχι να δείρει ή να γλείψει.

ΣΤΕΛΙΟ, συγνώμη αλλά δεν είμαι 24 ώρες το 24 ωρο στο SITE ώστε να απαντήσω σχετικα με το ρόλο τον παρατάξεων. Είμαι όμως παρισσότερες ώρες στο κυλικείο, όπου μπορούμε οποιαδήποτε στιγμη να συζητήσουμε απο κοντά γι'αυτό το θέμα. Αλλά δεν έχεις έρθει ποτέ να με πιάσεις και να μου πείς αυτα που πιστεύεις. Κάποιοι άλλοι το κάνουν. Επίσης, μάλλον δεν διαβάζεις τα φυλλάδια που μοιράζουμε, γιατί σε αυτά γράφουμε και για τα θέματα που συζητιούνται στις συνελεύσεις. Αν θες θα σου φέρω ένα μετα τις γιορτές.


ΣΤΕΛΙΟΣ:Ήθελα μόνο να δείξω ότι η επίθεση αυτή ήταν εν ψυχρώ και χωρίς να σας ενδιαφέρει το ποιά τραπεζάκια χτυπάτε. ¶λλωστε, είτε ήταν κάποιοι, είτε όχι, να πάτε να τα κανονίσετε με τους ίδιους

πιστεύω απάντησα για το παραπάνω

Πως στο διάολο κάνω Quote?
Kωστη μπράβο για το νέο topic, θα γεμίσει, ελπίζω και απο άλλες παρατάξεις

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

dimefthimiou

  • Posts: 24
  • ΤΟΠτοπΤΟΠτοπΤ.. .
Α!
όσον αφορά τα μέλη του ΔΣ, δεν έχουν οριστει ακόμη και γιατό φταίει το ότι το ΑΡΑΧΤΟ έχει τη σφραγίδα του ΦΣ τα τελευταια 6 χρόνια, επειδή αρνείται να την παραδώσει στην 1η παράταξη. Επιδιώκουμε να λήξουμε το θέμα σύντομα.

liberostelios

  • Administrator
  • Posts: 145
  • Gender: Male
Το quote το κανεις γράφοντας: [q...e]Η παράθεση[/q...e], μόνο που αντί για q...e γράφεις quote, ασφαλώς (δεν μπορώ να το γράψω μέσα στις αγκύλες γιατί τότε θα γίνει quote  ;D ).

Από εκεί και πέρα πρέπει να σου πω κάτι: Το να σου ζητάω να μπαίνεις 24 ώρες το 24ωρο στο forum μας είναι παράλογο, ασφαλώς. Αλλά τα topics στα οποία αναφέρομαι έχουν γραφεί εδώ και 1 με 2 μήνες. Εσύ είσαι μέλος ένα μήνα τώρα. Γιατί δεν μπήκες μία φορά να τα δεις; Και εγώ δε λέω ότι έχεις την υποχρέωση να το κάνεις. Αλλά γιατί θυμήθηκες να μπεις τώρα να κοιτάξεις και να απαντήσεις; Επειδή η δυσμένεια βαραίνει περισσότερο την ΠΑΣΠ (λόγω των γεγονότων, λέω και πάλι, δεν είναι ζήτημα του αν οι άλλοι είναι καλύτεροι ή χειρότεροι και δεν κάνω διακρίσεις); Αυτό ήθελα να πω. Και αν δεν είχες εγγραφεί εδώ και τόσο καιρό δε θα έλεγα τίποτα γιατί θα σκεφτόμουν ότι το έμαθες τώρα το site. Αλλά αφού είσαι τόσο καιρό μέλος γιατί δεν μπήκες καθόλου να δεις τι λέμε εδώ ή, αν μπήκες και τα είδες, γιατί δεν απαντούσες ή δεν έκανες την πρόταση που μόλις έκανες (και η οποία είναι σωστή, αλλά πολύ αργοπορημένη θα έλεγα).

Όσον αφορά στο ζήτημα περί ενημέρωσης που ανέφερα, δεν μου απάντησες αν οι ενημερώσεις αυτού του τύπου είναι στο ίδιο μέγεθος χαρτιού με τις αφίσες για τα πάρτυ, τις καταγγελίες κατά της ΔΑΠ, του ΑΡΑΧΤΟ κλπ. Δηλαδή, εσύ πιστεύεις ότι ενημερώνετε με το ίδιο βάρος τους φοιτητές για αυτά τα θέματα του ΔΣ κλπ. με το πότε έχετε πάρτυ και τα υπόλοιπα;

Ο λόγος που δεν έρχομαι να στα πω είναι ότι είμαι απόλυτα απογοητευμένος από όλες τις παρατάξεις και δεν πιστεύω σε καμία. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι εσείς οι ίδιοι έχετε καταφέρει να απομακρύνετε τους φοιτητές από εσάς τότε δεν κάνετε τίποτα. Και επειδή μιλάω λιγάκι με κανά-δυό παιδιά της ΔΑΠ (όχι από ιδεολογικής άποψης, απλά επειδή τυγχάνει να τους γνωρίζω) να ξέρεις ότι δεν έχω κάτσει ποτέ να τους πω κάτι τέτοιο. Το μόνο που έγινε είναι ότι κάποιος από τη ΔΑΠ είδε αυτά που έγραφα στο forum ότι θα έπρεπε οι παρατάξεις να προσπαθήσουν να μας μάθουν τους θεσμούς του Πολυτεχνείου και ήρθαν και μου είπαν: "Αυτό που είπες θα γίνει.", αλλά δεν πρόλαβα να δω κάτι. Βλέπεις, λοιπόν, ότι δεν έιναι ζήτημα του αν πιστεύω στην ΠΑΣΠ ή τη ΔΑΠ ή το ΑΡΑΧΤΟ ή την ΠΚΣ;
« Last Edit: 27 Δεκ 2005, 04:45 by liberostelios »

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
Νόμιζα, ο αφελής, ότι ο πόλεμος λάσπης ήταν κάτι το συνηθισμένο μεταξύ των παρατάξεων αλλά ποτέ δεν περίμενα πως η κατάσταση θα εκτροχιαζόταν στον βαθμό αυτό. Η κατάσταση θυμίζει δυστυχώς τους δυο γαϊδάρους που μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα.  
Α.
Σου είπα πως δεν με ενδιαφέρει ποιος φταίει, αλλά αν θέλεις να ρίξουμε την κουβέντα σε αυτό το φαύλο κύκλο, τότε, ναι, συμφωνώ μαζί σου πως αυτός που φώναξε το σύνθημα δεν έπρεπε να φάει ξύλο ούτε να απειληθεί με σπασμένο ποτήρι, αλλά σίγουρα ήταν τόσο ελαφρόμυαλος που πήγαινε γυρεύοντας. Είναι σαν να γαργαλάς μια πεινασμένη τίγρη.. Εννοείται επαναλαμβάνω πως  δεν δικαιολογείται η αντίδραση..  Τώρα αν επιμένεις να προσπαθείς να δικαιολογήσεις πως ένας μπεκροκαβγάς στους Δελφούς εξελίχθηκε σε γενικευμένη σύρραξη στην Πολυτεχνειούπολη, θυμίζοντάς μου τις καταγγελίες της ΔΑΠ περί κλεφτών, εν συντομία θα σου πω πως η ΔΑΠ Τοπογράφων δεν έχει κανένα δικαίωμα να παίρνει ένα γεγονός που συμβαίνει σε άλλη σχολή, να το γενικεύει για ένα σύνολο ανθρώπων και να το φέρνει στη δικιά μας σχολή, αλλά αυτό δε δικαιολογεί τέτοιας έκτασης επεισόδια. Κοντολογίς, πιστεύω πως η στάση της ΔΑΠ στο θέμα είναι μια πολύ ηλίθια πρακτική που στερείται νοήματος (την οποία όμως νομίζω ότι εφαρμόζουν όλες οι παρατάξεις μεταξύ τους με σκοπό να πλήξουν η μία το -όποιο- κύρος της άλλης, ασχολούμενες με το αγαπημένο τους σπορ: τον πόλεμο λάσπης).
Β.
Αντιλαμβάνεσαι πως όταν λες ότι ενεργείς εν βρασμώ ψυχής δεν έχεις συναίσθηση των πράξεών σου, έτσι; Παρ' όλα αυτά μου λες πως δεν υπήρχε πρόθεση να χτυπηθεί κανείς. Αμφιβάλλω για το αν μπορούν αυτά τα δυο να συμβούν ταυτόχρονα, δηλαδή ενεργώντας εν βρασμώ ψυχής, να μπορείς να διασφαλίσεις πως δεν θα ξεφύγει καμιά ξώφαλτση  σε κάποιον ανυποψίαστο φοιτητή ή οποιαδήποτε άλλη υλική ζημιά..
Και για να σε ρωτήσω κάτι άλλο: Ενώ το πρόβλημα το είχατε εσείς με τους ΔΑΠίτες, και οι ΔΑΠίτες με εσάς, μου λές γιατί ξεσπούσατε στα τραπεζάκια; Δηλαδή, φταίει το γαϊδούρι, χτυπάω το σαμάρι; Θα επαναλάβω την πρότασή μου
Quote
Επίσης, από ότι μου λες, το πρόβλημα δημιουργήθηκε τέλος πάντων μεταξύ των δύο παρατάξεων. Μπορείς να μου πεις τίνι λόγω το μεταφέρατε (όλοι, και ΔΑΠ και ΠΑΣΠ) μέσα στο Πολυτεχνείο, και ακόμα χειρότερα, μέσα στη Σχολή; Βρείτε, μια μεγάλη αλάνα, ας φέρει ο καθένας τα ταμπλώ του, και ξεκινήστε τον "διάλογο". Ή μήπως ο όλος τσακωμός έγινε για ζητήματα ιδεολογικά, ή ζητήματα Σχολής, ή ζητήματα Παιδείας; Οπότε εν τοιαύτη περιπτώσει πάω πάσο.

Γ.
Για να δώσω και μια ιδεολογική διάσταση στο συμβάν, να σου τονίσω πως η διενέργεια ξυλοδαρμών σε Πανεπιστημιακό Χώρο αποτελεί τουλάχιστον ύβρη προς αυτούς που αγωνίστηκαν για να μπορεί να γίνεται ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων δίχως χρήση βίας.

YΓ: Αν όταν θες να απαντήσεις πατήσεις στο κουμπάκι κάτω δεξιά που λέει reply θα διευκολυνθείς πολύ και με τα quote και με υπογραμμίσεις και ότι άλλο θες
ΥΓ2: Οι τοποθετήσεις μου ελπίζω να γίνεται αντιληπτό πως, εν πολλοίς, αναφέρονται και στις δυο μεγάλες - μόνο στον αριθμό των ψήφων- παρατάξεις, απλά ο Δημήτρης είναι ο μόνος που μπαίνει να γράψει κάτι, οπότε αναγκαστικά συγκεντρώνει και τα περισσότερα πυρά.
ΥΓ3: Προφανώς θεωρώ τις δυο παρατάξεις υπεύθυνες εξίσου για τα συμβάντα. Απλά έχω την εντύπωση πως πρέπει να διαχωριστούν τα συμφέροντα και οι διεκδικήσεις της ΠΑΣΠ-ΔΑΠ Τοπογράφων με αυτά των άλλων σχολών, ενδεχομένως δε και με  της ΠΑΣΠ-ΔΑΠ ΕΜΠ, ή της ΠΑΣΠ-ΔΑΠ ΑΕΙ. Για ποιον λόγο να μπαίνουν στη διαδικασία οι παρατάξεις της σχολής να απολογούνται για τεκταινόμενα σε άλλες σχολές. Ποια λογική επιβάλει τέτοια αντιμετώπιση; Δηλαδή επειδή ένας Δαπίτης από τους Μηχανολόγους τσακώθηκε με έναν Πασπίτη από την ίδια σχολή πρέπει να πάνε να συμπαρασταθούνε[ή αλλιώς συμμετάσχουνε στο ξύλο] οι Δαπίτες Τοπογράφοι; Η επειδή σε άλλη σχολή η ΠΑΣΠ υποστήριξε την τάδε θέση πρέπει η ΠΑΣΠ τοπογράφων να την ακολουθήσει; Σιγά ρε παιδιά την εθνική υπόθεση.. Σαλάγατα μπάρμπα! Στραβά αρμενίζουμε, ο γυαλός είναι 'ντάξ' !!

 

Copyright © topografoi.com