topografoi.com



Author Topic: [άρθρο 16] αλλαγή πριν τα Χριστούγεννα  (Read 4805 times)

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
Quote
Από το In.gr
Παραμονές των Χριστουγέννων και με συνοπτικές διαδικασίες θα ψηφιστεί τελικά η διάταξη για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα», η πρωτοβουλία για την άμεση συζήτηση της διάταξης ανήκει και πάλι στο ΠΑΣΟΚ.

Έγινε αμέσως δεκτή από την κυβέρνηση, η οποία αξιοποιεί την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο νέων κινητοποιήσεων στα πανεπιστήμια και ταυτόχρονα παραμένει πιστή στο πνεύμα της συναίνεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Γ.Παπαγεωργίου ζήτησε προ ημερών από τον πρόεδρό της Γ.Τραγάκη να «ξεπαγώσει» η διάταξη για τα πανεπιστήμια και να εισαχθεί για συζήτηση από την ερχόμενη εβδομάδα, δηλαδή σε δύο συνεδριάσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 13 και 20 Δεκεμβρίου.

Εκτός απροόπτου λοιπόν, στη συνεδρίαση της Τετάρτης η Επιτροπή Αναθεώρησης θα αποφασίσει με τις ψήφους των βουλευτών των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων να αρχίσει η συζήτηση για τα πανεπιστήμια στις 13 Δεκεμβρίου και να ολοκληρωθεί ως τις 20 του μηνός, δύο ημέρες δηλαδή προτού ψηφιστεί ο νέος κρατικός προϋπολογισμός και ενώ το χριστουγεννιάτικο κλίμα θα έχει επισκιάσει κάθε πολιτική δραστηριότητα.

Έχει πλάκα να ψάχνεις το πότε θα συζητηθεί το άρθρο 16. Για δες πάντως που τα κόμματα άρχισαν να ελίσσονται για να περάσουν ρυθμίσεις.. Μπράβο, τουλάχιστον οι καταλήψεις θα γίνουν τώρα και όχι μες στην εξεταστική..

Κατά τα άλλα, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή, ενώ από βδομάδα αναμένονται απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΣΔΕΠ.
« Last Edit: 06 Δεκ 2006, 11:26 by admin »

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
Στις 10 Ιανουαρίου αποφασίστηκε τελικά να συζητηθεί το άρθρο.

Χμμμ! Δυο μέρες μετά την επιστροφή μας από τις διακοπές.. Δηλαδή αυτό σημαίνει πως δεν θα ανοίξουμε καθόλου μετά τα Χριστούγεννα; Όχι τπτ άλλο αλλά ήδη σήμερα άρχισαν τα κρούσματα με μαθήματα τα οποία κινδυνεύουν να θεωρηθούν μη διδαχθέντα..   :-?

 

Copyright © topografoi.com