topografoi.com



Author Topic: Κάλεσμα Πρυτανείας ΕΜΠ...  (Read 5274 times)

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
Κάλεσμα Πρυτανείας ΕΜΠ...
« on: 04 Ιαν 2007, 23:27 »
Quote from: ntua-announcements
Η Πρυτανεία του ΕΜΠ καλεί όλα τα μέλη της Πολυτεχνειακής Κοινότητας, διδάσκοντες, φοιτητές και εργαζομένους σε ανοικτή συνεδρίαση της Συγκλήτου, την Δευτέρα 8/1/2007 και ώρα 13.00 στην αίθουσα Τελετών του κτιρίου Διοίκησης, με αποκλειστικό θέμα την επικείμενη αναθεώρηση του άρθρου 16, που αρχίζει με την συζήτηση στη Βουλή την Τετάρτη 10/1/2007.

Στην συνεδρίαση της Συγκλήτου έχουν αποδεχθεί και θα εκφράσουν τις απόψεις τους:

     Ο Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρώην Ευρωβουλευτής, Δ. Τσάτσος
     Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Γ. Αλαβάνος
     Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, Καθηγητής Λ. Απέκης
     Ο Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ Γ. Χουρμουζιάδης

Έχει επίσης προσκληθεί :

     Ο πρώην Πρύτανης του ΕΜΠ και Υφυπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ, Καθηγητής Θ. Ξανθόπουλος

Καλή Χρονιά...
..με κινητοποιήσεις, προβληματισμούς και γενικότερα έναν αναβρασμό στα Πανεπιστήμια.. Το πρόγραμμα για την πρώτη βδομάδα μετά τις διακοπές περιλαμβάνει την παρατιθέμενη παραπάνω ανοικτή συζήτηση στη Σύγκλητο για το Άρθρο16.  Επίσης, γενικές συνελεύσεις των Φοιτητικών συλλόγων, για να αποφασίσουν τη στάση τους (καταλήψεις ??? ) έναντι των τεκταινομένων  στην παιδεία. Την Τετάρτη 10/01 ή ΠΟΣΔΕΠ έχει ήδη προκηρύξει απεργία, ενώ και για τις 17/01 τα ίδια ακούγονται..

Πάντως η κίνηση της Πρυτανείας είναι πολύ ενδιαφέρουσα και ελκυστική σαν ιδέα. Επί μακρόν διεξάγονται συζητήσεις αποσπασματικές, συχνά δε και με στοιχεία παραπληροφόρησης. Τα αποτελέσματά τους είναι αμφίβολα, δημιουργούν σύγχυση και απογοητεύουν όποιον ενδιαφέρεται (βλ. και μικρή συμμετοχή στις συνελεύσεις..)  Καλοδεχούμενη λοιπόν μια οργανωμένη συζήτηση για το θέμα.. 
« Last Edit: 05 Ιαν 2007, 17:35 by Kostis »

 

Copyright © topografoi.com