topografoi.com



Author Topic: Σχέδιο Νόμου για τα ΑΕΙ  (Read 5684 times)

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
Σχέδιο Νόμου για τα ΑΕΙ
« on: 23 Φεβ 2007, 11:08 »
Εδώ, μπορούμε να συζητήσουμε -όσοι δεν απορρίπτουμε εντελώς το νομοσχέδιο  :P- για το σχέδιο νόμου για τα ΑΕΙ.

Δε θα ξεκινήσω με μια παρατήρηση επί της ουσίας: Το διάβαζα προχτές και δεν ήμουν σίγουρος (αγρότης-τοπογράφος είμαι, όχι νομικός)αλλά το επιβεβαίωσα με κάτι συζητήσεις:
Στο άρθρο 8 προβλέπεται η εκλογή πρυτανικών αρχών με καθολική ψηφοφορία, και όχι μέσω εκλεκτόρων όπως γινόταν μέχρι τώρα (μου αρέσει, γιατί η μέχρι τώρα σύνθεση του εκλεκτορικού σώματος σε ότι αφορά τους φοιτητές, ήταν λίγο.. ασαφής). Παρ' όλ' αυτά στη συνέχεια (άρθρο 22)αναφέρει:
Quote
Η ανάδειξη των εκπροσώπων των φοιτητών στα πανεπιστημιακά όργανα γίνεται για ετήσια θητεία και μόνο από το νόμιμο φοιτητικό σύλλογο κάθε τμήματος, ο οποίος οφείλει να έχει συγκροτηθεί ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Μέλη του φοιτητικού συλλόγου μπορούν να είναι όλοι οι φοιτητές του Τμήματος , εκτός από εκείνους που έχουν νομίμως διαγραφεί. Η εκλογή των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου από τους φοιτητές του Τμήματος και με βάση τον αριθμό των ψήφων που συγκέντρωσε κάθε ψηφοδέλτιο, ο καθορισμός από το Δ.Σ. των τακτικών και αναπληρωματικών εκπροσώπων των φοιτητών στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος και στο εκλεκτορικό σώμα που αναδεικνύει τον Πρόεδρο Τμήματος, τον Κοσμήτορα και τις πρυτανικές αρχές, καθώς και στα άλλα πανεπιστημιακά όργανα, διενεργείται με το σύστημα της απλής αναλογικής. Οι εκπρόσωποι των φοιτητών και οι αναπληρωτές τους ορίζονται με απόφαση του Δ.Σ. του νομίμου φοιτητικού συλλόγου του κάθε Τμήματος, η οποία διαβιβάζεται στον Πρόεδρο του οικείου Τμήματος και ισχύει για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος της διενέργειας της εκλογής. Τροποποίηση ή συμπλήρωση του διαβιβασθέντος καταλόγου των εκπροσώπων των φοιτητών και των αναπληρωτών τους δεν επιτρέπεται, εκτός των περιπτώσεων απώλειας της φοιτητικής ιδιότητας καθ’ οιονδήποτε τρόπο.

Μάλλον δεν ξεχνάμε μόνο εμείς πράγματα στο copy-paste στις εργασίες μου φαίνεται. Προσοχή, παιδιά! :D
« Last Edit: 23 Φεβ 2007, 11:10 by Kostis »

 

Copyright © topografoi.com