topografoi.com



Author Topic: Φωτοερμηνεία Τηλεπισκόπηση Εαρινό 2020 - Άσκηση 10η  (Read 14097 times)

chiossif

  • Posts: 334
Κυρίες, Δεσποσύνες και Κύριοι,

καλησπέρα σας :-)

Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο και έχει αλλάξει ο τρόπος διδασκαλίας. Η 10η άσκηση έγινε Τετάρτη και 13/5. Θυμίζω ότι κέντρο επικοινωνιών για την Φωτοερμηνεία-Τηλεπισκόπηση είναι το http://mycourses.ntua.gr/ = ο ιστοχώρος του μαθήματος και για την άσκηση αυτή το γουίκι μας. Σας παρακαλούμε θερμά μελετήστε τις οδηγίες, ιδιαίτερα της άσκησης αυτής, παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις και τηρείτε τους κανόνες όσο το δυνατόν.

Η απάντηση αποριών με προσωπική επαφή είναι αδύνατη και αντικαθίσταται από την χρήση του φιλόξενου φόρουμ εδώ στο topografoi.com.

Είμαστε σε μια περίοδο πρόκλησης για εμάς και τους συνανθρώπους μας και οφείλουμε κι εμείς με την σειρά μας να δώσουμε νέο ύψος στον πήχη «ατομική ευθύνη».

Καλή και γόνιμη wiki-μελέτη :-)

Λέφτερα,
Ch Iossif

agronoma

  • Posts: 1
Για να 'δηλώσω' τα δύο κλειδιά για την άσκηση 10, εκτός από το να τα γράψω στο google doc, τι άλλο πρεπει να κανω?
Πως φαίνεται στους άλλους ότι κάποιο κλειδί στο wiki είναι κρατημένο?
Πρέπει να το επεξεργαστώ και να αλλάξω το όνομα πανω πανω και τη χρονια μου, έτσι ωστε οποιος μπει στο wiki στο συγκεκριμενο κλειδι να δει οτι το χω κρατησει??

Ευχαριστώ

vasilia_ros88

  • Posts: 1
Γεια σας, κατά την διαδικασία εισαγωγής μία νέας εικόνας στο φωτοερμηνευτικό κλειδί, αφού έχει γίνει η φόρτωση της εικόνας, στην επεξεργασία, πατώντας την επιλογή προεπισκόπηση που είναι δίπλα από την αποθήκευση σελίδας φαίνεται κανονικά η εικόνα που θέλω να εισάγω, ωστόσο κάνοντας αποθήκευση σελίδας και πηγαίνοντας στο άρθρο φαίνεται μόνο η φόρμα και όχι η εικόνα. Τι μπορεί να πάει λάθος;;;

SpanosS

  • Posts: 2
Καλησπέρα σας, τελικά γνωρίζουμε πότε είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις ασκήσεις ? Ευχαριστώ πολύ.

pol

  • Posts: 84
  • Gender: Male
Καταληκτική ημερομηνία για τις ασκήσεις είναι η 10/6. Μόνο για την άσκηση 10 επιτρέπεται διορθωση (και αποστολή με email) της ήδη ανεβασμένης στο mycourses άσκησης μέχρι την ημέρα της εξέτασης. Το mycourses θα σταματήσει να δέχεται ασκήσεις στις 11/6.

Μία διευκρίνηση:
Τα κόκκινα στο google doc δεν σημαίνουν ότι τα φωτοερμηνευτικά κλειδιά (ΦΚ) απορρίφθηκαν. Είναι ωστόσο λανθασμένες επιλογές και αυτό σημαίνει ότι σίγουρα δεν πάει για άριστα η άσκηση. Ενα φωτοερμηνευτικό κλειδί πρέπει να είναι γενικό και δεν μπορεί να αναφέρεται σε συγκεκριμένο τόπο. Π.χ. αεροδρόμιο στην τάδε πόλη και αεροδρόμιο στη δείνα πόλη δεν μπορούν να αποτελέσουν διαφορετικά φωτοερμηνευτικά κλειδιά. Μικρό αεροδρόμιο, μεγάλο αεροδρόμιο, διεθνές (ή μητροπολιτικό) αεροδρόμιο θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά κλειδιά. Το ίδιο ισχύει και για λίμνες, ποτάμια και οτιδήποτε άλλο...
Μπορείτε αν θέλετε να στείλετε βελτιωμένη έκδοση της άσκησης με email μέχρι την εξέταση, αφού τα σχόλια τα βάλαμε στις 9/6, αλλά ένα λάθος φωτοερμηνευτικό κλειδί δεν σημαίνει ότι αυτόματα μηδενίζεται η δουλειά σας. Ο βαθμός της άσκησης εξαρτάται από το περιεχόμενό του ΦΚ και το βαθμό κατανόησης που αυτό καταδεικνύει.
« Last Edit: 09 Ιουν 2020, 19:19 by pol »

 

Copyright © topografoi.com