topografoi.com



Author Topic: Τι θα γίνει με το... μυστήριο μέλλον μας;;;  (Read 23892 times)

liberostelios

  • Administrator
  • Posts: 145
  • Gender: Male
Ρε παιδιά, έχω χάσει τον μπούσουλα. Ήμουν μια χαρά απόμακρος από όλα και δε συμμετείχα πουθενά και ξαφνικά... ΤΣΟΥΠ... ήρθε, λέει, ένα νομοσχέδιο επικίνδυνο για το μέλλον μου και κάτι άλλα. Ρε 'σεις! Ψάχνω να μάθω τι ακριβώς είναι αυτό το νομοσχέδιο και ο καθένας λέει ότι του κατέβει. Έτυχε να πάω αμέσως μετά την έκτακτη συνέλευσή μας στην αντίστοιχη των Πολιτικών Μηχανικών και μου είπαν άλλα από αυτά που είπαν σε μας. Ακόμα και μεταξύ της η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ των Πολιτικών είπε άλλα από αυτήν της σχολής μας.
Το ερώτημα μου, το οποίο δε βλέπω να μπορέι να απαντηθεί (πάλι στο απόμακρο βλέπω να πηγαίνω), είναι τι προβλέπει, επιτέλους, αυτό το νομοσχέδιο; Περιλαμβάνει τη διάσπαση του πτυχίου; Θα πληρώνουμε στα 2 έτη του 3+2 των σπουδών; Τα ΙΔΒΕ θα είναι κρατικά ή ιδιωτικά; Πως σκατά θα γίνεται αυτή η αξιολόγιση;
Ένα παράπονο είπα να εκφράσω γιατί εδώ βλέπω ότι τελικά ο καθένας είναι βυθισμένος στην πλάνη του και λέει ότι του κατέβει για θέματα που αφορούν στο μέλλον μας!

Ζητώ συγνώμη που για μια φορά ήμουν σοβαρός!!!! Είπα μπας και κανένα κακομοίρης που ξέρει τι του γίνεται, μπορεί να με ενημερώσει.

Ο επίσημος (και μοναδικός) sike administrator...
« Last Edit: 09 Μαρ 2005, 12:04 by liberostelios »

daptopografon

  • Posts: 6
  • Διεκδικούμε Ανατρέπουμε Πετυχαίνουμε
Φίλε μου liberostelios, δεν νομίζω να ειπώθηκε κάτι διαφορετικό από τη ΔΑΠ Πολιτικών Μηχανικών, απλά μπορεί να δόθηκε έμφαση σε άλλα σημεία. Έχοντας λοιπόν μπροστά μου τις συνόδους από το 1999 και τις θέσεις της ΔΑΠ θα διευκρινήσουμε ορισμένα σημεία. Έχουμε και λέμε:

Στην τελευταία σύνοδο του 2003 στο Βερολίνο, αποφασίστηκε από τη Σύνοδο Κορυφής των Υπουργών Παιδείας ένα σύνολο προγραμμάτων. Αυτές οι αποφάσεις ήταν:
  • Η πλήρης εφαρμογή των προγραμμάτων σπουδών από τα ανώτατα ιδρύματα μέχρι το 2005

  • Η άμεση εγκαθίδρυση του συστήματος των διδακτικών μονάδων

  • Η πλήρης εφαρμογή ενός εναρμονισμένου για όλες τις χώρες της Ευρώπης συστήματος αξιολόγησης

  • Η υλοποίηση της δια βίου εκπαίδευσης και η ίδρυση εκπαιδευτικού ινστιτούτου μέσα στις σχολές. Σημαντική κρίθηκε η λειτουργία σεμιναρίων ενημέρωσης του πτυχιούχου για τις εξελίξεις στην επιστήμη του.


Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση προέβησε στη δημιουργία ενός νομοσχεδίου σύμφωνα με το οποίο θα διενεργείται εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση στα πανεπιστήμια με σκοπό ΟΧΙ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑ, αλλά στην επισήμανση των αδύνατών τους σημείων, προκειμένου αυτά να διορθωθούν.

Στην αρχική του μορφή το νομοσχέδιο αυτό όριζε μία επιτροπή αξιολόγησης που βρισκόταν υπό την αιγίδα της συνόδου των Πρυτάνεων, περιέχοντας και κυβερνητικό εκπρόσωπο. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ,κατέθεσε πρόταση στο ΥΠΕΠΘ, σύμφωνα με την οποία ζητούσε την τροποποίηση του νομοσχεδίου, ώστε τα κριτήρια της αξιολόγησης να είναι καθαρά ακαδημαϊκά, με το να μην υπάρχει κανένας κυβερνητικός εκπρόσωπος στην διοίκηση της επιτροπής αξιολόγησης!

Φίλε μου, εδώ πρέπει να επισημάνουμε και την μεγάλη πλάνη! ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΣΠΑΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΕ 3 + 2! Η αξιολόγηση δεν έχει καμία σχέση με τη διάσπαση των πτυχίων μας. Η διάσπαση των πτυχίων σε bachelor θα ίσχυε με την εφαρμογή του αρχικού νομοσχεδίου για το ΔΙΚΑΤΣΑ, το οποίο όμως δεν έφαρμόστηκε! ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΣΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟ ΥΠΕΠΘ, ΠΕΤΥΧΕ ΣΤΙΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2005 ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Είναι αλήθεια ότι η αρχική μορφή του νομοσχεδίου για το ΔΙΚΑΤΣΑ, υποβάθμιζε το πτυχίο μας! ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!!! ΣΥΝΕΠΩΣ, ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΛΑΝΗ!

Με το καινούριο νομοσχέδιο, το οποίο καταργεί το ΔΙΚΑΤΣΑ και ιδρύει τον ΟΑΤΑΠ, απλά αλλάζει αυτό το αλλαλούμ που επικρατούσε, και δεν θα μπορεί κάποιος τόσο εύκολα να έχει αναγνώριση του πτυχίου του, που πήρε σε κάποια άλλη χώρα. Συγκεκριμένα, θα πρέπει κάποιος, προκειμένου να έχει αναγνωρισμένο πτυχίο ως απλό στην Ελλάδα, να έχει κάνει  3 χρόνια σπουδών στο εξωτερικό + 2 χρόνια επιπλέον για Master.

Αν όμως, τα σχέδια αλλάξουν, και γίνει διάσπαση σε 3+2, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι κάθετη στην θέση της: "ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΑΔΙΣΠΑΣΤΟ ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΚΥΚΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΜΕ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΙΠΛΚΩΜΑΤΟΣ MASTER".

Όσο για τα ΙΔΒΕ, θα είναι κρατικά. Προφανώς, δεν θα γίνεται καταβολή διδάκτρων, αφού θα ανήκουν στο κράτος. Αλλά, σε περίπτωση που δεν ισχύσει κάτι τέτοιο, η θέση της ΔΑΠ, είναι τα έξοδα να μην καλύπτονται από τον ίδιο τον επαγγελματία, αλλά από την εταιρία στην οποία ανήκει, αφού η ίδια θα επιθυμεί περισσότερο καταρτισμένα στελέχη.


Φίλε μου, ελπίζω να σε κάλυψα....
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών Ε.Μ.Π.

Ενημερωθείτε για ζητήματα που αφορούν τη σχολή μας από το site http://dap.ntua.gr/top

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
ΜΑΖΙ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

sofaki

  • Posts: 33
  • Gender: Female
  • relax, take it easy...
Αφού όλα είναι τόσο ωραία όπως τα λέτε τότε γιατί σύσσωμες οι φοιτητικές παρατάξεις και οι φοιτητές αντιδρούν;
Γιατί όλοι φοβούνται για τα χειρότερα;
Γιατί στη χτεσινή συνέλευση όπου τι αμφιθέτρο ήταν κατάμεστο η ΔΑΠ ΝΔΦΚ πήρε μόνο 50 ψήφους και βρέθηκε χαμηλότερα απο κάθε άλλη φορά;
Η απάντηση είναι πολύ απλή:όταν ο ίδιος ο υπεύθυνος σας απαξιώνει τη δύναμη του φοιτητικού συλλόγου, των φοιτητών και των αγώνων που έχουν δωθεί τότε οι ίδιοι οι φοιτητές σας γυρίζουν τη πλάτη..Γιατί αυτοί είναι που ψηφίζουν και έχουν τη δύναμη..Ατάκες λοιπόν του στύλ:με τις φωνές και τους αγώνες δεν έχει βγεί τίποτα καλό είναι να μη λέγονται και ειδικά μέσα στο Πολυτεχνείο!!!
Απο εκεί και πέρα όμως οτι η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων έχει μειωθεί είναι γεγονός.Οτι το Ε.Μ.Π. έχει χάσει τη παλιά του αίγλη επίσης..πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα στην επαρχία κινδυνεύουν να κλείσουν..Ολα αυτά ειναι σημαντικά προβλήματα που δε πρόκειται σε καμία περίπτωση να λυθούν αν δε δωθούν χρήματα.Αντί λοιπόν να ξοδεύονται ποσά σε ΙΔΒΕ καλό είναι να βοηθηθούν τα υπάρχοντα ιδρύματα ωστε να μη καταλήξουμε να βγαίνουμε υπομηχανικοί απο το Ε.Μ.Π και να έχουμε ανάγκη τα ΙΔΒΕ...
Φιλάκια...  
***Μην κοιμάσαι, είναι επικίνδυνο. Μην ξυπνάς, θα το μετανιώσεις***

Apollondaman

  • Posts: 38
  • Gender: Male
Quote
Αφού όλα είναι τόσο ωραία όπως τα λέτε τότε γιατί σύσσωμες οι φοιτητικές παρατάξεις και οι φοιτητές αντιδρούν;
Γιατί όλοι φοβούνται για τα χειρότερα;

Giati mallon den kseroun ti tous ginete? Den kseroun ti einai to kathena mipos? Mipos alla epidiokoun me auton ton fobo? lew... mipos?

Quote
Ατάκες λοιπόν του στύλ:με τις φωνές και τους αγώνες δεν έχει βγεί τίποτα καλό είναι να μη λέγονται και ειδικά μέσα στο Πολυτεχνείο!!!

Atakes tou stil : Kanoume katalipsi kai bgainoume stous dromous xwris epixirimata legontas mono : "dwrean paidia" einai pali xwris noima.
Den imaste xamilou epipedou atoma(stin pleiopsifia)

Gia tin sineleusi kai gia ton aritho tha milisw. Den ipostirizw tin Dap oute kamia sigekrimeni parataksi. Alla apo oti ida oso imoun mesa, O omilitis tis Dap itan poli wraios. Ixe epixeirimata kai ithele na lisi to provlima.
Gia tis alles parataksis Ektos tis Pasp, To mono epixirima pou ixan ITAN ENA. => Tha kanoume katalispi giati den iparxei kindinos na xasoume to eksamino.



Sorry alla einai gtp. Atoma pou vriskontai sto 8 etos tis sxolis parasiroun tous allous.
Episis gia ton arithmo pou les "mono 50 atoma". NAI... 50 topografoi... Den fernw alla 20000 atoma apo alles sxoles gia ton monadiko skopo na klisei i sxoli. Kai meta mas to paizeis kai magas oti "sas ipernikisame 300 atoma emeis ,xa xa xa. "Parte poulo twra". Ai sto diaolo....

Giati kai na klisei i sxoli kaneis den kerdizei tpt. Einai agwnas autos? Emeis xanoume mathimata kai pernoume poulo sto telos me 5. Kai praktika mathimata ante geia. Kai i askisi?
Simera pou i sxoli itan klisti kai katalispi. DLD TI katalabes esi twra?????

Apla anariotieme pws ginete tetoiou epipedou atoma na kataferoun na bainoun se tetoies sxoles.


Kai auta ta lew... giati apla den iksera poio itan to thema tis sineleusis!! Itan giauto to thema to opoio sizitate I gia na klisei i sxoli?


I apofasi den ekfrazi tous topografous. I am 100% sure about this.
DEN imaste sto 1973!!!
Dont mess with the man

daptopografon

  • Posts: 6
  • Διεκδικούμε Ανατρέπουμε Πετυχαίνουμε
Quote
Αφού όλα είναι τόσο ωραία όπως τα λέτε τότε γιατί σύσσωμες οι φοιτητικές παρατάξεις και οι φοιτητές αντιδρούν;
Γιατί όλοι φοβούνται για τα χειρότερα;


  • Γιατί όπως θα διάβασες, δίνεται έμφαση σε σημεία προηγούμενων νομοσχεδίων τα οποία ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ! Εμμένουν σε σημεία της πρώτης μορφής του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση και για το ΔΙΚΑΤΣΑ γιατί μόνο έτσι μπορούν να συνδικαλιστούν... Και επιτέλους ας διαβάσουν τα νέα νομοσχέδια ορισμένοι! Έχουν αλλάξει εδώ και ένα χρόνο! Και οι φοιτητές φυσικά, που δεν γνωρίζουν τίποτα, είναι αναμενόμενο να παραπλανηθούν από φυλλαδιάκια που λένε "υποβάθμιση του πτυχίου" και από ένα σώμα 10-20 Εαακιτών που το μοναδικό που καταφέρνουν στη συνέλευση είναι να δημιουργήσουν κλίμα.


Quote
Γιατί στη χτεσινή συνέλευση όπου το αμφιθέτρο ήταν κατάμεστο η ΔΑΠ ΝΔΦΚ πήρε μόνο 50 ψήφους και βρέθηκε χαμηλότερα απο κάθε άλλη φορά;


  • Είμαι σίγουρος πως αν ρωτήσεις οποιοδήποτε από τα 50 αυτά άτομα, θα γνωρίζουν να σου πουν τα πάντα για την αξιολόγηση και τα ΙΔΒΕ!! Δεν εννοώ φυσικά ότι οι υπόλοιποι που ψήφισαν ΑΡΑΧΤΟ ή ΠΑΣΠ δεν γνωρίζουν... απλά ήταν δική τους βούληση να θέλουν να βάλουν λουκέτο στη σχολή ή να υπερψηφίσουν το πλαίσιο "Υποστηρίζουμε την αξιολόγηση-τις επόμενες 2 μέρες θα κλείσουμε τη σχολή!". Αν όμως πραγματικά γνώριζαν οι φοιτητές τι ακριβώς κάνει η αξιολόγηση και ποιος είναι ο ρόλος των ΙΔΒΕ και του ΟΑΤΑΠ, τότε το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Υπάρχει κακή ενημέρωση, αυτό έχω να πω. Ο υπεύθυνος της ΔΑΠ μίλησε για τα πάντα και ανέλυσε διεξοδικά τον ρόλο της αξιολόγησης και των ΙΔΒΕ. Κάλλιστα θα μπορούσε κανείς να καταλάβει τι επιτέλους γίνεται με αυτά... αλλά βλέπεις κάποιοι από τα ΕΑΑΚ (ΚΑΙ εξωσχολικοί)- χημικοί ή μηχανολόγοι δε δίσταζαν μέχρι και το μικρόφωνο να πάρουν αυθαίρετα  για να κάνουν προπαγάνδα


Quote
Απο εκεί και πέρα όμως οτι η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων έχει μειωθεί είναι γεγονός.Οτι το Ε.Μ.Π. έχει χάσει τη παλιά του αίγλη επίσης..πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα στην επαρχία κινδυνεύουν να κλείσουν..Ολα αυτά ειναι σημαντικά προβλήματα που δε πρόκειται σε καμία περίπτωση να λυθούν αν δε δωθούν χρήματα.


  • Αγαπητή μου Σοφία, έρχεσαι στα λόγια μου (ή καλύτερα στα λόγια της ΔΑΠ...)! Σκοπός της αξιολόγησης είναι αυτό το πράγμα που λες: Να γίνεται έλεγχος της σωστής λειτουργίας των πανεπιστημίων προκειμένου να εντοπίζονται αδύνατα σημεία και να διορθώνονται. Για παράδειγμα... αν αξιολογηθεί από την επιτροπή αξιολόγησης ότι στο Ε.Μ.Π. είχαν δοθεί χρήματα αρκετά ώστε να μπορεί να διαχειριστεί από τους προέδρους της κάθε σχολής με ορθό τρόπο, και αυτά τα χρήματα δεν αξιοποιήθηκαν σωστά αλλά χρησιμοποιήθηκαν π.χ. για την προσωπική προβολή ορισμένων καθηγητών με το να εκδηλώνουν διαλέξεις ανούσιες, τότε αυτό θα γνωστοποιείται στο Ίδρυμα και θα δίνεται περιθώριο για την διόρθωση του προβλήματος αυτού. Αν τελικά δεν γίνει τίποτα, πολύ απλά δεν πρόκειται να ξαναεκλεγεί ο συγκεκριμένος πρόεδρος σε μια συγκεκριμένη σχολή! Γιατί όπως είπες "αυτοί που ψηφίζουν (οι φοιτητές) έχουν τη δύναμη".

    Αν όμως αξιολογηθεί από την επιτροπή αξιολόγησης ότι τα κονδύλια, τα χρηματικά ποσά που χορηγούνται στο Ε.Μ.Π. είναι ελλιπή προκειμένου να διαχειριστεί σωστά, τότε το Υπουργείο θα είναι υποχρεωμένο να χορηγήσει περισσότερα χρήματα!


Αυτός είναι με ένα απλό παράδειγμα ο ρόλος της αξιολόγησης. Τώρα τι σχέση έχει αυτό με τη διάσπαση των πτυχίων και ότι θα βγαίνουμε υπομηχανικοί... αν καταλάβω κάποια στιγμή ότι έχει σχέση, θα παρατήσω τη ΔΑΠ! ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΑΥΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ! Τώρα αν θέλουμε να ψηφίζουμε να κλείνει η σχολή επειδή έτσι θέλουν ορισμένοι και επειδή οι καταλήψεις και ο σαματάς είναι ο λόγος που ζουν τα ΕΑΑΚ, ή επειδή συμφωνούμε με την ΠΑΣΠ που υποστηρίζει "ΝΑΙ στην αξιολόγηση, αλλά για 2 μέρες θα μείνουμε κλειστοί..." ... τι άλλο να πω?!
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών Ε.Μ.Π.

Ενημερωθείτε για ζητήματα που αφορούν τη σχολή μας από το site http://dap.ntua.gr/top

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
ΜΑΖΙ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

dionysos

  • Administrator
  • Posts: 81
  • Gender: Male
  • Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία...
  Αχ...τι καλά που το site αυτό άρχισε να μαζεύει κόσμο...!!!  ;D Αυτό δείχνει ότι τελικά το forum όσο ΑΣΤΕΙΟ κι αν είναι, ειπώνονται μέσα σ'αυτό πολιτικές απόψεις.. :o Βέβαια, μπορεί αυτά που λέμε να είναι τελικά που αστεία και θα πρέπει να αρχίσω να γελάω, μ'αυτά που υποστηρίζονται...!!!  ???... Ίσως..ο χρόνος είναι αυτός που θα κρίνει..!!!
 Apollondaman... Στην ερώτησή σου, Πώς τέτοια άτομα καταφέρνουν να μπουν στη σχολή, εγώ θα σου έλεγα, να έρχεσαι πιο συχνά στη σχολή, ώστε να καταλάβεις για ποιο λόγο γίνονται οι συνελεύσεις..και να γνωρίσεις τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν..!!! Τα τέτοιου επιπέδου άτομα καλά κάνουν που μπαίνουν στη σχολή...γιατί το Πολυτεχνείο ίσως να μην υπήρχε τώρα σ' αυτήν την ΄μορφή.. μετά το 1973  !!!
Να σου πώ και κάτι άλλο....που η ιστορία το έχει ήδη κρίνει...Αν το Πολυτεχνείο δεν είχε κλίσει το 1973..και δεν είχε καταληφθεί απο εκείνους τους φοιτητές, που κακώς για σένα είχαν μπει στο Πολυτεχνείο, τώρα εσύ δεν θα μπορούσες ούτε να μιλήσεις και ούτε να υποστηρίξεις τα πιστεύω σου...!!! Αν δε φωνάξεις, δεν διαδιλώσεις, έτσι πως έχουν εξελιχτεί τα πράγματα στην κοινωνία δεν θα ακουστείς...!!!!!!
 Δεν ντρέπομαι που είμαι αυτός που είμαι..!!!!!!!
 Και επίσης, ΕΜΕΙΣ που περνάμε τα μαθήματα, και όχι με 5, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να κλίσει η Σχολή...γιατί ευτυχώς ή δυστυχώς διαθέτουμε αυτό που λέμε, μυαλό, και σκεφτόμαστε και παλεύουμε για το ΜΕΛΛΟΝ μας...
..Τοπογράφος που δεν πίνει, μην το εμπιστεύεσαι..

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
Dear appolondaman,
Πρώτον, δεν επιτρέπω μέσα στο φόρουμ συμπεριφορές υβριστικές και υποτιμητικές. Αν μπορούμε να συμμετέχουμε στο διάλογο σε κόσμιο κλίμα σαν άνθρωποι ας το κάνουμε, αλλιώς υπάρχει και το κουμπάκι «Κλείσιμο» στον υπολογιστή σου..
Δεύτερον, η απόφαση της συνέλευσης ήταν αυτή που ήταν και οφείλουμε να τη σεβαστούμε εφ όσον προέκυψε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Το να αμφισβητείς το κατά πόσον η απόφαση εκφράζει τους Τοπ. είναι σαν να αμφισβητείς τη διαδικασία. Δε σου αφαιρεί το δικαίωμα να διαφωνείς αλλά να το κάνεις σε κόσμιο επίπεδο. Δεν είναι ανάγκη να φτιάξουμε κανόνες στο φόρουμ για να προσέχουμε τι λέμε. Δεν είμαστε παιδάκια ανώριμα. Είμαστε 20 χρονών και υπεύθυνοι για τις πράξεις μας.
Επίσης αν θεωρείς ότι το επίπεδό σου είναι υψηλότερο από το δικό μας τότε γιατί συμμετέχεις στη συζήτηση;
Μην μολύνουμε μια χρήσιμη, επιτέλους, συζήτηση με ανούσιες και δίχως βάση επιθέσεις και αγανακτισμένες τοποθετήσεις..

Επί της ουσίας τώρα.
Η κατάληψη ήταν ο τελευταίος μοχλός πίεσης προς τη Βουλή και απηχούσε το φόβο του φοιτητή για υποβάθμιση του πτυχίου μέσα από την εξίσωση με το bachelor.. Ο ΟΑΤΑΠ -που, ειρήσθω εν παρόδω,  ψηφίζεται Τετάρτη ή Πέμπτη- στην παρούσα μορφή του μπορεί να λειτουργήσει σαν δούρειος ίππος για τα ιδιωτικά ιδρύματα/κολλέγια και έτσι να προχωρήσουμε σε μια διαδικασία αγοράς επαγγελματικών δικαιωμάτων.. Ακόμα και στην τελική μορφή υπάρχουν άρθρα στο ν/σ τα οποία αφήνουν τέτοιες δυνατότητες.. Λάθος;
« Last Edit: 16 Μαρ 2005, 04:14 by admin »

Apollondaman

  • Posts: 38
  • Gender: Male
Quote
εγώ θα σου έλεγα, να έρχεσαι πιο συχνά στη σχολή, ώστε να καταλάβεις για ποιο λόγο γίνονται οι συνελεύσεις.

egw erxome gia na kanw mathima kirios kai oxi na parakolouthisw ta "politika" drwmena tis sxolis. Giati otan bainw gia mathima den arxizw tis mourmoures kai tis fasaries opos merikoi "sinepeis foitites"!

Tespa den tha analisw perissotero. Parte ena quote:
Quote
Τελικά πόσοι από αυτούς που ψήφισαν κατάληψη ήταν στην πορεία της Τετάρτης και πόσοι από αυτούς στο κρεβάτι τους ή στην Πάτρα, συγγνώμη υπάρχει και η Ξάνθη; Σίγουρα αυτοί που ήταν στην πορεία δεν ήταν ούτε 10. Κάντε την αφαίρεση και βρείτε τους υπόλοιπους.

Quote
αλλιώς υπάρχει και το κουμπάκι «Κλείσιμο» στον υπολογιστή σου..  

Iparxei kai ena koubaki panw deksia tou parathirou tou explorer. Eina poli xrisimo merikes fores!

Dont mess with the man

Chrizzz

  • Posts: 12
  • Gender: Male
  • memorare morior
        Nai nai nai. Ektos apo tis kameres as exoume allon ena na mas elegxei panw apo thn plath mas. Ki ektos aytou as exoume kai bachelor kai new york college giati to ptixio tou politexneiou de mas kanei.Tha vgoume kakoi mixanikoi kai tha mas koroideyoun. Kai vevaia as poume ki ena kako logo gia to kako PASOK pou tosa xronia katestrepse thn Ellada. Ki as kraksoume kai ligo ta EAAK epeidh oi katalipseis einai enantion tou simferontos tou arxonta pou mas antiprosopeyei (einai kai aristeroi...mprrrrrr).
        Ki epi ths eykairias, mias kai arxisame thn politikh, as kanoume kai kanena kalo cybero-epikoinwniako trick tipou :
1)"Φίλε μου liberostelios" ("filos" pou lene kai oi mayroi=wow trick, 10 points!),
2)"Φίλε μου, εδώ πρέπει να επισημάνουμε και την μεγάλη πλάνη!" (akouste apo mena pou eksipiretw mono ta simferonta twn foithtwn=super wow trick 100 points!),
3)"Αγαπητή μου Σοφία, έρχεσαι στα λόγια μου (ή καλύτερα στα λόγια της ΔΑΠ...)!" (poliploko talantouxo trik pou se pithei pleon oti exeis apokthsei ton sosto politiko dromo=super wow trick 1000 points glingk glongk!).
[Ta trick tha mporousan na sinodeytoun apo ena apalo kai filikotato xtipima sthn plath. Distixos omos de mas dinei kai ayth th dinatothta to internet]

Ki as dwsw kai mia tapeinh apanthsh sto erothma tou liberosteliou : To mono sigouro einai oti me to nomosxedio OATAP de tha epireastoume emeis se tetoio vathmo oso oi ypoloipoi (epeidh les gia to mellon "MAS"). Toulaxiston oi megaloi topografoi me tous opoious exw milisei mou lene na eimai aisiodoksos pou mpika se tetoia sxolh giati einai teleios aneksarthth kai monh sto xwro twn ypoloipwn epaggelmatwn. Isa isa 200 topografoi vgainoun kathe xrono sthn ellada kai an. Episis politexnikh sxolh topografwn ap'oti kserw mono sth gallia h' germania yparxei, den eimai sigouros.  Ara oute apo eksoteriko epirazomaste. Aytoi pou prepei na fovountai einai oi mhxanikoi ypologistwn (sigoura) kai politikoi mixanikoi (kapos) apo politexneio.
Kalinixta

liberostelios

  • Administrator
  • Posts: 145
  • Gender: Male
Καλά, ε!!! Πολύ γουστάρω που οι... κοινωνικοπολιτικές ανησυχίες μου έφεραν τον πανικό στο forum (Κωστάκη θέλω ποσοστά για τον κόσμο που σου 'φερα).

Φίλοι μου, μην εξάπτεστε. Ας προσπαθήσουμε να δούμε τα πράγματα με ηρεμία και λογική.

Θα ήθελα να πάρω το μέρος του kostaki (μιας και είναι και administrator) όσον αφορά την αντίδραση του apollondaman θέλοντας να του κάνω και την εξής επισήμανση-παρατήρηση: Όλοι για μάθημα ερχόμαστε (και για το συνήθη χαβαλέ, ασφαλώς, καθότι η ζωή θέλει γέλιο) αλλά όταν βλέπεις, είτε λανθασμένα είτε όχι, να κινδυνεύει το μέλλον σου τότε δε θα πείς: "Σίγα μην κάτσω να ασχοληθώ". Γιατί, με συγχωρείς κιόλας, αλλά τότε εσύ είσαι ένας από αυτούς τους "κατωτάτου επιπέδου"... Σημασία έχει να περάσεις τα μαθήματα σου (έστω και με πέντε) ή τι θα μάθεις και τι θα κάνεις αύριο μεθαύριο; Εδώ δεν είναι σχολείο. Τώρα πιά ότι μαθαίνουμε θα το κάνουμε για μια ζωή και δεν είναι απλές περιττές γνώσεις και τεστάκια για να τα περνάμε και να μας λένε "Μπράβο" οι γονείς μας μπας και μας δώσουν κανα χαρτζιλίκι παραπάνω. Και, εν πάση περιπτώση, αφού σε ενδιαφέρει μόνο το μάθημα ρε Απόλλωνα, τουλάχιστον έλα να μετρήσεις και τίποτα για την όμαδα μας (που σήμερα μαζευτήκαμε μόνο 4 άτομα) να... τιμήσεις και τα λόγια σου!!!

Πάντως στις τηλεοράσεις δεν είπαν τσιμουδιά για όλο αυτό το γεγονός. Βρε έστω μια απλή αναφορά για το γαμώτο... ΤΙΠΟΤΑ.

Μόνο ελπίδα μας μένει πια... κι αυτή αρχίζει να σβήνει. Ελπίζω ο φίλος της ΔΑΠ να έχει δίκιο γιατί αλλιώς...

Υ.Γ.: Και τώρα ΔΟΥΛΕΙΑ... 3 χωροσταθμίσεις και 4 γωνίες έχουμε να κάνουμε.
« Last Edit: 25 Μαρ 2005, 12:34 by liberostelios »

Apollondaman

  • Posts: 38
  • Gender: Male
Ase me na kserw 5 pramata perissotera apo esena.


Apla to post sou einai ROFL apo panw mexri katw. GG
Dont mess with the man

liberostelios

  • Administrator
  • Posts: 145
  • Gender: Male
Υπάρχει κανείς που δε θέλει να μάθει 5 πράγματα παραπάνω; Εγώ πάντως θέλω. Η γνώση είναι ωραίο πράγμα. Πες μου λοιπόν αυτά τα 5 πράγματα να μάθω κι εγώ. ¶λλωστε γι αυτό το ξεκίνησα αυτό το post το ριμάδι!

Αν ξέρεις κάτι πες το για να μην ανησυχούμε κι εμείς χωρίς λόγο! Το να κατηγορείς αόριστα και ανυπόστατα κάποιον επειδή ανησυχεί (ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ είτε δικαίως είτε όχι) δε μου λέει κάτι. Περιμένω...

Υ.Γ.: Ξεκίνα από το να μου εξηγήσεις τί είναι ROFL και GG γιατί ούτε καλά αγγλικά ξέρω, ούτε ξημερωβραδιάζομαι στα forums για να ξέρω τι σημαίνουν...

sofaki

  • Posts: 33
  • Gender: Female
  • relax, take it easy...
Στέλιο μου να σου πώ κάτι;(Επειδή δε μπόρεις να μου απαντήσεις ευθύς αμέσως θα σου το πώ!!) Η αλήθεια δεν είναι κάτι το απτό και το αντικειμενικό..εξαρτάται απο τα συμφέροντα που εξυπηρετεί ο καθένας και τους τρόπους με τους οποίους αποφασίζει να ανεβεί επαγγελματικά...έτσι ωστε δεν τον πολυενδιαφέρεί η τροπή στην ανωτάτη εκπαίδευση, αφού το κόμμα πίσω από τη πολιτική παράταξη που βρίσκεται του έχει υποσχεθεί οτι θα τον βολέψει ή ο μπάρμπας του έχει γερές πλάτες.Διάβασε τις δηλώσεις του πρύτανη μας που ανέβασα και κρίνε!!
Υ.Γ.Κρίμα πάντως από αυτή την ηλικία να εθελοτυφλούμε για να μην πηγαίνουμε κόντρα στα πολιτικά πιστεύω που άλλοι μας έχουν υποδείξει!!! :P  :P
Υ.Γ.Στέλιο μου θυμίσου να φέρεις τη Δευτέρα τις μετρήσεις να τις συζητήσουμε!!!
Φίλάκια :D  :D  
***Μην κοιμάσαι, είναι επικίνδυνο. Μην ξυπνάς, θα το μετανιώσεις***

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
Πράγματι, η έκφραση φόβων για το μέλλον της εκπαίδευσης από τα πλέον επίσημα χείλη, του Πρύτανη, δικαιώνουν την ανησυχία και τις κινητοποιήσεις των φοιτητών τον τελευταίο καιρό. Και δείχνει ότι ανεξάρτητα με τη θέση που παίρνουν οι πολιτικές παρατάξεις [είτε της σχολής, είτε άλλες] οι φοιτητές που ενδιαφέρονται πρέπει να ενημερώνονται, να συμπεραίνουν, να διεκδικούν, να αντιδρούν ώστε να διασφαλίσουν την αρτιότητα της εκπαίδευσης που λαμβάνουν, και όχι να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου..

ΥΓ1: Ελπίζω ότι στη συνέχεια της κουβέντας οι απαντήσεις δεν θα είναι του στυλ garlf, rrrrlll, groalllllll και άλλων άναρθρων κραυγών που προέρχονται από το Μόγλη το Παιδί της Ζούγκλας γιατί θα αναγκαστώ να λάβω τα μέτρα μου  :whip: .

ΥΓ2:
Quote
Κρίμα πάντως από αυτή την ηλικία να εθελοτυφλούμε για να μην πηγαίνουμε κόντρα στα πολιτικά πιστεύω που άλλοι μας έχουν υποδείξει!!!

Αυτό να το βάλω κάπου να το βλέπουν όλοι;; Δυστυχώς είναι πικρή και μαύρη αλήθεια...

rc

  • Posts: 19
  • Gender: Female
  • I Love TripodYaBB!
Tha simfwnisw me tous 3 teleftaious. Ki exw na thesw ena allo erwtima mias kai plisiazoun kai ekloges!!!!!
Ti tha psifisoume otan (kata tin proswpiki mou panta aporsi) isxioun ta eksis:
Apo tin mia exoume PASP kai DAP (i seira einai tixaia) na antallasoun tis apopsis tous se sxesi me persi.Gia paradeigma, persi i pasp itan afti pou elege oti fisika theloume mia aksiologisi me akadimaika kritiria alla se genikes grammes simfwnoume me to nomosxedio kai apo tin alli i DAP elege ki afti thelei mia aksiologisi me akadimaika kritiria kai oti i kivernisi tou PASOK prospathei na mas ksgelasei (i kati tetoio).Den kserw an einai mono dikia mou i entipwsi alla fetos mou fainetai oti legontai akrivws ta antistrofa! :juggle: Ystera exoume to ARAXTO pou fwnakse sti geniki sinelefsi enisxiseis apo alles sxoles kai gia prwti fora apo tote pou mpika sti sxoli paraligo na pesei ksilo,Tixaio? Telos i PKS simfwnei gia mazikous agwnes kai kinitopoiiseis alla panta frontizei na diorganwnei poreies ksexwrista apo tous ypoloipous. Poioi mas menoun? I tomh, ta aristera sximata, kai i simmaxia stamatiste ton polemo, gi'aftous den exw silleksei, akoma toulaxiston stoixeia. ???
Elpizw na katyalavate ti ithela na pw giati pote den ta pigaina kala me tin ekfrasi twn idewn mou, eidika otan tis egrafa!!!!  

 

Copyright © topografoi.com