topografoi.com

Συζητήσεις => αγρο-Πληροφορική και Τεχνολογία => Topic started by: chiossif on 14 Ιαν 2017, 14:46

Title: Τεχνητή Νοημοσύνη 2.0
Post by: chiossif on 14 Ιαν 2017, 14:46
Γεια και χαρά σε όλες και όλους :-)

Τι καλύτερο να ξεκινήσω φέτος τις δημοσιεύσεις μου στην κοινότητά μας από την διάλεξη του κ.Δασκαλάκη:
http://www.sgt.gr/gre/SPG1865/

Πολλά πολλά εξαιρετικά ενδιαφέροντα και ακόμη περισσότερες ερωτήσεις σχόλια και απορίες. Αλλά κυρίως η τάση στην πληροφορική τεχνολογία και οι επιπτώσεις της στην καθημερινότητά μας. Όσο για την τελευταία ερώτηση εμείς οι λέφτεροι μάλλον ξέρουμε και την απάντηση ;-) Απλά περιμένουμε άλλους να «επιτρέψουν» και την ουσιαστική εφαρμογή της.

Γράψτε εδώ λέφτερα τα σχόλια και τις σκέψεις σας :-)

Καλή Χρονιά :-)

Λέφτερα,
Ch Iossif
Title: Απ: Τεχνητή Νοημοσύνη 2.0
Post by: chiossif on 21 Φεβ 2017, 13:15
Γεια και χαρά σε όλες και όλους :-)

Απ' ότι φαίνεται κάτι κινείται στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με την παράκληση θα έλεγα του Δασκαλάκη να φτιάξουμε σχετικούς νόμους. Δείτε την ανακοίνωση στην DW εδώ:

http://www.dw.com/en/eu-wants-ethical-standards-for-robotics/a-37583202

Παράλληλα ο Βασιλάκης ο Πόρτας πρότεινε φόρο στην χρήση ρομπότ : https://qz.com/911968/bill-gates-the-robot-that-takes-your-job-should-pay-taxes

Λέφτερα,
Ch Iossif

υγ
Τα σχόλιά μου προς τις εξυπνάδες του Βασιλάκη:

(προφανώς δεν γνωρίζει τι εστί βερύκοκο - φόρος - έλα στην Ελλάδα των μνημονίων Βασιλάκη και αν μπορείς ξαναπες αρλούμπες).

Και για να εξηγηθώ: δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να φορολογήσω το ρομπότ κι όχι τα κέρδη από την χρήση του όπως το κάθε τι άλλο. Άλλωστε την ανεργία ΔΕΝ την φέρνει το ρομπότ αλλά η πολιτική και η α-παιδεία. Όταν άνθρωποι κάνουν την δουλειά των ρομπότ για να μην πληρώνει κάποιος φόρους ή πληρώνονται για να κάθονται επειδή τα ρομπότ τους πήραν τις δουλειές τότε κάτι πάει στραβά και αργά ή γρήγορα θα σκάσει η βόμβα. Γιατί κι οι άλλοι που τα ρομπότ δεν τους πήραν τις δουλειές να δουλεύουν ή γιατί να θεωρούμε ανθρώπινη αξιοπρεπή δουλειά κάτι που κάνει μια καλύτερα μια μηχανή; Ας μην επεκταθώ...

Οι φόροι τα επιδόματα και οι λοιπές κρατικίστικες εξυπνάδες υπάρχουν για να ζούν πρώτα οι πολιτικοί και τα κόμματά τους και μετά οι δούλοι τους. Οι φόροι ΔΕΝ ταίζουν ανθρώπους.