topografoi.com



Author Topic: planet.topografoi.com  (Read 7511 times)

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
planet.topografoi.com
« on: 31 Ιαν 2008, 12:24 »
Ενδεχομένως να ειδατε το διπλανο ποστ για το Blogs.topografoi.com. Υπάρχουν όμως και Blog συναφή με το αντικείμενο μας που φιλοξενουνται σε πλατφορμες οπως ο Blogger, το livejournal, το wordpress. Ετσι, στα πρότυπα αλλων αντιστοιχων δράσεων (όπως το Planet.ellak.gr )  στησαμε το http://planet.topografoi.com. Αυτο που κανει η συγκεκριμενη σελιδα ειναι να μαζευει τα προσφατα ποστ απο τα καταχωρημενα στη βαση του, Blog, και τα κατατασσει απο το προσφατο στο παλαιοτερο. Αυτο ειναι κατι πολυ χρησιμο για τη ενημερωση, ειδικα αν συνοδευετι απο τη χρηση των Live bookmarks του Firefox. Εν τούτοις, θα ήθελ τη γνωμη σας σε ενα πράγμα. Κάποιος τοπογράφος, μπορεί να εχει blog, αλλα να μην ειναι εντελώς συναφούς περιεχομενου. Ανθρωποι ειμαστε βρε αδερφε, εχουμε και αλα ενδιαφεροντα απο τη γεωπληροφορικη ή την τοπογραφια. Τεχνικα ειναι πολυ ευκολο να απομονώνουμε μονο τα συναφή posts, εν τούτοις θα ήθελα τις τοποθετήσεις σας. Να μπαίνουν όλα τα Posts, ή μονο τα σχετικά; 

an8rwpas

  • Posts: 98
  • Gender: Male
Απ: planet.topografoi.com
« Reply #1 on: 31 Ιαν 2008, 14:34 »
koita,ama to blog sunodeuei to site auto, kalo 8a htan na anaferete kuriws sta ths sxolhs mas(mikres-megales gewdaitikes askhseis ,se diafora erga p summetexei h sxolh ,ekdromh 4ou etous ktlp ktlp) h genika se kapoies eidhseis p aforoun t epaggelma!
twra ama arxiseis n pros8eteis k alla dhmosieumata asxeta me to antikeimeno(kati p to kobw n ginetai pio suxna ,mias k t pragmata sthn sxolh kuloun xalara) 8 mperdeutei polu k d 8 einai idiaitera euxrhsto!

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
Απ: planet.topografoi.com
« Reply #2 on: 01 Φεβ 2008, 00:51 »
 o planet δεν ειναι ενα ακόμα Blog. Απλά συναθροίζει τα τελευταια Posts για ευκολότερη αναζήτηση. Φαντασου να γνωριζεις την υπαρξη 15 blog από τοπογραφους και να θες να ελεγξεις αν καποιος ποσταρε. Θα πρεπει να τα επισκεφτείς όλα. Εκτός κι αν επισκεφτείς τον planet στον οποίο ειναι καταχωρημένα, οποτε με μια ματια ξενοιαζεις.

 Τωρα στο θεμα του περιεχομενου, ειναι προφανες οτι ο καθενας στο Blog του γραφει οτι θελει. Σε πρωτη φαση, "τραβαμε" μονο οσα Posts σχετιζονται με την τοπογραφια με χρηση των αντιστοιχων tags. Το ζητημα που θετω ειναι περισσότερο φιλολογικό, καθώς στο τελος πιθανοτατα θα φτιαχτει μια κατηγορία τοπογραφία και μια που θα περιεχει ολα τα Post οποτε θα διαλεγει ο καθενας τι τον ενδιαφερει να παρακολουθησει.

 Προσωπικά οταν συναντω εναν blogger ο οποιος ασχολειται με καποιο αντικειμενο που με ενδιαφερει, π.χ. ελευθερο λογισμικο, παρακολουθω και τα αλλα του Post. Δε νομιζω οτι το κανω χασομερώντας, αλλα τελικά μεσα απο το συνολο των Post διαμορφώνεις μια συνολικότερη άποψη για το ατομο που συντασσει το Blog, πολλώ δε μάλλον όταν λόγω internet δεν έχεις προσωπική επαφή και ιδία γνώμη. Αυτο ειναι που -απο φιλολογικο, περισσοτερο, ενδιαφερον- αναρωτιεμαι. Κάνετε κατι αντιστοιχο; Ίσως το ερωτημα να ειναι ήσσονος σημασίας και να εχει ήδη διαφανεί η κατάληξη της κουβέντας, αλλα θα με ενδιέφερε να ακουσω τι κανετε κι εσεις.

 

Copyright © topografoi.com