topografoi.com



Author Topic: Χωρική Παρεμβολή στο Qgis  (Read 7637 times)

lydia

  • Posts: 2
  • Gender: Female
Χωρική Παρεμβολή στο Qgis
« on: 14 Απρ 2015, 14:50 »
Καλησπέρα σε όλους,

Έχω στη διάθεσή μου τις μεσες μηνιαίες θερμοκρασίες και βροχοπτώσεις για 9 μετεωρολγικούς σταθμούς  που τοποθετούνται στο υδατικό διαμέρισμα της Δυτικής Πελοποννήσου. Καθώς αυτοί ήταν η μέγιστη πληροφορία κλιματικών δεδομένω που μπόρεσα να καταγράψω, θέλω να "ανοίξω" αυτά τα δεδομένα σε όλο το υδατικό διαμέρισμα και συγκεκριμένα να δημιουργήσω από τα αρχικά μου δεδομένα, δεδομένα για κάθε δήμο. Τα κλιματικά δεδομένα είναι καταχωρημένα ως σημειακές οντότητες σταθμών στις οποίες εμπεριέχεται η αντίστοιχη πληροφορία στον attribute table. Τα δεδομένα των δήμων είναι πολυγωνικά.

Το προτζεκτ το επεξεργάζομαι σε Qgis στο οποίο προσπάθησα να κάνω χωρική παρεμβολή (raster>interpolation) αλλά το αποτέλεσμα αφορά μόνο στη νπεριοχή που καλύπτεται από τους σταθμούς...Υπάρχει κάτι άλλο ως λύση?  ??? ??? ???





eng

  • Posts: 2
Απ: Χωρική Παρεμβολή στο Qgis
« Reply #1 on: 14 Απρ 2015, 18:32 »
Μπορείς να καθορίσεις το παράθυρο που θα γίνει η παρεμβολή.
Αν πας από το Raster> Interpolation> Interpolation επιλέγεις τα Xmin,Xmax,Ymin,Ymax που θέλεις ή αν χρησιμοποιήσεις Raster> Analysis> Grid (Interpolation) τα Χ,Υ στο Extents (σύμφωνα με αυτό, σελ.3).

Ωστόσο, λόγω της κατανομής των σταθμών τα αποτελέσματα στην περιοχή που δεν υπάρχουν σταθμοί και στα άκρα, θα είναι "πλασματικά".

Μια λύση που έχω δει (εδώ, σελ.25) είναι αφού φτιάξεις το raster από την παρεμβολή, να φτιάξεις ισομετρικές καμπύλες (Raster> Extraction> Contour) και να εμφανίσεις με διακεκομέννη γραμμή τα τμήματα των καμπύλων που είναι στις περιοχες που δεν είναι καλή η κατανομή.

Οι διαφάνειες είναι από τη σελίδα της Θεματικής Χαρτογραφίας στο mycourses.

lydia

  • Posts: 2
  • Gender: Female
Απ: Χωρική Παρεμβολή στο Qgis
« Reply #2 on: 14 Απρ 2015, 18:36 »
Ευχαριστώ πολύ! Θα τα δοκιμάσω ευθύς αμέσως!  :D

 

Copyright © topografoi.com