topografoi.com



Author Topic: Topotorrents  (Read 8694 times)

gpapak

  • Posts: 22
Topotorrents
« on: 07 Ιουν 2007, 16:33 »
Καλησπέρα σε όλους!
Εκεί που καθόμουνα και serfara, είδα ένα ωραίο site...

http://actlab.tv/snakebite_guide.html

Είναι ουσιαστικά ένα βοήθημα για στήσιμο Torrent tracker σε sites.Και το πιο σημαντικό (μιας και μας έχει πιάσει όλους ο πυρετός του ανοιχτού λογισμικού...) είναι με ανοιχτό κώδικα!
Λοιπόν φίλτατε Κωστή, τί λες να στείσεις ένα tracker - με τη βοήθεια από εμάς φυσικά αν τη χρειαστείς - στο site έτσι ώστε να μπορούμε να ανταλάσσουμε αρχεία και προγράμματα χωρίς να χρειαζόμαστε έξτρα χώρο?
Το μόνο κακό είναι ότι δεν ξέρω τι λοσγισμικό έχει ο server, αλλά υποθέτω ότι θα είναι και αυτό ανοιχτού κώδικα  :P
Είναι μια ιδέα της στιγμής...οποιδήποτε σχόλιο καλοδεχούμενο!

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
Απ: Topotorrents
« Reply #1 on: 08 Ιουν 2007, 10:58 »
Ωραία ιδέα george! Παλαιότερα είχα σκεφτεί να στηναμε κανα hub στο dc++, αλλα, αφ'ενός μεν δεν το πολυχησιμοποιείτε, αφ' ετέρου θα έπρεπε κάποιος να είχε μονιμα ανοιχτό το πισί του..
Στην πρότασή σου τώρα, τον τράκερ που προτείνεις δύσκολα θα μπορέσουμε να τον στήσουμε, γιατι μπορεί να έχουμε προβλήματα με τον σέρβερ. Πάντως έχω ήδη κάτι εναλλακτικό υπ' όψιν μου και μόλις έχω κατι  πιο χειροπιαστό θα ενημερώσω. Αν ξεκινήσει κάτι θα χρειαστούν testers οπότε.. αναμείνατε..

metallicanik

  • Posts: 37
  • Gender: Male
Απ: Topotorrents
« Reply #2 on: 08 Ιουν 2007, 14:01 »
Nomizo oti ean mporei na stithei edo server opos ta torrents tote tha xrisimopoiithei poli pio efkola apo tous xristes tou site .To dc++ nomizo oti den einai toso dimofiles anamesa stous xristes kai i taxitita pou katevazei kapoios meso aftou den einai panta statheri kai eksartatai apo tin taxitita pou exei o xristis pano ston opoio sindethikes .Opote nomizo oti ta torrents einai kaliteri epilogi.
Stranger now are his eyes to this mystery ,hears the silence so loud.

gpapak

  • Posts: 22
Απ: Topotorrents
« Reply #3 on: 08 Ιουν 2007, 16:36 »

Πολύ χαίρομαι που άρεσε η ιδέα μου!!  :)

Συμφωνώ και εγώ ότι για dc++ θα είναι αρκετά δύσκολο να βρούμε κάποιον που να είνα πρόθυμος να προσφέρει τον υπολογιστή και το Bandwith του σε 24ωρη βάση...
Νίκο, δυστυχώς το πρόβλημα που αναφέρεις το έχουν και τα torrents...Το μόνο καλό είναι ότι μπορείς να παίρνεις το ίδιο αρχείο από πολλούς.
Κωστή, το πρόβλημα που αναφέρεις είναι λόγω software του server ή των όρων χρήσης?
Αν είναι ο δεύτερος λόγος μπορούμε να δούμε μήπως καταφέρουμε να το στήσουμε κάπου αλλού...

metallicanik

  • Posts: 37
  • Gender: Male
Απ: Topotorrents
« Reply #4 on: 08 Ιουν 2007, 17:01 »
To idio provlima exoun kai ta torrents mono pou sta torrents katevazeis apo pollous .Opote ama figei kapios esi sinexizeis na katevazeis eno sto dc++ perimeneis mexri na ksanampei online.
Stranger now are his eyes to this mystery ,hears the silence so loud.

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
Απ: Topotorrents
« Reply #5 on: 08 Ιουν 2007, 17:58 »
Το πρόβλημα που υπάρχει με τους trackers είναι ότι για να δουλέψουν καταναλώνουν πολύ(ή πολλή; ) cpu. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα σε ιστοσελίδες που φιλοξενούνται σε shared servers. Τώρα αυτό που έψαχνα είναι κάποια απλά scripts που κάνουν δουλειά διχως να καταναλώνουν πολλή cpu, αλλα 8α αρχίσουμε τις εκπτώσεις και το αποτέλεσμα δεν είναι εγγυημένο. Γενικά, τα πράγματα είναι πάντα πιο εύκολα όταν εχεις δικό σου μηχάνημα, αλλα είναι πολά τα λεφτα για dedicated server.. Φαρμακείο, που λέει και ο liberostelios..

[offtopic]για να κατεβάζεις από πολλούς χρήστες στο dc++ συνιστώ τον strongdc++ client.. εγω αυτόν χρησιμοποιώ και μπορώ να κατεβάζω από πολλούς χρήστες ταυτόχρονα..[/offtopic]

 

Copyright © topografoi.com