Συζητήσεις > Τοπογράφοι και Linux/Open source

Linux στη γεωπληροφορική

(1/17) > >>

pol:
Σχετικά σύντομα τελειώνω με το 15ετές πια λιβάνισμα του διδακτορικού και όπως είχα υποσχεθεί αναλαμβάνω κι εγώ δράση για τη διάδοση του open source. Πρώτο βήμα είναι η εγκατάσταση Linux σε όλους τους υπολογιστές της Γεωπληροφορικής (το έχουμε ήδη συνεννοηθεί με τον Τζελέπη).
Εχω δύο tasks για εσάς linuxάδες:

* Ποιο Distro θεωρείτε το πιο κατάλληλο? Εγώ έλεγα να βάλω το SuSE 11.0 (http://en.opensuse.org/OpenSUSE_11.0). Θέλω όμως να μου πείτε τις απόψεις σας.
* Ποια προγράμματα νομίζετε ότι πρέπει να βάλουμε μέσα? Θέλω πλήρη λίστα παρακαλώ για office και τοπογραφικού περιεχομένου αλλά και ότι άλλα καλούδια νομίζετε ότι θα ήταν καλό να εγκατασταθούν. ;)

Κωστής:
Με το καλό  :D  Σε ότι αφορά τη διανομή, suse is fine by me :P Στο wiki μας εξ'άλλου εχουμε ήδη καταρτίσει μια λίστα (η οποία ειναι επεξεργασιμη ε; wiki ειναι - μην ξεχνιομαστε, βαλτε ότι συναντάτε) η οποία ειναι προσπελάσιμη εδώ. Χμμ, τωρα που την ξαναβλέπω εχω καιρό να την ενημερώσω, θα επανέλθω και αργοτερα :)

pol:
Είδα μέσα στη λίστα του wiki: MySQL κλπ περί βάσεων δεδομένων.
Εδώ θέλω περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι νομίζετε ότι πρέπει να μπει στο server και τι στα clients pleaseeeee

Λέιπουν από τη λίστα στα γενικά: GIMP & Cinepaint για image processing, audacity για audio editing, avidemux & cinelerra για video editing

vagvaf:
χαρμοσυνο νεο! επίσης τι λέτε να γράφαμε κανενα κειμενακι-οδηγο και να ανοίγει όπως ανοίγει ο -σπαστικος- ie στο παραθυρια?

pol:
καλή ιδέα είναι, να φτιάξουμε κάτι σύντομο.
κάτι αντίστοιχο ωστόσο που έχω κάνει στο κέντρο του ΔΠΜΣ "περιβάλλον και ανάπτυξη" δεν πρέπει να το έχει διαβάσει ποτέ κανείς  :o όπως και της γεωπληροφορικής ψιλιάζομαι  ;D ;D

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Go to full version