Συζητήσεις > αγρο-Πληροφορική και Τεχνολογία

forum για Map 3D και AutoCAD

<< < (2/3) > >>

liberostelios:
Η εικόνα μου, από όσα έχω ακούσει και από καθηγητές αλλά και από ότι καταλαβαίνω, είναι ότι το ArcGIS είναι πιο ολοκληρωμένη εφαρμογή ως προς το κομμάτι των ΓΣΠ. Από την άλλη, το AutoCAD Map είναι ένα AutoCAD με αρκετές δυνατότητες προσθήκης βάσεων δεδομένων. Απλά, το τελευταίο καιρό έχει "δυναμώσει" πολύ το πρόγραμμα της Autodesk με αποτέλεσμα να είναι ένα πλήρες πακέτο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ καλά ως GIS εφαρμογή αλλά και να συνδυάζει τις λειτουργίες ενός CAD (και μάλιστα του πιο επιτυχημένου)... Αν, όμως, ο στόχος είναι καθαρά GIS, τότε μάλλον το ArcGIS είναι... "νικητής".

Όλα αυτά, ασφαλώς, τα λέω με κάθε επιφύλαξη και απλά από την ταπεινή εικόνα που έχω σχηματίσει χωρίς ιδιαίτερες εμπειρίες κλπ! Φαίνεται, από τα λεγόμενη της kiku, ότι το Map έχει αρχίσει να παίζει γερά στην αγορά και γι αυτό καλό είναι να αρχίσουμε να το ξαναθυμόμαστε γιατί η αλήθεια είναι ότι εκτός από το μάθημα "Εισαγωγή στα ΓΣΠ" δε θυμάμαι να έχουμε ξαναχρησιμοιποιήσω το εν λόγω πρόγραμμα (για λειτουργίες GIS).

Πάντως, όσο έχουμε χρόνο και μπορούμε, καλό είναι να ρίξουμε μια ματιά και στις δωρεάν και ελεύθερες λύσεις (ανοικτού κώδικα) που αναφέρει ο φίλτατος kostis σε σχετικό post...  ;)

kiku:
Καλησπέρα παιδιά,
νομίζω η άποψη του liberostelios είναι αυτή που έχουμε όλοι λίγο ή πολύ. Όντως το ArcGIS έχει πιο δυνατές λειτουργίες GIS (όχι βέβαια με μεγάλη διαφορά)αλλά στο σχεδιαστικό του περιβάλλον κάπου υστερεί σε σχέση με το AutoCAD MAP. Αλλά επειδή ένας τοπογράφος ή κάποιος που ασχολείται με GIS δε θέλει στεγνά αυτές τις λειτουργίες αλλά όλο και κάποια γραμμούλα θα θέλει να κάνει editing, νομίζω πως το MAP προσφέρει πιο οικείο περιβάλλον εργασίας. Καλό θα είναι να ζητήσετε από καθηγητές που ασχολούνται να σας δείξουν και τα δύο πραγράμματα (τι έχουμε τους εκλεγμένους αντιπροσώπους, για να γεμίζουν αφίσες το κυλικείο την περίοδο των εκλογών;;) Κι αν δεν κάνω λάθος βρίσκονται και τα δύο εγκατεστημένα στις Αίθουσες Γεωπληροφορικής (μικρή και μεγάλη νομίζω). Κατά τ' άλλα, αν θέλετε βοήθεια σε κάποια λειτουργία του MAP, πολύ ευχαρίστως, γιατί η αλήθεια είναι ότι προσωπικά αυτό ξέρω καλύτερα.

metallicanik:
Simfona me osa mas dieminisan oi ipalliloi stin Autodesk to proigoumeno Savvato sto sinedrio tis etairias iparxei foititiko site meso tou opoiou mporoume na kanoume download ola ta nea programmata tis seiras .To mono pou xreiazetai einai energo mail tou EMP .Perissotera sto www.students.autodesk.com .

kiku:
καλησπέρα
στην ανακοίνωση για την ημερίδα free λογισμικού αναφέρεται ότι θα έχει workshop για τα gis από συναδέρφους της σχολής. μήπως ξέρει κάποιος περισσότερες λεπτομέρειες (ώρα, ποιο λογισιμικό κτλ)
ευχαριστώ πολύ

Κωστής:
Το Workshop με θέμα "Ελεύθερο Λογισμικό για Μηχανικούς" θα διεξαχθεί 16.00 με 18.00 (ίσως να κρατήσει και λίγο παραπάνω). Το πλήρες Πρόγραμμα της εκδήλωσης θα το βρείτε εδώ

Πιθανότατα λόγω του χρόνου να γίνει επίδειξη των QCAD, QGIS, Grass, SAGA και κάτι σε webGis. Στο φόρουμ της κοινότητας εχει γίνει αναλυτικό post με πακέτα στα οποία θα γίνει τουλάχιστον κάποια αναφορά (μπορείτε να το διαβάσετε εδώ)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Go to full version