topografoi.com



Συνδεδεμένες εκδηλώσεις

  • Ημέρα Ανοικτών Δεδομένων: 03 Δεκ 2011

Author Topic: Ελληνική Ημέρα Ανοικτών Δεδομένων  (Read 4486 times)

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
via http://lists.ellak.gr/pipermail/eellak-advisory/2011-November/000344.html

επιστολή προς OKXE, ΕΛΣΤΑΤ, ΣΕΚΕΕ, ΥΠΕΚΑ, ΥΠΠΟ, ΕΚΤ, ΓΓΠΣ, ΕΚΔΔΑ και Γ.Γ.Δημόσιας Τάξης από ΕΕΛ/ΛΑΚ
Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμιού /Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (www.ellak.gr) σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και σε σύμπραξη με την Ελληνική κοινότητα εθελοντών, στο πλαίσιο των δράσεών της για την προώθηση ανοιχτού περιεχομένου και ανοιχτών δεδομένων, διοργανώνουν στις 3 Δεκεμβρίου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο την Ελληνική Ημέρα Ανοικτών Δεδομένων.

Τη συγκεκριμένη ημέρα διοργανώνεται από εθελοντές σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Ανοικτών Δεδομένων ( www.opendataday.org ). Σκοπός της ημέρας, η οποία γίνεται σε συνέχεια αντίστοιχων εθελοντικών προσπαθειών τα τελευταία χρόνια, είναι η ανάδειξη της σημασίας των ανοικτών δεδομένων για τη διαφάνεια και τη λογοδοσία, την ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, την ενδυνάμωση των πολιτών και την αρωγή δημοσίων οργανισμών σε νέες κατευθύνσεις
για την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Η Ελλάδα ήδη συμμετέχει ενεργά στις δράσεις της παγκόσμιας προσπάθειας για την ελεύθερη διάθεση δημόσιας πληροφορίας και περιεχομένου, μέσα από μια ενεργή κοινότητα εθελοντών. Η δυναμική αυτή έχει βρει ανταπόκριση από την Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια πρωτοπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο, σε θέματα διαφάνειας και ελεύθερης διάθεσης δημόσιας πληροφορίας. Ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπως η Διαύγεια, το geodata.gov.gr, το illegalsigns.gov.gr, αποτελούν διεθνή παραδείγματα καλής πρακτικής και θέτουν τον πήχη για ακόμη σημαντικότερη καινοτομία.

Επιπλέον, ο νόμος 3979/2011 για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με τον οποίο καθορίζεται θεσμικά η ελεύθερη διάθεση δημόσιας πληροφορίας, θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση του πολίτη σε δημόσιο περιεχόμενο, την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, καθώς και τη βελτίωση της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα θέλαμε να σας προτείνουμε να συμμετέχετε στη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης ή να συμμετέχετε παρουσιάζοντας τις προσπάθειες και τον προγραμματισμό του φορέα σας για την ελεύθερη διάθεση δημόσιας πληροφορίας. Μέσω της Ημερίδας θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να αντλήσετε τεχνογνωσία και να ζητήσετε τη βοήθεια της κοινότητας των εθελοντών, καθώς και να συνεισφέρετε στη συνεργατική ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας για όλους τους Έλληνες πολίτες.

 

Copyright © topografoi.com