Συζητήσεις > Καταγγελίες

Εξετάσεις για το ΤΕΕ;

(1/1)

liberostelios:
Κωστή, διάβασα με ενδιαφέρον το άρθρο της Καθημερινής στο οποίο αναφέρθηκες και, ομολογώ ότι, μου ανέβασε το ηθικό! Μου έκανε εντύπωση όμως αυτό:


--- Quote ---Oι πτυχιούχοι αποκτούν άδεια του Tεχνικού Eπιμελητηρίου Eλλάδος μετά από εξετάσεις και μπορούν να απασχοληθούν στον δημόσιο τομέα (υπουργεία Περιβάλλοντος, Xωροταξίας και Δημοσίων Eργων και Aγροτικής Aνάπτυξης, Oργανισμούς Tοπικής Aυτοδιοίκησης), σε γραφεία μελετών έργων και σε τεχνικές κατασκευαστικές εταιρείες.
--- End quote ---


Πρέπει να δώσουμε εξετάσεις για να μπούμε στο ΤΕΕ; Και τι είδους εξετάσεις είναι αυτές;

dionysos:
Οι εξετάσεις που γίνονται είναι δυο ειδών:
 Είτε εξετάζεσαι σε μια υποτυπώδη ύλη που δίνει κάθε φορά το ΤΕΕ σε κάθε τομέα (Πολιτικών ΜΗχανικών, Μηχανολόγων κλπ) είτε εξετάζεσαι πάνω στην διπλωματική σου εργασία. Το 99,999% επιλέγουν το δεύτερο. Απ' όσους ξέρω, είναι πολύ εύκολες  και ποτέ δεν έχουν κόψει. Ουσιαστικά είναι ανούσιες.

Κωστής:
Ναι βρε παιδί μου.. Η εξετάσεις υποτίθεται είναι του στυλ : "ξέρεις τι είναι μετροταινία;" κλπ. Αστειεύομαι.. Κάποιος καθηγητής σε ανύποπτο χρόνο είχε πει πως ουσιαστικά αυτό που θέλουν είναι να διασφαλίσουν πως ξέρεις να μετράς ένα οικόπεδο (τουλάχιστον). Όπως είπε άλλωστε και ο dionysos τίποτε το ιδιαίτερο.. Αν και θα μπορούσες διονύση να αποφύγεις την αναφορά σου σε Πολιτικούς Μηχανικούς $%#^&*

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Go to full version