topografoi.com



Author Topic: Μονάδες Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ - 2ο Σχολείο Ανάπτυξης Κώδικα στα ΓΣΠ  (Read 7343 times)

chiossif

  • Posts: 334
"""
Το ΙΠΣΥ/ΕΚ «Αθηνά» έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στο δεύτερο Σχολείο Ανάπτυξης Κώδικα για τα Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφορικών Ανοικτού Κώδικα (Open Source GIS), που διοργανώνεται στο πλαίσιο των Μονάδων Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ.

Πρόκειται για ένα εισαγωγικό, αλλά εντατικό σχολεία σε θέματα χρήσης και ανάπτυξης ΕΛ/ΛΑΚ GIS. Θα ξεκινήσουμε από τις βασικές αρχές αναπαράστασης γεωχωρικής πληροφορίας και μέσα από συνεχή πρακτικά παραδείγματα με ανοικτά γεωχωρικά δεδομένα, θα εξοικειωθούμε με όλες τις πλευρές πρακτικής αξιοποίησης των GIS. Στο πλαίσιο των μαθημάτων θα αξιοποιηθούν ανοικτά γεωχωρικά δεδομένα από το OpenStreetMap και το geodata.gov.gr σε σενάρια χρήσης και εφαρμογές που δείχνουν την πραγματική λειτουργία και ωφέλεια των GIS.

Το Σχολείο Ανάπτυξης Κώδικα θα λάβει χώρα σε πέντε εξάωρα σεμινάρια από τις 8 έως τις 14 Ιανουαρίου 2015 και θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο INNOVATHENS στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Στο σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου, περισσότερες πληροφορίες αλλά και να δηλώσετε τη συμμετοχή σας υποβάλλοντας έγκαιρα το βιογραφικό σας.

Σας περιμένουμε!

Θοδωρής Στρατιώτης
ΙΠΣΥ/ΕΚ «Αθηνά»
"""

Καλά Χριστούγεννα :-)
« Last Edit: 24 Δεκ 2014, 13:47 by chiossif »

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
Καλή Χρονιά!

Υπέβαλα -λίγο καθυστερημένα- δήλωση συμμετοχής  :D

chiossif

  • Posts: 334
Γεια και χαρά σε όλους :-)

Το σχολείο τελείωσε με μεγάλη επιτυχία. Πέρα από το πλήθος θα ήθελα να τονίσω το επίπεδο και την διάθεση διεπιστημονικότητας των συμμετεχόντων. Δυστυχώς είχαμε όλοι πάρει τόση φόρα που παρότι θεωρητικά θίχτηκαν πολλά θέματα, ίσως και πιο ειδικά, δυστυχώς ο χρόνος (σε συνάρτηση με τον χώρο) δεν μας βοήθησε να δούμε κι άλλα.

Θα πω το Ευχαριστώ μου σε όλες και όλους με την ακόλουθη εξαιρετικά επίκαιρη είδηση:
 GRASS GIS 7.0.0 Release Candidate 1

Όπως βλέπετε η κοινότητα τρέχει και ήδη είμαστε ένα μικρό βήμα πριν την τελική έκδοση. Σειρά σας να πείτε Ευχαριστώ με την χρήση της RC1 και διαρκή ενημέρωση για bugs και προβλήματα όπως προβλέπεται :-)

Λέφτερα,
Ch Iossif

 

Copyright © topografoi.com