topografoi.com



Συνδεδεμένες εκδηλώσεις

  • ΕΜΠ και Πυρόπληκτες Περιοχές: 06 Μαΐ 2008

Author Topic: Παρουσίαση των εργασιών του ΕΜΠ για τις Πυρόπληκτες Περιοχές.  (Read 6179 times)

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
(περισσότερα: http://www.physics.ntua.gr/pyropatheis/ )
Την Τρίτη 6 Μαΐου 2008 και ώρα 13:00-16:00, στην Αίθουσα Συγκλήτου του Ιστορικού Κτιρίου Πρυτανείας (Πατησίων 42, Αθήνα), θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική Συνάντηση για την παρουσίαση των εργασιών που έχει πραγματοποιήσει το ΕΜΠ για τις πυρόπληκτες περιοχές.  Στόχος είναι η προσπάθεια αυτή να φθάσει σε όλες τις τοπικές υπηρεσίες, φορείς, ομάδες και άτομα που ενδιαφέρονται για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών και να προκαλέσει συζήτηση, τόσο για τις θέσεις και προτάσεις που ήδη περιλαμβάνει, όσο και για τις αναγκαίες μελλοντικά διερευνήσεις και δράσεις.

Πρόγραμμα Επιστημονικής Συνάντησης
Ενημερωτικό τεύχος Επιστημονικής Συνάντησης


  Αναλυτική παρουσίαση του συνόλου των πιλοτικών προσεγγίσεων - εργασιών για τις πυρόπληκτες περιοχές που έχουν εκπονηθεί σε εθελοντική βάση από Σχολές του ΕΜΠ.

   1. 1. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Άξονες χωροταξικής και οικιστικής οργάνωσης των πυρόπληκτων περιοχών: Πιλοτική διερεύνηση των προοπτικών ανασυγκρότησης των Δήμων Αλιφείρας, Ανδρίτσαινας, Ζαχάρως και Φιγαλείας του Νομού Ηλείας (πλήρες κείμενο) (συνοπτική παρουσίαση)
Αρχείο για τις πυρόπληκτες περιοχές:  www.arch.ntua.gr/pyroplikta

   1. 2. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών

Πυρκαγιές Αυγούστου 2007 στους Νομούς Ηλείας, Αρκαδίας και Εύβοιας: οι βλάβες των κτιρίων από οπλισμένο σκυρόδεμα και τοιχοποιία (πλήρες κείμενο) (συνοπτική παρουσίαση)

   1. 3. Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων -Μεταλλουργών

Εκτίμηση εδαφικής απώλειας των λεκανών απορροής του Δήμου Ζαχάρως (πλήρες κείμενο) (συνοπτική παρουσίαση)

   1. 4. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών

Απολογισμός δράσεων δενδροφύτευσης - αναδάσωσης στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών από το ΕΜΠ  (πλήρες κείμενο)
« Last Edit: 17 Απρ 2008, 23:51 by Κωστής »

gpapak

  • Posts: 22

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά η σχολή μας είναι απούσα... >:( >:(

Μέχρι και οι ΣΕΜΦ - ίτες παρουσιάζουνε εργασία... :P
(όχι ότι έχω κάτι μαζί τους, αλλά νομίζω ότι ως σχολή είμαι πολύ πιο κοντά σε προβλήματα και καταστάσεις που αφορούν το περιβάλλον.)


Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
Ναι ρε συ george, και να πεις οτι δε συμμετείχαν καθηγητές μας στο συντονισμό της δράσης, ή δεν ασχοληθήκαμε στις Περιβαλλοντικές επιπτώσεις.. Πάντως στημ Αρχιτεκτονική κάνανε πολύ δουλειά και σε επίπεδο προπτυχιακών μαθημάτων και εργασιών...

sorcerer

  • Posts: 52
  • Gender: Female
  • don't waste your time or time will waste u*
Συγγνώμη παιδιά αλλά νομίζω δεν έχετε ενημερωθεί σωστά! Εννοείται ότι το ΣΕΜΦΕ θα συμμετείχε...Συμφωνώ ότι σαν σχολή είμαστε πιο κοντά σε θέματα και προβλήματα που αφορούν το περιβάλλον, με τη μόνη διαφορά ότι σε όσες κινήσεις έγιναν από το πολυτεχνείο είτε για δενδροφύτευση είτε για μελέτες είτε για απλή βοήθεια οι τοπογράφοι ήταν απόντες!! Και είναι λίγο απαράδεκτο σε όλες τις κινήσεις του ΕΜΠ να είμαστε μόνο δύο άτομα από τους τοπογράφους και όλοι οι υπόλοιποι ΣΕΜΦ-ίτες!

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
Μπορεις να μη μου το κοπανάς; αφου ξερεις οτι δεν προλάβαινα να ερθω στη δεντροφύτευση :( Εξ΄'αλλου ο Γιώργος νομίζω οτι αναφερεται περισσότερο στο ζήτημα της συμμετοχής στις μελετες. Σε ότι αφορα τη ΣΕΜΦΕ, τελος, εκεινο ειχε το συντονισμο των δενδροφυτευσεων και -όσο κι αν δεν του τοχουμε- πρεπει να το αναγνωρισουμε..

sorcerer

  • Posts: 52
  • Gender: Female
  • don't waste your time or time will waste u*
Βρε Κότσο γνωρίζω ότι δούλευες και είσαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα την έλεγα (όσον αφορά τη δενδροφύτευση τουλάχιστον  :P) απλά καλό θα ήταν να συμμέτεχουμε περισσότερο σε κάποια πράγματα...Ακόμη και στην απλή προσφορά αντικειμένων που είχε οργανώσει το ΕΜΠ. Τέλος, πιστεύω ότι το ΣΕΜΦΕ συμμετείχε περισσότερο στις μελέτες γιατι συμμετείχε περισσότερο και σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις όσον αφορά τις πυρόπληκτες περιοχές.

gpapak

  • Posts: 22

Νομίζω ότι ο Κωστής με κατάλαβε πιο καλά. Το θέμα της εθελοντικής προσφοράς και εργασίας δεν θα ήθελα να το αγγίξω γιατί είμαι ψιλοκατά όπως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα. Και δεν θεωρώ ότι η εθελοντική εργασία όσο αφορά στην δεντροφύτευση μπορεί να συγκριθεί με τις μελέτες που θα παρουσιάσουν αυτές οι σχολές.

Η σχολή των ΕΜΦΕ αντικειμενικά έχει αντικείμενο πολύ πιο μακρινό από το αντικείμενο δουλειάς των ΑΤΜ. Άρα πιστεύω ότι χάθηκε μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία (και ελπίζω να μην ξαναδοθεί) να γίνει ευαισθητοποίηση των ατόμων της σχολής μας, όχι φυτεύοντας  (που οι πιο πολλοί για χαβαλέ θα πηγαίνανε), αλλά μελετώντας τις καταστροφές που έγιναν σε επίπεδο φωτοερμηνείας, τηλεπισκόπισης, φωτογραμμετρίας, περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αποκατάστασης, δημιουργία πολεοδομικού σχεδίου στα καμμένα χωριά, υδραυλικές κατασκευές για προστασία από πλημμύρες, ανακατασκευή οδικού δικτύου ( με έμφαση ίσως στις αντιπυρικές ζώνες ) , δημιουργία κατασκευών για την υποστήριξη των χωμάτων και σίγουρα υπάρχουν και άλλα !!!

Και όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν όπως κάνοντας το μάθημα πιο δημιουργικό και σίγουρα θα μαθαίναμε πολλά περισσότερα γιατί θα ήταν κάτι το οποίο θα μπορούσε να έχει εφαρμογή κάπου.

Απλά εμείς χάσαμε το τραίνο, ενώ υπήρξαν σχολές που κατάφεραν να οργανωθούν σωστά και να παράγουν αποτέλεσμα.

 

Copyright © topografoi.com