topografoi.com



Author Topic: Σεμινάρια AutoCad και Matlab [ΕΜΠ]  (Read 5947 times)

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
Σεμινάρια AutoCad και Matlab [ΕΜΠ]
« on: 14 Ιουν 2008, 06:09 »
Οκτώ νέα σεμινάρια για Autocad και Matlab τον Ιούλιο 2008

Στα πλαίσια των Κεντρικών Δράσεων του Έργου ΕΠΕΑΕΚ “Αναμόρφωση Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών Ε.Μ.Π.” διοργανώνονται δύο κύκλοι Σεμιναρίων πάνω σε θεματικές ενότητες που περιλαμβάνουν πακέτα και εργαλεία Λογισμικού χρήσιμα για όλους του φοιτητές των Σχολών του Ε.Μ.Π.. α. Σχεδίαση με τη βοήθεια Η/Υ (CAD), με χρήση του προγράμματος AutoCAD της Autodesk. β. Αναλύσεις-Υπολογισμοί και Προγραμματισμός με τη βοήθεια του πακέτου Matlab της Mathworks, και των εργαλείων του (Toolboxes).

Υπεύθυνος για το σεμινάριο Σχεδίαση με τη βοήθεια Η/Υ (CAD), με χρήση του προγράμματος AutoCAD της Autodeskείναι ο Αν. Καθηγητής κ. Κυριάκος Σπυρόπουλος και για το Αναλύσεις-Υπολογισμοί και Προγραμματισμός με τη βοήθεια του πακέτου Matlab της Mathworks, και των εργαλείων του (Toolboxes) ο Καθηγητής κ. Νικόλαος Μήτρου.

Στη διάρκεια του πρώτου κύκλου, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 14/7/2008 και 24/7/2008, για καθεμιά από τις δύο θεματικές ενότητες θα γίνουν τέσσερα (4) δωδεκάωρα (12ωρα) εισαγωγικά σεμινάρια σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα :

1η Εβδομάδα (14/7/08 – 17/7/08)

            ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ


MATLAB 1.1 MATLAB 1.2 MATLAB 1.3 MATLAB 1.4
Πρωϊνό 3ωρο
CAD 1.1 CAD 1.2 CAD 1.3 CAD 1.4


            MATLAB 2.1 MATLAB 2.2 MATLAB 2.3 MATLAB 2.4

Απογευματινό
3ωρο CAD 2.1 CAD 2.2 CAD 2.3 CAD 2.4
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

2η Εβδομάδα (21/7/08 – 24/7/08)

            ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ


MATLAB 3.1 MATLAB 3.2 MATLAB 3.3 MATLAB 3.4
Πρωϊνό 3ωρο
CAD 3.1 CAD 3.2 CAD 3.3 CAD 3.4


            MATLAB 4.1 MATLAB 4.2 MATLAB 4.3 MATLAB 4.4

Απογευματινό
3ωρο CAD 4.1 CAD 4.2 CAD 4.3 CAD 4.4
------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Για τον δεύτερο κύκλο σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2008 θα εκδοθεί νέα σχετική ανακοίνωση.



Α. Σχεδίαση με τη βοήθεια Η/Υ (CAD), με χρήση του προγράμματος AutoCAD της Autodesk.

Τα σεμιναριακά μαθήματα θα αποτελούν μια εισαγωγή στη σχεδίαση δύο διαστάσεων, η οποία θα καλύπτει τις απαραίτητες γνώσεις σχεδίασης που θα πρέπει να κατέχουν όλοι οι φοιτητές των Σχολών του Ε.Μ.Π.. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να χειρίζονται με επάρκεια τις πρότυπες εντολές σχεδίασης για τη δημιουργία, το χειρισμό και τη μεταβολή γεωμετρικών αντικειμένων και στοιχείων, μέσα στο περιβάλλον ενός λογισμικού τύπου CAD. Η εκμάθηση και η εξάσκηση θα γίνει με τη χρήση του προγράμματος AutoCAD της Autodesk. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο σεμινάριο είναι η γνώση βασικών χειρισμών σε περιβάλλον Microsoft Windows. Οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν στην αλλαγή των ιδιοτήτων των γεωμετρικών αντικειμένων, καθώς και στη ρύθμιση των παραμέτρων εκτύπωσης προς εξαγωγή του σχεδίου είτε σε εκτυπωτή (printer), είτε σε plotter. Επιπρόσθετα, θα αποκτήσουν γνώση και των προχωρημένων δυνατοτήτων των λογισμικών τύπου CAD, όπως είναι η εισαγωγή αντικειμένων από άλλες εφαρμογές. Στο τέλος της εκπαίδευσης θα αναπτυχθούν παραδείγματα πραγματικών σχεδίων και θα γίνει προσπάθεια αντιμετώπισης ενός απλού πραγματικού θέματος από τους εκπαιδευόμενους.

Η δόμηση των μαθημάτων περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες: 1. Προκαταρκτικές γνώσεις (πρώτα βήματα της σχεδίασης, χρήση εργαλείων πλοήγησης στο χώρο σχεδίασης, χρήση των layers/levels και ανταλλαγή σχεδίων μεταξύ διαφορετικών σχεδιαστικών εφαρμογών). 2. Βασικοί Χειρισμοί (δημιουργία αντικειμένων και στοιχείων, εργαλεία επιλογών, μεταβολή και χειρισμός αντικειμένων και στοιχείων, χρήση εντολών επιμετρήσεων, ιδιότητες των αντικειμένων, εισαγωγή σχολίων (κείμενο και διαστάσεις)). 3. Προχωρημένα Χαρακτηριστικά (χρήση blocks/cells, χρήση OLE). 4. Ρυθμίσεις Παραμέτρων Εκτύπωσης.


B. Αναλύσεις-Υπολογισμοί και Προγραμματισμός με τη βοήθεια του πακέτου Matlab της Mathworks, και των εργαλείων του (Toolboxes).

Το MATLAB είναι υψηλού επιπέδου γλώσσα προγραμματισμού κατάλληλη για επίλυση σύνθετων μαθηματικών προβλημάτων. Περιλαμβάνει ένα σύνολο συναρτήσεων (functions), είτε ενσωματωμένων στον interpreter είτε σε αρχεία εντολών (m-files), οι οποίες καλούνται, μεταφράζονται εντολή προς εντολή και εκτελούνται. Ο προγραμματιστής μπορεί να παράξει δικά του m-files, με αυτόνομα εκτελέσιμα προγράμματα (scripts) ή συναρτήσεις. Ένα πλήθος βιβλιοθηκών-εργαλείων (toolboxes) είναι διαθέσιμα στον προγραμματιστή για την επίλυση προβλημάτων σε διάφορα επιστημονικά πεδία (στατιστική, επεξεργασία σημάτων, τηλεπικοινωνίες, επεξεργασία εικόνας, χαρτογραφία κ.ά.)

Τα σεμιναριακά μαθήματα του πρώτου αυτού κύκλου στοχεύουν στο να εισάγουν τον εκπαιδευόμενο στις προγραμματιστικές τεχνικές και βασικές δομές δεδομένων του MATLAB, μέσα από τις ακόλουθες ενότητες: Εξοικείωση με το περιβάλλον εργασίας του Matlab. Ορισμός και χειρισμός πινάκων και μεταβλητών. Πράξεις και εντολές. Ορισμός και κλήση συναρτήσεων. Λογικές μεταβλητές - σχεσιακοί τελεστές - εντολές ελέγχου ροής προγράμματος. Πολυώνυμα, επίλυση εξισώσεων και συστημάτων εξισώσεων. Γραφικές παραστάσεις σε 2 και 3 διαστάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες και δυνατότητα εγγραφής στα σεμινάρια μπορείτε να βρείτε στην σελίδα www.central.ntua.gr -->μόνο για μέλη -->Σεμινάρια ή πατώντας εδώ (θα σας ζητηθει password και username του central).

Argyros

  • Posts: 174
  • Gender: Male
Απ: Σεμινάρια AutoCad και Matlab [ΕΜΠ]
« Reply #1 on: 20 Ιουν 2008, 12:57 »
Ενδιαφέρον σε κάθε περίπτωση , αν και ίσως θα ήταν καλύτερα να γινόταν στην αρχή κάποιου εξαμήνου και όχι μετά το τέλος των μαθημάτων..........

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
Απ: Σεμινάρια AutoCad και Matlab [ΕΜΠ]
« Reply #2 on: 11 Νοε 2008, 11:48 »
Τέσσερα νέα σεμινάρια για Autocad και Matlab τον Νοέμβριο - Δεκέμβριο 2008

Στη διάρκεια του κύκλου αυτού, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 24/11/2008 και 4/12/2008, για καθεμιά από τις δύο θεματικές ενότητες θα γίνουν τέσσερα (2) δωδεκάωρα (12ωρα) εισαγωγικά σεμινάρια σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα : https://acadinfo.central.ntua.gr/gram/anakoin.nsf/vwActiveAll/F23F56E8DC70FBB6C22574FE002BE95D?OpenDocument

Όσοι περασαν καλα το καλοκαιρι στον πρώτο κύκλο σεμιναρίων, ας μοιραστουν την εμπειρία τους μαζί μας, μπας και εκδηλωθει ενδιαφέρον και απ τους νεότερους :D

 

Copyright © topografoi.com