topografoi.com



Author Topic: Exam Friend - Android Application  (Read 5406 times)

steliosofoititis

  • Posts: 1
Exam Friend - Android Application
« on: 20 Μαΐ 2012, 12:47 »
Καλησπέρα σας,

Σκοπός του post είναι να σας παρουσιάσω εν συντομία μία καινούργια εφαρμογή που όμοιά της δεν υπάρχει στο market αυτή τη στιγμή και στοχεύει στη 'διευκόλυνση' του φοιτητή στις εξετάσεις.

Ουσιαστικά αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό σκονάκι όπου ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει σκονάκια και να τα ομαδοποιήσει σε μαθήματα. Πιο συγκεκριμένα ο χρήστης μπορεί να προσθέσει αρχεία οποιασδήποτε μορφής (pdf, doc, ppt, κλπ.), να τραβήξει φωτογραφία, να γράψει μία σημείωση, να αποθήκευσει μία συντόμευση κάποιας εφαρμογής που ήδη έχει, να αποθηκεύσει κάποιο url από κάποια 'χρήσιμη' ιστοσελίδα (bookmark) και για τους τολμηρούς που θα έχουν ακουστικά ακόμα και να ηχογραφήσει κάποιο ήχο. Έτσι ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα της γρήγορης προσπέλασης όλων αυτών των αρχείων την ώρα της εξέτασης.

Επίσης υπάρχουν οι δυνατότητες ενεργοποίσης Wi-Fi ή δικτύου 3G, αναζήτησης στο Google και στο Wikipedia, συντόμευση για αποστολή/ανάγνωση SMS καθώς και αριθμομηχανή. Τέλος υπάρχει η δυνατότητα της λειτουργείας SOS όπου σβήνει η οθόνη (αν σας πλησιάζουν) και με το πλήκτρο back επιστρέφετε στην οθόνη που βρισκόσασταν.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή (trial ή full version) από το Google Play:
Exams Friend Trial
Exams Friend Full





Επιπλέον για τους 'άριστους' φοιτητές που δε χρειάζεται να αντιγράψουν στις εξετάσεις δημιουργήθηκε μια παραπλήσια εφαρμογή που λειτουργεί ως organizer με παρόμοιες δυνατότητες, με στόχο την ομαδοποίηση των αρχείων, σημειώσεων, εφαρμογών και ιστοσελίδων για την εύκολη εύρεση, ανάγνωση και εκτέλεση:
All-in-One Organizer Trial
All-in-One Organizer Full

chiossif

  • Posts: 334
Απ: Exam Friend - Android Application
« Reply #1 on: 20 Μαΐ 2012, 16:23 »
Γεια και χαρά ;-)

Πράγματι ίσως είναι οι πρώτες εφαρμογές σε αυτή την τεχνολογία. Πάντα όμως υπήρχαν ανάλογες «τεχνικές» από καταβολής κόσμου... :-)

Θα'θελα με την ευκαιρία του θέματος να τονίσω και κάτι άλλο:
παρότι κάποιοι «φύλακες» είτε δεν έχουν γνώση, είτε δεν ενδιαφέρονται να εφαρμόσουν τις απαγορεύσεις, ο αριθμός των φοιτητών που επιδιώκουν την αντιγραφή μειώνεται διαρκώς τα τελευταία 19 χρόνια (που έχω την χαρά και τιμή να επιβλέπω εξετάσεις).
Ιδιαίτερα τα 2 τελευταία χρόνια «της κρίσης» όλο και περισσότεροι φοιτητές συνειδητοποιούν την ανάγκη της γνώσης (και την απαιτούν από τους διδάσκοντες στο μάθημα και την εκθέτουν με επιμονή στην εξέταση) παρά επιδιώκουν την αντιγραφή / εύκολη λύση για όλους (εξεταζόμενους και εξεταστές).
Άρα μόλις βγει κάτι για τους διδάσκοντες (πως να διδάσκουν περισσότερα και καλύτερα πράγματα σε μικρότερο χρόνο κτλ) σας παρακαλώ ενημερώστε μας.

Πάντα λέφτερα,
Ch Iossif

 

Copyright © topografoi.com