topografoi.com



Συνδεδεμένες εκδηλώσεις

  • Συνάντηση Χρηστών GRASS GFOSS : 17 Ιουν 2011 - 19 Ιουν 2011

Author Topic: 1η Συνάντηση Ελλήνων Χρηστών Ελεύθερου Λογισμικού Γεωπληροφορικής  (Read 4806 times)

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
1η Πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος / συμμετοχής
http://hellasgi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=36:1st-grass-and-gfoss-hellenic-users-meeting-&catid=8:2009-10-16-07-09-31&Itemid=16


Η Ελληνική Εταιρεία Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (HellasGIs), η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Σερρών και το ελληνικό παράρτημα του OSGeo συνδιοργανώνουν την 1η Συνάντηση Ελλήνων Χρηστών GRASS and GFOSS (1st GRASS and GFOSS Hellenic Users Camp) στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Μονή Πάου στην Αργαλαστή Πηλίου από Παρασκευή 17 ως Κυριακή 19 Ιουνίου 2011. Η συμμετοχή στη συνάντηση είναι δωρεάν για τους ενδιαφερόμενους, αλλά οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα υπάρχει και διεθνής συμμετοχή.

Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.

Στα πλαίσια αυτά θα διοργανωθεί ένας αριθμός tutorials από ειδικούς. Τα θέματα για τα tutorials μπορεί να είναι καταρχήν οτιδήποτε σχετικό κυρίως με GRASS (ή QGIS ή άλλο συνεργαζόμενο με GRASS ανοικτό λογισμικό) και να ενδιαφέρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μερίδα ατόμων και να έχει διάρκεια περίπου 1 ώρα. Ενδεικτικά (και μόνο, μπορείτε να προτείνετε και δικά σας) θέματα ενδιαφέροντος:

    * Εισαγωγή στο QGIS και σύνδεση με GRASS
    * Εισαγωγή στο GDAL και proj4
    * Δουλεύοντας με GRASS και διανυσματικά δεδομένα (ψηφιοποίηση, vector opetarions, βασεις δεδομένων, χάρτες)
    * Τηλεπισκόπηση και Επεξεργασία Εικόνας (corrections, filters, classification, accuracy assement)
    * Raster analysis (viewshed, cost surface, proximity)
    * Δουλεύοντας με GRASS και διανυσματικά δεδομένα (geostatistics, advanced vector)

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αναπτύξουν σχετικά θέματα, να υποβάλουν συνοπτικές προτάσεις (1/2 – 1 σελίδα) στο email dstath_AT_uth.gr που να αναφέρουν ενδεικτικά τη δομή και τα στοιχεία τους, ώστε να αξιολογηθούν από την οργανωτική επιτροπή. Θα επιλεγούν περίπου 10 από αυτές. Η ημερομηνία μέχρι την οποία θα γίνονται δεκτά θέματα για εισηγήσεις είναι η Κυριακή 29.05.2011.

 

Copyright © topografoi.com