topografoi.com



Author Topic: Mapathon στην ΣΑΤΜ ΕΜΠ 12 12ου στις 12 ;-)  (Read 5803 times)

chiossif

  • Posts: 334
Κυρίες, Δεσποσύνες και Κύριοι,

γεια και χαρά :-)

Δώδεκα δωδεκάτου στις δώδεκα :

"""
Οι Τοπογράφοι της Σχολής Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ, το GRSS Chapter IEEE NTUA SB και το IEEE NTUA Student Branch σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ διοργανώνουν Mapathon στο Εργαστήριο Γεωπληροφορικής της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 12:00 μ.μ., με σκοπό την γνωριμία με την έννοια της χαρτογράφησης.

Το Mapathon είναι μια εκδήλωση χαρτογράφησης, όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να προβούν στη συμπλήρωση και στη βελτίωση χαρτών, έτσι ώστε να βοηθηθεί η δημιουργία ενός ανοιχτού παγκόσμιου χάρτη. H σημασία του Mapathon είναι ιδιαίτερη, διότι δίνει την ευκαιρία σε ειδικούς αλλά και σε άτομα που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία χαρτογράφησης, μέσα σε πολύ λίγο χρόνο, να συνεισφέρουν στην παροχή δεδομένων σε χώρες που δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για αξιοποίηση τόσο από την ίδια την κοινωνία όσο και από τους αρμόδιους φορείς. Στόχος του Mapathon είναι η εξέλιξη της ανθρωπιστικής δράσης και η συνεισφορά όλων στην πρόοδο των αναπτυσσόμενων χωρών.

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες τέτοιων δεδομένων, όπως εκείνα που αφορούν την προσβασιμότητα των περιοχών, τον πληθυσμό, τις υπηρεσίες υγείας, το πόσιμο νερό, τις καταστροφές μετά από ισχυρά καιρικά φαινόμενα και τη διαχείριση αυτών καθώς και πολλές άλλες.

Στο συγκεκριμένο Mapathon οι συμμετέχοντες θα επιλέξουν να εργασθούν σε ένα (1) ανάμεσα από τρία (3) projects, με χρήση της πλατφόρμας Humanitarian OpenStreetMap και δεδομένα που παρέχει. 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
12:00 – 12:15 Registration

12:15 – 12:30 Χαιρετισμός από την κα. Βασιλική Κουσκουνά και τον κ. Εμμανουήλ Βασιλάκη

12:30 – 13:15 Εισαγωγή στην πλατφόρμα χαρτογράφησης OpenStreetMap από τον κ. Χρήστο Ιωσηφίδη

13:15 – 13:45 Coffee Break

13:45 – 16:00 Επιλογή project και Χαρτογράφηση


Δήλωση συμμετοχής: https://forms.gle/8Tn5UjY383KBhELR8

(Αριθμός συμμετεχόντων:30. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
"""

Όσοι θέλετε να χαρτογραφήσετε βιαστείτε... :-)

Λέφτερα,
Ch Iossif

 

Copyright © topografoi.com