Συζητήσεις > Καταγγελίες

Λίστες ΕΜΠ

<< < (2/3) > >>

chiossif:

--- Quote from: Stelios_Rjk on 07 Δεκ 2010, 20:36 ---...
υ.γ. Mary αν και μου την εκανες, με τις μπυρες και την βγαλαμε με καφε και δακρυγονα :P, κανονιζουμε την επομενη μπυροκατανυξη αμεσα!

--- End quote ---

« Backtrackin' Live with tribute to LED ZEPPELIN!!!

Σταύλος Ηρακλειδών 10 Θησείο

Όλοι την Παρασκευή 10/12 το βράδυ, στο Σταύλο!! »

και ο Stelios_Rjk και η Mary και όλοι ;-)

^^^
Παραπάνω βλέπετε ένα παράδειγμα: «γονιμοποίησε την συζήτηση». Παρακαλώ τα σχόλιά σας λέφτερα :-)

Επίσης αποσαφηνίστε, οι συμμετέχοντες, για ποιες λίστες μιλάτε. Όλες έχουν διαχειριστή -άρα «υπεύθυνο»-, πολλές έχουν πολιτική ορθής χρήσης px lists.ntua.gr, ενώ μερικές έχουν και δυνατότητα καταγγελίας ανεπιθύμητης αλληλογραφίας πχ. groups σε yahoo.com ή gmail και αλλού. Το θέμα είναι σχετικά γενικό. Εστιάστε...

Τέλος θα ήθελα να θέσω υπόψιν σας ως τρόπους επικοινωνίας τόσο το forum, το wiki όσο και το κανάλι για ζωντανή ανταλλαγή απόψεων. Δυστυχώς η σχολή μας στερείται αυτές τις μορφές επικοινωνίας -και ευτυχώς αρκούμαστε στην φιλοξενία του topografoi.com- :-(

Stelios_Rjk:
Μιλαμε για αυτην την λιστα: https://lists.ntua.gr/mailman/listinfo/satm-students

Το θεμα ειναι οτι εστειλα εγω αυτο το λινκ για προβληματισμο: http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=70&smid=382&ArticleID=4771&reftab=61&t=%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82:-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%C2%AB%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE%C2%BB-%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82

Και εκανα εκληση για συμμετοχη στα κοινα, συνελευσεις κλπ και για τον Απολλωνα πιθανον και αλλους αυτο ηταν ενοχλητικο, το γεγονος οτι ενα mail πηγε στο Inbox τους με το παραπανω περιεχομενο, συν τον διαλογο που προκαλεσε.

Καποιο αλλο παιδι εστειλε αυτο το link: http://fokidaedu.blogspot.com/2010/12/m-cambridge.html

Και γενικα υπηρξε καποιος προβληματισμος σχετικα με το θεμα των καταληψεων αλλα και για το αν θα πρεπει η κουβεντα αυτη θα πρεπει να γινεται στη λιστα ή εδω.



Καλη η προταση για Θησειο, αν και θα μας διαβασει η Μαρια θα επικοινωνησω κι εγω για τα σχετικα.

chiossif:
Τώρα ξέρουμε όλοι τι συνέβη.

Σχετικά με τις lists.ntua.gr ισχύουν τα ακόλουθα:


--- Code: ---Κανονισμός χρήσης της υπηρεσίας
Το ΚΕΔ - Ε.Μ.Π. παρέχει στα μέλη της Πολυτεχνειακής Κοινότητας τη δυνατότητα δημιουργίας λιστών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προκειμένου να διευκολύνεται η επικοινωνία ανάμεσα σε ομάδες, οι οποίες έχουν άμεση σχέση με την Ακαδημαϊκή & Ερευνητική δραστηριότητα του Ιδρύματος.
H κάθε λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ισχύει για χρονικό διάστημα δύο ετών, με δυνατότητα ανανέωσης.

Το Ε.Μ.Π. δεν γνωρίζει εκ των προτέρων το περιεχόμενο των λιστών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποθηκεύονται στο εξυπηρετητή lists.ntua.gr και είναι δημοσίως προσβάσιμο μέσω των σελίδων "Αρχείο - Archives" και δεν φέρει καμία ευθύνη γι΄αυτό.
To περιεχόμενο,η διαχείριση και η ορθή χρήση των ταχυδρομικών λιστών αποτελούν αποκλειστική ευθύνη του διαχειριστή της λίστας.

Δεν επιτρέπεται μέσω δημοσίως προσβάσιμου αρχείου λιστών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η:

    * Αποθήκευση-Προβολή πορνογραφικού υλικού (φωτογραφικό, video ή κείμενο).
    * Αποθήκευση-Προβολή υλικού που θίγει την υπόληψη τρίτων προσώπων.
    * Δυσφήμηση ή συκοφαντία τρίτων προσώπων.
    * Αποθήκευση εμπορικού ή διαφημιστικού υλικού χωρίς έγκριση.
    * Αποθήκευση υλικού το οποίο αποτελεί κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.
    * Αποθήκευση-Προβολή υλικού που δεν συνάδει προς την Ακαδημαϊκή φυσιογνωμία της υπηρεσίας.

Το ΚΕΔ - ΕΜΠ δύναται να αφαιρέσει το δικαίωμα πρόσβασης στην υπηρεσία, στην περίπτωση που έχει παραβιαστεί η πολιτική χρήσης.

--- End code ---
από https://lists.ntua.gr/list_new.shtml

Κατά συνέπεια:
- υπάρχουν κανόνες
- υπάρχει -ουν διαχειριστές
- υπάρχουν ευκολίες της μορφής: "ένα συγκεντρωτικό μήνυμα ανά ημέρα ώστε να μην γεμίζει το κουτί" και άλλες
- και τέλος όποιος θέλει μπορεί ελεύθερα να διαγραφτεί -αλλά ίσως όχι να γραφτεί-

Τώρα προβλήματα στον ψηφιακό διάλογο εντοπίζονται:
- στην ερμηνεία των κανόνων πχ "θίγουν τρίτα πρόσωπα" ή "που δεν συνάδει προς την Ακαδημαϊκή φυσιογνωμία της υπηρεσίας" :: εδώ είναι ευθύνη του διαχειριστή να ερμηνεύσει μηνύματα και αν υπάρχει παραβίαση να προειδοποιήσει, να διαγράψει μηνύματα ή/και να αποκλείσει χρήστες
- στην όρεξη του ενός να διαβάζει τις απόψεις του άλλου :: εδώ απλά αγνοούμε ότι δεν μας ενδιαφέρει
- στην καλλιέργεια των μελών της λίστας ώστε όλοι να έχουν περίπου το ίδιο επίπεδο συζήτησης και συνεννόησης :: ευτυχώς σχεδόν όλοι έχουμε ως μητρική γλώσσα την Ελληνική και επιπλέον περίπου το ίδιο μορφωτικό επίπεδο - κατά συνέπεια όλα τα άλλα είναι θέμα πολιτισμού (ή/και ευγένειας ή/και ήθους ότι θέλετε επιλέγετε).

Συμπερασματικά, αν και αυτή η λίστα έχει ρόλο ενημερωτικό -με βάσει όσα προαναφέρθηκαν- δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένας, ήδη μέλος της, να στείλει ότι θέλει ( ακόμη και μια προτροπή/διαφήμιση για ένα αφιέρωμα στους Led Zeppelin :-) )
Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο διαχειριστής να πράξει κατά το δοκούν και να διαγράψει το μήνυμα, να ειδοποιήσει τον χρήστη και σε περίπτωση υποτροπής να τον διαγράψει.
Τώρα αν υπήρξε ή όχι παραβίαση κάποιων απ' τους παραπάνω κανόνες; Παρακαλώ για τις απόψεις σας... :-)

υγ. σχετικά με τα εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ για την αναπαραγωγή του ανθρώπινου είδους και με βάσει τα στοιχεία υπογεννητικότητας στην πατρίδα μας, εάν ο 1ος κανόνας τα απαγορεύει, ΔΙΑΦΩΝΩ :-)

an8rwpas:
Όταν η νέα ιστοσελίδα της σχολής ήταν ακόμη υπό κατασκευή, υπήρχε μια καρτέλα που έλεγε forum. Τελικά, γιατί δεν δημιουργήθηκε; Πάντως για αυτό το θέμα πρέπει να κινηθούμε μέσα από το Φ/Σ και να "πιέσει" αυτός με κάποια απόφαση την γραμματεία, ώστε να δημιουργηθεί ξεχωριστό φόρουμ από τη σχολή στο οποίο θα είναι γραμμένοι όλοι.

Παίδες στα μηνύματα σας έχετε και οι δύο δίκιο, μακάρι να ενδιαφέρονταν όλοι να ασχοληθούν και να κάτσουν να διαβάσουν τα μηνύματα που στέλνουμε μέσα από τις λίστες, αλλά δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει ακόμα και ίσως έτσι να πετύχουμε το αντίθετο από αυτό που επιδιώκουμε. Ήδη άμα παρατηρήσατε η συζήτηση εξόκειλε.

Εφόσον όμως υπάρχει η καλή διάθεση, έστω από αυτούς τους λίγους, για συζήτηση ας μην ανατρέπουμε αυτό το κλίμα. Πρώτο βήμα είναι να ξεκινήσουμε την κουβέντα από εδώ, καλώντας όσους περισσότερους γνωστούς γίνεται και αν δούμε ότι υπάρχει απήχηση να μεταφερθούμε στις λίστες που το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι καλύτερο.

Πάντως η δημιουργία ενός φόρουμ που θα συμμετέχουν άπαντες φοιτητές και καθηγητές είναι επιτακτική ανάγκη!


Stelios_Rjk:
Παιδες εγω δυστυχως μετα απο ολο το πρωινο στο πεδιο και λαιμο για ΩΡΛ δεν θα μπορεσω να παρευρεθω το βραδυ, κριμα κι ηταν καλη ευκαιρια.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Go to full version