topografoi.com



Author Topic: Εισαγγελέας μπήκε στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων  (Read 12262 times)

an8rwpas

  • Posts: 98
  • Gender: Male
Quote
Εισαγγελέας μπήκε στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

"Το μπερδεμένο κουβάρι της οικονομικής ενίσχυσης των φοιτητικών συλλόγων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα αρχίσει να ξετυλίγεται μετά την εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για σχετική έρευνα.

Είχαν προηγηθεί οι σοβαρές καταγγελίες μελών των παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ότι τα κονδύλια καταλήγουν σε λίγα μέλη της ΔΑΠ και...

της ΠΑΣΠ και συχνά χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά.

Επαγγελματίες συνδικαλιστές του φοιτητικού κινήματος, φοιτητές που πρωταγωνιστούν σχεδόν επί μία εικοσαετία στους χώρους της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ αλλά και άλλοι παράγοντες φαίνεται ότι πρωταγωνιστούν στην υπόθεση αυτή.

Νεολαίοι που για πολλά χρόνια ήλεγχαν μεγάλο μέρος των παρατάξεων και διαδραμάτιζαν ενεργό ρόλο στις πρυτανικές εκλογές. Κάποιοι από αυτούς αναρριχήθηκαν στους κομματικούς τους μηχανισμούς και συνεχίζουν να κατέχουν θέσεις.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννης Γεροθανάσης σε δηλώσεις που έκανε, τόνισε ότι όλα τα στοιχεία θα δοθούν στην δημοσιότητα αμέσως μετά την κατάθεσή του στον Εισαγγελέα.

Η πρυτανεία με δική της πρωτοβουλία ξεκίνησε μία μεγάλη έρευνα για την οικονομική ενίσχυση των φοιτητικών συλλόγων η οποία έφτασε μέχρι το 1970 και τα στοιχεία που προέκυψαν είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα.

«Υπάρχει μία περίοδος όπου τα χρήματα δίνονταν χωρίς κανέναν έλεγχο. Δίνονταν ρευστό χωρίς να υπάρχουν παραστατικά. Στην υπόθεση θα πέσει άπλετο φως και θα βγουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα», δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου".


Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι επί δύο δεκαετίες περίπου χρήματα κατέληγαν σε συγκεκριμένους φοιτητές, οι οποίοι μετά τον θόρυβο που ξέσπασε από τις καταγγελίες εκπροσώπων των ΕΑΑΚ, επιχείρησαν να αναμιχθούν και πάλι στα εσωτερικά των παρατάξεων της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ.


Το θέμα δείχνει να παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για το ύψος των χρημάτων που δόθηκε χωρίς παραστατικά και μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες, αλλά και για άλλες πτυχές που σχετίζονται με τις πρυτανικές εκλογές και την ανέλιξη Πανεπιστημιακών.

Για περισσότερα: http://www.epiruspost.gr/ekpaideysi/776-2009-03-11-07-24-01.html

apo troktiko

ante siga siga na apoxwroun oi karkinoi twn AEI!

vagvaf

  • Administrator
  • Posts: 204
  • Gender: Male
  • Not all those who wander are lost.
Γίνονται αυτα;;;  :o :o :o :o :o Μένω άφωνος!!!  :-X :-X :-X :-X
I ♥ Python's Standard Library
Ⓐ▼▲ Ⓐ▼▲

Argyros

  • Posts: 174
  • Gender: Male
Κακεντρέχειες... :D

 

Copyright © topografoi.com