topografoi.com



Author Topic: forum: Προγραμματισμός  (Read 6497 times)

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
forum: Προγραμματισμός
« on: 26 Δεκ 2007, 12:53 »
Στην περιοχή συζητήσεων Αγρο-Πληροφορική και τεχνολογία δημιουργήθηκε, μετά και από συντονισμένες ενέργειες των chiossif και Sairin_Lote, ένα προγραμματιστικό sub-forum ("Προγραμματισμός"). Το αντικείμενό του είναι αντιληπτό από τον τίτλο.

Αναμένεται να συγκεντρώσει συζητήσεις προγραμματιστικές, προγραμματιστικές προκλήσεις (ασκήσεις-προβλήματα), εφαρμογές ελεύθερου λογισμικού γραμμένες απο μέλη του forum αλλά και εργασίες και λύσεις των εργασιών εφόσον δεν παραβιάζουν τον ακαδημαϊκό χαρακτήρα κάθε ιδρύματος που τις αναθέτει. Σε ότι αφορά τις εργασίες και για να μην ενθαρρύνεται η αντιγραφή, συνίσταται η ανακοίνωση της πλήρους λύσης να γίνεται μετά την ημερομηνία της παράδoσης. Ωστόσο, μέχρι την ανακοίνωση της πλήρους λύσης μπορούν να μεσολαβήσουν εποικοδομητικές συζητήσεις γύρω από τα προβλήματα που συναντά κανένας κατά την επίλυση.

Ως προς τη γλώσσα προγραμματισμού δεν υπάρχουν περιορισμοί, αν και σαφώς υπάρχει μια ροπή προς c/c++, python και matLab εξ'ου και τα ξεχωριστά subforum. Άλλες γλώσσες, σκριπτάκια acad, arcgis κλπ. κλπ. βρίσκουν καταφύγιο στην γενική κατηγορία Προγραμματισμός (κάτω από το παρόν θέμα με λίγα λόγια). Αν αναδειχθεί κάποια γλώσσα ανάμεσα στις προτιμήσεις των χρηστών  θα αποκτήσει ασφαλώς το δικό της forum.

chiossif

  • Posts: 334
Απ: forum: Προγραμματισμός
« Reply #1 on: 26 Δεκ 2007, 16:54 »
Χρόνια Πολλά σε όλους.

Παιδιά σας ευχαριστούμε για το δώρο σας: "forum: Προγραμματισμός".

Θα εγκαινιάσω το C/C++ με μία γεω-ασκησούλα...

Φυσικά λύνεται και με python αλλά δεν θα σας απογειώσει...

:-)

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
Απ: forum: Προγραμματισμός
« Reply #2 on: 28 Δεκ 2007, 10:29 »
Αμαν πια με αυτό το open source και την gnu gpl. Ψιλοδιατηρείς ενα φορουμ, πας να φτιαξεις ενα σκριπτακι που να χρωματιζει αυτοματα τις γλώσσες στις οποίες προγραμματιζουν τα μελη και ανταλλάσουν κώδικα και, τσουπ, σου πεταγονται πέντε τύποι που εχουν ήδη ασχοληθεί ήδη. Σου δίνουν τη μηχανή που κάνει το Parsing (geshi)  και μετα όλα τα άλλα είναι εύκολα. Απλά τα εφαρμόζεις στο φορουμακι κι ετοιμο. Αμαν πια! :D

Πλεον, οταν κανετε ποστ και θελετε να ενσωματώσετε κώδικα, υπάρχει ένα μενου Geshi, στο οποίο μπορείτε να επιλέξετε τη Γλώωσα (π.χ. C ή python). Εναλλακτικά μπορείτε να γρέψετε
Code: [Select]
[code=python][/code] και να τελειώσει η υπόθεση.

Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!

 

Copyright © topografoi.com