topografoi.com



Author Topic: Ερώτηση για αγορά εξοπλισμού - Τη βοήθειά σας please  (Read 11949 times)

panchristo

  • Posts: 1
Καλησπέρα!

Χρειάζομαι τη βοήθεια όποιου γνωρίζει ο,τιδήποτε σχετικά με το παρακάτω:

Εργάζομαι ως αρχαιολόγος και προσπαθώ να υποβάλλω μια πρόταση για την αγορά εξοπλισμού GPS για τη διεξαγωγή αρχαιολογικής έρευνας. Η ακρίβεια που θα επιθυμούσα από ένα GPS θα ήταν περίπου στο 1 μέτρο. Εννοείται ότι και καλύτερη ακρίβεια θα ήταν επιθυμητή, αλλά νομίζω πως οι τιμές ανεβαίνουν πολύ έπειτα, σωστά?
Το GPS θα χρησιμποποιείται κυρίως για την οριοθέτηση οικοπέδων, κι όχι για την χωροθέτηση ευρημάτων (όπου θα χρειαζόταν ακρίβεια εκατοστού).
Έπειτα, τα δεδομένα αυτά θα πρέπει να κατεβάζονται σε ένα Η/Υ και να τοποθετούνται πάνω σε χάρτη (με αυτόματο τρόπο?).
Για περισσότερες δυνατότητες, δεν νομίζω ότι χρειάζομαι, όμως καλό θα ήταν αν κάποιος ξέρει να μου πεί τι θα χρειαζόμουν επιπλέον που θα μου έκανε τη ζωή πιο εύκολη (αναφέροντας και το κόστος ή μια τάξη μεγέθους έστω).
Αν μπορείτε αναφέρετέ μου συνολικά ένα πακέτο εξοπλισμού/λογισμικού που θα χρειαζόμουν για αυτή τη δουλειά, και πιθανές εναλλακτικές μεταξύ κόστους και ποιότητας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Πάνος

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
Πάνο, αρχικά ως τοπογράφος όταν ακούω οριοθέτηση οικοπέδου, οι απαιτήσεις μου πάνε κι εμένα στο ένα εκατοστό, αλλά θα υποθέσω οτι εννοείς κάτι που άπτεται της ειδικότητάς σου οπότε θα περιοριστώ στο να σου περιγράψω τέτοιες λύσεις. Χρειάζεσαι έναν δέκτη από εκείνους που στις επιχειρήσεις που ασχολούνται με την πώληση gps, θα συναντήσεις ως gps για gis με ακρίβειες μέτρου ή και καλύτερα. Μερικά, με την προσθήκη εξωτερικής κεραίας και μετεπεξεργασία, φτάνουν ακρίβειες χιλιοστού, αλλά μετά πάμε αλλού.. Ενδεικτικά:
http://www.geotech.gr/index.asp?pathID=1_2_12_37_48
http://www.treecomp.gr/index.asp-C=3&S=29&newID=252.htm
http://www.jgc.gr/jgc/server/more.asp?recid=91&pmode=PRODUCTS&lng=GR
http://www.google.gr/search?&q=%22gps+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+gis%22
-δες εδώ: http://wiki.topografoi.com/doku.php/toposhops για καταστήματα με εξοπλισμό
Υπάρχει μια πληθώρα μοντέλων και πρέπει να ξεχωρίσεις αυτό που θα σου κάνει δουλειά, από τις τελικές απαιτήσεις σου σε ακρίβεια, από τον τρόπο με τον οποίο αυτή επιτυγχάνεται (real time, μέσω gprs κλπ.) και πόσο αυτό επηρεάζει το after sale κόστος, το λογισμικό το οποίο φέρει (κάποια πήρε το μάτι μου έχουν και αρχαιολογικές ( ; ) εφαρμογές. Το κόστος κυμαίνεται στα 700~1500 ευρώ, αλλά θα παζαρέψεις και λίγο, μπορεί να θες να παρεις και πολλά :p

 

Copyright © topografoi.com