topografoi.com



Author Topic: [ΕΜΠ] Συμμετοχή στο πρόγραμμα δοκιμών IPv6  (Read 4519 times)

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp


Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, στο πλαίσιο παροχής νέων προηγμένων υπηρεσιών προς την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα της χώρας, προχωρά στην πιλοτική ενεργοποίηση διασύνδεσης IPv6 (Internet Protocol version 6) σε χρήστες που συνδέονται στο Διαδίκτυο μέσου της δράσης ΔΙΟΔΟΣ (http://diodos.gsrt.gr/).

 

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα δοκιμών IPv6 θα είναι εφικτή μόνο κατόπιν αίτησης από τους τελικούς χρήστες (βλ. παρακάτω). Οι συμμετέχοντες οφείλουν να μεριμνήσουν για την προμήθεια κατάλληλου δρομολογητή xDSL (CPE) με λειτουργικότητα IPv6 (π.χ. PPPv6, prefix delegation, routing, security, κλπ). Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ενδεικτικές οδηγίες για τη ενεργοποίηση πρωτοκόλλων IPv6 για περιορισμένο αριθμό μοντέλων δρομολογητών και διαφορετικά λειτουργικά συστήματα και θα πρέπει να προβούν στις ανάλογη συγκρότηση του δρομολογητή τους.

 

Στην παρούσα φάση είναι δυνατή η συμμετοχή στο πρόγραμμα μόνο φοιτητών από το Ε.Μ.Π. αλλά ενδέχεται σύντομα να είναι δυνατή η συμμετοχή φοιτητών από άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

 

Η μετάβαση στο πρωτόκολλο IPv6 (από το IPv4) είναι πλέον άμεση αναγκαιότητα καθώς οι διαθέσιμες διευθύνσεις IPv4 (IPv4 addresses) θα εξαντληθούν στο άμεσο μέλλον. Το παρόν πιλοτικό πρόγραμμα βοηθά την ΕΔΕΤ - Δράση ΔΙΟΔΟΣ να εντοπίσει και να επιλύσει ζητήματα για την ομαλή και με το λιγότερο κόστος μετάβαση στο πρωτόκολλο IPv6 για το σύνολο των χρηστών του Διαδικτύου.

Εφόσον επιθυμείτε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα, παρακαλώ συμπληρώστε τα στοιχεία σας στο σύνδεσμο http://w3.grnet.gr/node/3.

 

Αποποίηση ευθύνης (disclaimer)

Η υποστήριξη των τελικών συνδρομητών για προβλήματα που αφορούν τη διασύνδεση IPv6 θα είναι περιορισμένη και παρέχεται χωρίς καμία εγγύηση ως προς το χρόνο απόκρισης της σχετικής ομάδας διαχείρισης, παρόλο που η τελευταία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει τυχόν προβλήματα προς τους τελικούς χρήστες.

 

Copyright © topografoi.com