topografoi.com



Author Topic: Φωτοερμηνεία Τηλεπισκόπηση Εαρινό 2020 - Άσκηση 9η  (Read 8313 times)

chiossif

  • Posts: 334
Κυρίες, Δεσποσύνες και Κύριοι,

καλησπέρα σας :-)

Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο και έχει αλλάξει ο τρόπος διδασκαλίας. Η 9η άσκηση (πρώτο μέρος) έγινε σήμερα Τετάρτη 29/4. Θυμίζω ότι κέντρο επικοινωνιών για την Φωτοερμηνεία-Τηλεπισκόπηση είναι το http://mycourses.ntua.gr/ = ο ιστοχώρος του μαθήματος. Σας παρακαλούμε θερμά μελετήστε τις οδηγίες, παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις και τηρείτε τους κανόνες όσο το δυνατόν.

Η απάντηση αποριών με προσωπική επαφή είναι αδύνατη και αντικαθίσταται από την χρήση του φιλόξενου φόρουμ εδώ στο topografoi.com.

Είμαστε σε μια περίοδο πρόκλησης για εμάς και τους συνανθρώπους μας και οφείλουμε κι εμείς με την σειρά μας να δώσουμε νέο ύψος στον πήχη «ατομική ευθύνη».

Καλή και γόνιμη μελέτη και Καλό Μήνα :-)

Λέφτερα,
Ch Iossif

Μυρσίνη

  • Posts: 1
Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω στο πρώτο ερώτημα αν η περιοχή που περικλείει κάποιο πολύγωνο στην παλιά ημερομηνία(1945-60) έχει ελάχιστα σπίτια και κατά το διάστημα 2015-16 αυτά έχουν πυκνώσει τότε πρόκειται για συνεχή αστικό ιστό ή ασυνεχή, ή θέλουμε εκτάσεις που ήταν εξολοκλήρου πριν γεωργικές ή δασικές;
« Last Edit: 17 Μαΐ 2020, 18:30 by Μυρσίνη »

chiossif

  • Posts: 334
Καλησπέρα :-)

Ερώτηση:
«Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω στο πρώτο ερώτημα αν η περιοχή που περικλείει κάποιο πολύγωνο στην παλιά ημερομηνία(1945-60) έχει ελάχιστα σπίτια και κατά το διάστημα 2015-16 αυτά έχουν πυκνώσει τότε πρόκειται για συνεχή αστικό ιστό ή ασυνεχή, ή θέλουμε εκτάσεις που ήταν εξολοκλήρου πριν γεωργικές ή δασικές;»

Απάντηση:
Ο συνεχής αστικός ιστός είναι συνήθως εντός των πόλεων οικισμών (κέντρο, μόνο κτίσματα με διάσπαρτα ελάχιστα άδεια οικόπεδα) και σχεδόν ποτέ χωρίς σχέδιο πόλης οδικό δίκτυο κτλ. Άρα στο θέμα μας εκτιμώ ότι δεν είναι

Καλή σας ώρα :-)

Λέφτερα,
Ch Iossif

agroanomos

  • Posts: 1
Στο ερώτημα ε του δεύτερου ζητήματος θέλετε να παραθέσουμε στιγμιότυπα για τα ενδιαφερόμενα πολύγωνα πάνω στον τρισδιάστατο ή στον δισδιάστατο χάρτη της περιοχής μελέτης;

chiossif

  • Posts: 334
Κυρίες, Δεσποσύνες και Κύριοι,

καλησπέρα σας :-)

Ερώτηση:
«Στο ερώτημα ε του δεύτερου ζητήματος θέλετε να παραθέσουμε στιγμιότυπα για τα ενδιαφερόμενα πολύγωνα πάνω στον τρισδιάστατο ή στον δισδιάστατο χάρτη της περιοχής μελέτης;»
Απάντηση:
Σχεδιάζεις στην 2δ απεικόνιση και θα φανεί και στις δύο. Μπορείς να έχεις την οθόνη 50-50 και έτσι με ένα κλικ (ΠριντΣκριν) έχεις και τα δύο :-)

Ερώτηση:
«τι παει λαθος με τη δημιουργια χαρτη προσανατολισμων»
Απάντηση:
Προσπαθείς να αποθηκεύσεις σε vrt τυποποίηση αντί της tif η οποία είναι πάνω πάνω... πιο πάνω από το πάνω ;-)

Καλή σας ώρα :-)

Λέφτερα,
Ch Iossif

 

Copyright © topografoi.com