topografoi.com



Author Topic: Linux Mint Debian Edition  (Read 4450 times)

Argyros

  • Posts: 174
  • Gender: Male
Linux Mint Debian Edition
« on: 11 Σεπ 2010, 11:19 »
Μιας και δεν είμαι φίλος της αναβάθμισης κάθε 6 μήνες, αλλά μου αρέσει να έχω τα τελευταία πακέτα στο σύστημά μου, άφησα το Ubuntu εδώ και καιρό και κοίταξα και rolling release διανομές, και αυτό γιατί ήμουν αναγκασμένος να έχω ένα κάρο πρόσθετα repositories που μου βάζαν νεώτερες εκδόσεις του λογισμικού που ήθελα (είτε λεγόταν Firefox είτε οτιδήποτε) και οι του Ubuntu δεν αποφάσιζαν να το κάνουν αναβάθμιση (συγνώμη αλλά δε μου αρέσει να περιμένω 2 μήνες για το FF 4.0 ή το KDE 4.5, τα θέλω ΑΜΕΣΑ) . Τελικά κατέληξα στο Arch αλλά έχει λίγο μπλέξιμο στο στήσιμό του με conf αρχεία που για έναν νέο στο Linux (ή κάποιον που βαριέται) είναι αρνητική η χρήση του. Το καλό της υπόθεσης είναι πως δεν είχα ουδένα πρόβλημα με σπασίματα της διανομής που ίσως κάποιος κόσμος να περίμενε...

Πριν λίγο καιρό έπεσε το μάτι μου σε αυτό:

http://www.linuxmint.com/blog/?p=1527

ΔΕΝ το έχω δοκιμάσει και από ότι διάβασα έχει ακόμα λίγη δουλίτσα για να είναι 100% έτοιμο, αλλά νομίζω πως αξίζει να το παρακολουθούμε. Σίγουρα πιστεύω πως για όποιον ενδιαφέρεται αξίζει να κατεβάσουμε ένα .iso του και να το δοκιμάσει.

Στηρίζεται στο Debian testing επομένως έχει τελευταίες εκδόσεις των πακέτων που θέλουμε, συν το γεγονός πως δουλεύει όπως έχουμε ήδη συνηθίσει να δουλεύουμε σε Ubuntu.

Αν κάποιος το δοκιμάσει (είτε σε VM, είτε σε κανονική εγκατάσταση), ας μας πει εμπειρίες... :)

 

Copyright © topografoi.com