topografoi.comRecent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Ανακοινώσεις / FOSSCOMM 2020
« Last post by chiossif on 22 Νοε 2020, 11:53 »
Γεια και χαρά σε όλες και όλους :-)

Εγκαίνια στην νέα έκδοση του http://topografoi.com/ με δημοσίευση για την fosscomm 2020:
"""
H FOSSCOMM (Free and Open Source Software Communities Meeting) είναι ένα ετήσιο συνέδριο που ως στόχους έχει τη γνωριμία μεταξύ των κοινοτήτων, των συλλόγων και των ερευνητικών και αναπτυξιακών ομάδων που ασχολούνται με το Ελεύθερο Λογισμικό τόσο στη χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο, την προβολή της χρησιμότητας και αναγκαιότητας της χρήσης του Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα, όπως επίσης και την ανάδειξη των νέων τάσεων σε αυτό και την προσέλκυση νέων μελών στις κοινότητες, με στόχο τη συνεισφορά όλο και περισσότερου ελεύθερου κώδικα για όλους.
"""
Μπείτε και δείτε: https://2020.fosscomm.gr/

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ότι έχει QGIS και ειδικότερα

Όσες και όσοι την παλεύετε με Python μην χάσετε αυτό:
https://pretalx.2020.fosscomm.gr/fosscomm-2020/talk/AHANZ9/

Λέφτερα,
Ch Iossif


2
Υποστήριξη / Re: Αναβαθμίσεις
« Last post by Κωστής on 21 Νοε 2020, 18:07 »
Έγινε αναβάθμιση του λογισμικού του forum και του wiki. Κάποια ζητηματακια που ανέκυψαν επιλύονται σταδιακά.
3
Καταληκτική ημερομηνία για τις ασκήσεις είναι η 10/6. Μόνο για την άσκηση 10 επιτρέπεται διορθωση (και αποστολή με email) της ήδη ανεβασμένης στο mycourses άσκησης μέχρι την ημέρα της εξέτασης. Το mycourses θα σταματήσει να δέχεται ασκήσεις στις 11/6.

Μία διευκρίνηση:
Τα κόκκινα στο google doc δεν σημαίνουν ότι τα φωτοερμηνευτικά κλειδιά (ΦΚ) απορρίφθηκαν. Είναι ωστόσο λανθασμένες επιλογές και αυτό σημαίνει ότι σίγουρα δεν πάει για άριστα η άσκηση. Ενα φωτοερμηνευτικό κλειδί πρέπει να είναι γενικό και δεν μπορεί να αναφέρεται σε συγκεκριμένο τόπο. Π.χ. αεροδρόμιο στην τάδε πόλη και αεροδρόμιο στη δείνα πόλη δεν μπορούν να αποτελέσουν διαφορετικά φωτοερμηνευτικά κλειδιά. Μικρό αεροδρόμιο, μεγάλο αεροδρόμιο, διεθνές (ή μητροπολιτικό) αεροδρόμιο θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά κλειδιά. Το ίδιο ισχύει και για λίμνες, ποτάμια και οτιδήποτε άλλο...
Μπορείτε αν θέλετε να στείλετε βελτιωμένη έκδοση της άσκησης με email μέχρι την εξέταση, αφού τα σχόλια τα βάλαμε στις 9/6, αλλά ένα λάθος φωτοερμηνευτικό κλειδί δεν σημαίνει ότι αυτόματα μηδενίζεται η δουλειά σας. Ο βαθμός της άσκησης εξαρτάται από το περιεχόμενό του ΦΚ και το βαθμό κατανόησης που αυτό καταδεικνύει.
4
Καλησπέρα σας, τελικά γνωρίζουμε πότε είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις ασκήσεις ? Ευχαριστώ πολύ.
5
Γεια σας, κατά την διαδικασία εισαγωγής μία νέας εικόνας στο φωτοερμηνευτικό κλειδί, αφού έχει γίνει η φόρτωση της εικόνας, στην επεξεργασία, πατώντας την επιλογή προεπισκόπηση που είναι δίπλα από την αποθήκευση σελίδας φαίνεται κανονικά η εικόνα που θέλω να εισάγω, ωστόσο κάνοντας αποθήκευση σελίδας και πηγαίνοντας στο άρθρο φαίνεται μόνο η φόρμα και όχι η εικόνα. Τι μπορεί να πάει λάθος;;;
6
Για να 'δηλώσω' τα δύο κλειδιά για την άσκηση 10, εκτός από το να τα γράψω στο google doc, τι άλλο πρεπει να κανω?
Πως φαίνεται στους άλλους ότι κάποιο κλειδί στο wiki είναι κρατημένο?
Πρέπει να το επεξεργαστώ και να αλλάξω το όνομα πανω πανω και τη χρονια μου, έτσι ωστε οποιος μπει στο wiki στο συγκεκριμενο κλειδι να δει οτι το χω κρατησει??

Ευχαριστώ
7
Κυρίες, Δεσποσύνες και Κύριοι,

καλησπέρα σας :-)

Ερώτηση:
«Στο ερώτημα ε του δεύτερου ζητήματος θέλετε να παραθέσουμε στιγμιότυπα για τα ενδιαφερόμενα πολύγωνα πάνω στον τρισδιάστατο ή στον δισδιάστατο χάρτη της περιοχής μελέτης;»
Απάντηση:
Σχεδιάζεις στην 2δ απεικόνιση και θα φανεί και στις δύο. Μπορείς να έχεις την οθόνη 50-50 και έτσι με ένα κλικ (ΠριντΣκριν) έχεις και τα δύο :-)

Ερώτηση:
«τι παει λαθος με τη δημιουργια χαρτη προσανατολισμων»
Απάντηση:
Προσπαθείς να αποθηκεύσεις σε vrt τυποποίηση αντί της tif η οποία είναι πάνω πάνω... πιο πάνω από το πάνω ;-)

Καλή σας ώρα :-)

Λέφτερα,
Ch Iossif
8
Στο ερώτημα ε του δεύτερου ζητήματος θέλετε να παραθέσουμε στιγμιότυπα για τα ενδιαφερόμενα πολύγωνα πάνω στον τρισδιάστατο ή στον δισδιάστατο χάρτη της περιοχής μελέτης;
9
Κυρίες, Δεσποσύνες και Κύριοι,

καλησπέρα σας :-)

Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο και έχει αλλάξει ο τρόπος διδασκαλίας. Η 10η άσκηση έγινε Τετάρτη και 13/5. Θυμίζω ότι κέντρο επικοινωνιών για την Φωτοερμηνεία-Τηλεπισκόπηση είναι το http://mycourses.ntua.gr/ = ο ιστοχώρος του μαθήματος και για την άσκηση αυτή το γουίκι μας. Σας παρακαλούμε θερμά μελετήστε τις οδηγίες, ιδιαίτερα της άσκησης αυτής, παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις και τηρείτε τους κανόνες όσο το δυνατόν.

Η απάντηση αποριών με προσωπική επαφή είναι αδύνατη και αντικαθίσταται από την χρήση του φιλόξενου φόρουμ εδώ στο topografoi.com.

Είμαστε σε μια περίοδο πρόκλησης για εμάς και τους συνανθρώπους μας και οφείλουμε κι εμείς με την σειρά μας να δώσουμε νέο ύψος στον πήχη «ατομική ευθύνη».

Καλή και γόνιμη wiki-μελέτη :-)

Λέφτερα,
Ch Iossif
10
Καλησπέρα :-)

Ερώτηση:
«Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω στο πρώτο ερώτημα αν η περιοχή που περικλείει κάποιο πολύγωνο στην παλιά ημερομηνία(1945-60) έχει ελάχιστα σπίτια και κατά το διάστημα 2015-16 αυτά έχουν πυκνώσει τότε πρόκειται για συνεχή αστικό ιστό ή ασυνεχή, ή θέλουμε εκτάσεις που ήταν εξολοκλήρου πριν γεωργικές ή δασικές;»

Απάντηση:
Ο συνεχής αστικός ιστός είναι συνήθως εντός των πόλεων οικισμών (κέντρο, μόνο κτίσματα με διάσπαρτα ελάχιστα άδεια οικόπεδα) και σχεδόν ποτέ χωρίς σχέδιο πόλης οδικό δίκτυο κτλ. Άρα στο θέμα μας εκτιμώ ότι δεν είναι

Καλή σας ώρα :-)

Λέφτερα,
Ch Iossif
Pages: [1] 2 3 ... 10
Copyright © topografoi.com