topografoi.com



Author Topic: Τι θα γίνει με το... μυστήριο μέλλον μας;;;  (Read 23903 times)

daptopografon

  • Posts: 6
  • Διεκδικούμε Ανατρέπουμε Πετυχαίνουμε
Δυο λεπτά... Κατ' αρχήν θέλω να επισημάνω ένα και μοναδικό πράγμα:

Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (από την οποία η Σοφία τοποθέτησε ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΑ σχόλια του Πρύτανη) ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΠΑΣΟΚΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (η οποία είναι ανεξάρτητη)!!!

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100048_03/04/2005_139336

Quote
Den kserw an einai mono dikia mou i entipwsi alla fetos mou fainetai oti legontai akrivws ta antistrofa


Οφείλω να επαναλάβω για ακόμη μία φορά, ότι η θέση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν έχει αλλάξει καθόλου από πέρυσι! Αντίθετα, είμασταν οι πρώτοι που υποστηρίξαμε την αξιολόγηση με αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια. Αυτό, μπορεί κάλλιστα να το επιβεβαιώσει κανείς, από το e-book της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του 2002 (σελίδα 30):

http://www.dap.gr/theseis/dap2002.pdf

και από του 2003:

http://dap.ntua.gr/top/protaseis/protasi_paideias_2003.pdf

Quote
Υ.Γ.Κρίμα πάντως από αυτή την ηλικία να εθελοτυφλούμε για να μην πηγαίνουμε κόντρα στα πολιτικά πιστεύω που άλλοι μας έχουν υποδείξει!!!


Όταν εσύ γλυκιά μου Σοφία θα έχεις στα χέρια σου ένα χαρτί το οποίο στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καμία αξία, τότε δεν θα θέλεις να ξαναβγείς στους δρόμους να διαδηλώνεις! Γιατί... από την πρώτη σύνοδο της Μπολόνια, αποφασίστηκε όλες οι χώρες της Ε.Ε. να ενστερνιστούν ένα σύστημα αξιολόγησης μέχρι το 2005! Και απο την άλλη... αφού υποβαθμίζονται τα πτυχία μας (όπως ψευδώς υποστηρίζουν άλλες παρατάξεις αριστερές και αριστερίζοντες...) θα κάνω μία απλή ερώτηση:

--> Είναι δυνατόν, να θέλουν οι "μεγάλοι" να έχουν υπαλλήλους με "περιορισμένη" μόρφωση και πτυχίο χωρίς αξία? Είναι δυνατόν οι επιχειρίσεις να θέλουν υπαλλήλους που να μην είναι εκπαιδευμένοι σωστά? Θα πρέπει να είμαστε το λιγότερο ελαφρόμυαλοι για να πιστεύουμε κάτι τέτοιο! Και τέλος... το μόνο σίγουρο είναι ότι το ΕΜΠ "το συμφέρει" η αξιολόγηση, καθ' ότι είναι το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, το μοναδικό αναγνωρισμένο στην Ευρώπη έως τώρα!
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών Ε.Μ.Π.

Ενημερωθείτε για ζητήματα που αφορούν τη σχολή μας από το site http://dap.ntua.gr/top

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
ΜΑΖΙ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Apollondaman

  • Posts: 38
  • Gender: Male
Stou koufou tin porta oso thes vroda  :-X

auto ekfrazei to geniko klima pou epikratei  ;)
« Last Edit: 05 Απρ 2005, 13:07 by Apollondaman »
Dont mess with the man

daptopografon

  • Posts: 6
  • Διεκδικούμε Ανατρέπουμε Πετυχαίνουμε
Quote
Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (από την οποία η Σοφία τοποθέτησε ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΑ σχόλια του Πρύτανη) ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΠΑΣΟΚΙΚΗ


Παιδιά... επειδή δημιουργήθηκε θέμα, κάτι το οποίο πιστέψτε μας, δεν θέλαμε να το προκαλέσουμε.. απλά πρέπει να επισημάνουμε πως δεν ήταν αυτός ο σκοπός μας και πως δεν θέλαμε να θίξουμε κανέναν προσωπικά.
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών Ε.Μ.Π.

Ενημερωθείτε για ζητήματα που αφορούν τη σχολή μας από το site http://dap.ntua.gr/top

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
ΜΑΖΙ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

liberostelios

  • Administrator
  • Posts: 145
  • Gender: Male
Τελικά ούτε ROLF έμαθα τι σημαίνει, ούτε GG! Α ρε Απόλλωνα! Φαίνεται ότι δε σκοπεύεις να μπεις στον κόπο να μου πεις κάτι κι εμένα για να μάθω. Προς το παρόν μόνο απαξιωτικά σχόλια κάνεις. Μάλλον αυτά τα 5 πραγματάκια τα κρατάς για τον εαυτό σου. Δικαίωμά σου...

Quote
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Συγνώμη αλλά τώρα δουλευόμαστε;;;; Δεν έχω διαβάσει την συγκεκριμένη συνέντευξη αλλά εσύ πιστεύεις ότι η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ άποψη είναι του αρμόδιου υπουργού σε κάθε περίπτωση; ¶ραγε το ίδιο πίστευες και επί ΠΑΣΟΚ!!!!! Σαν να λέμε "Ένας Παναθηναϊκός είναι ο πιο αντικειμενικός για να κρίνει τον Παναθηναϊκό!" οπότε αυτός θα σου λέει ότι ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα (ιδιαίτερα εκλαϊκευμένο παράδειγμα αλλά αντιπροσωπευτικό πιστεύω).

Υ.Γ.: Φίλε Απόλλωνα, μην περιμένεις καλύτερη αντιμετώπιση από αυτήν που έχεις εσύ προς τους άλλους. Η εκτίμηση είναι κάτι που κερδίζεται...

sofaki

  • Posts: 33
  • Gender: Female
  • relax, take it easy...
 Αυτές τις μέρες έχω πραγματικά σοκαριστεί με καταστάσεις και πρόσωπα...και δε θα μίλαγα περαιτέρω γιατι στου κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα που λέει και ο Απόλλωνας άλλα ας ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα:

ΤΟ ΒΗΜΑ,ΤΑ ΝΕΑ ,Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,ΤΟ ΕΘΝΟΣ(συγνώμη αν μου διαφεύγει κάποια) είναι φύλλα προσκείμενα στην αντιπολίτευση.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,Η ΧΩΡΑ, Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ,Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ(και πάλι συγνώμη αν μου διαφεύγει κάποια)είναι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες.

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ανεξάρτητα πολιτικής απόχρωσης που έχει είναι ένας επιφανής ακαδημαϊκός και οι απόψεις του θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν!!!Πρέπει να καταλάβετε οτι η συνέντευξη θα μπορούσε να είχε δωθεί σε οποιοδήποτε μέσο!! Τόσο δυσνόητο είναι;;Δε νομίζω απλά μας βολεύει να ασχολούμαστε με τα ανούσια και τα δευτερεύοντα (όπως η πολιτική αποχρωση του φύλλου)καθώς η αλήθεια πονάει!! Επι΄πλέον το άρθρο δεν καταφερόταν εναντίον της κυβέρνησης..ήθελε απλά να δείξει την αναταραχή που επικρατεί στην εκπαίδευση!!Κάτι που δεν είναι ψέμα ασφαλώς!!!

Όσο για την αξιολόγηση ποτέ δεν είπαμε να μη γίνει ίσα-ίσα που τη περιμένουμε αν και ελπίζουμε τα κριτήρια να είναι αμιγώς ακαδημαϊκά και όχι με βάση τις κρίσεις του Κόκκαλη όπως έχει γίνει στο Πανεπιστήμιο Πατρών!!
Ελπίζω ώς ΔΑΠ να σχολιάσετε κάποια στιγμή και τις δηλώσεις του Πρύτανη!!

Τέλος είμαι σίγουρη οτι το Ε.Μ.Π θα βγεί πρώτο στην αξιολόγηση ανάμεσα στα άλλα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα καθώς στο γενικότερο χάλι το δικό μας ίδρυμα είναι απλά μέτριο, κάτι που όλοι γνωρίζουμε!!Και απλά μέσα στα 400 πρώτα!
***Μην κοιμάσαι, είναι επικίνδυνο. Μην ξυπνάς, θα το μετανιώσεις***

dionysos

  • Administrator
  • Posts: 81
  • Gender: Male
  • Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία...
Επειδή απείχα πολύ απο τη συζήτηση...θα εκθέσω τις απόψεις μου κάπώς καθυστερημένα..

 Πρώτον, θα συμφωνήσω ασυζητητή με τη Σοφία. Ο κάθε Πρύτανης μπορεί να εκφέρει τις απόψεις του όταν νομίζει ότι πρέπει να το κάνει..και σε όποιο Μέσο Ενημέρωσης του συζητηθεί χωρίς να σκεφτεί αν είναι φιλοκυβερνητικό ή όχι...!!!
 
 Δεύτερον, τα όσα είπε η Υπουργός Παιδείας δεν μπορούμε να πούμε πώς είναι αντικειμενικά..το παράδειγμα που παρέθεσε ο φίλος Liberostelios είναι σαφέστατο και δεν χρειάζεται να πώ κάτι παραπάνω!!!
 
 Τρίτον, τα όσα συνέβησαν τα τελευταία 24ωρα οφείλονται στο γεγονός ότι κανένας δεν βγήκε ανοιχτά να πει τη γνώμη και γι'αυτό το λόγο κάποιοι ξαφνιάστηκαν γιατί δεν περίμεναν κάποιον να βγεί και να εκθέσει ανοιχτά τις απόψεις του! Αυτά τουλάχιστον πιστεύω..
 
 Τέλος, ποτέ δεν γράψαμε κάτι και ούτε ποτέ υποστηρίξαμε, και ούτε θα το κάνουμε ποτέ, κάποια συγκεκριμένη παράταξη.. Το δίκιο όποιος και να το έχει θα το λέμε πάντα..Η αλήθεια ποτέ δεν θα μπορεί να αποκρυφτεί!!!!
..Τοπογράφος που δεν πίνει, μην το εμπιστεύεσαι..

jose_miquel

  • Posts: 6
  • I Love TripodYaBB!
Με συγχωρείτε που άργησα να μπω στην συζήτηση αλλά ελπίζω να βοηθήσω αρκετά σε αυτήν. Θα αρχίσω κάνοντας μια αναφορά σε μερικά σημεία που έχουν γραφτεί εδώ. Ελπίζω να μην σας κουράσω και να αποσαφηνίσω μερικές ανακρίβειες που έχουν ειπωθεί και βασίζονται στην άγνοια σας για μερικά θέματα.


Quote
Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση προέβησε στη δημιουργία ενός νομοσχεδίου σύμφωνα με το οποίο θα διενεργείται εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση στα πανεπιστήμια με σκοπό ΟΧΙ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑ, αλλά στην επισήμανση των αδύνατών τους σημείων, προκειμένου αυτά να διορθωθούν.


Σήμερα νομοσχέδιο δεν έχει δημιουργηθεί και ουσιαστικά αυτό που τίθεται για διάλογο είναι αυτό του πρώην Υπουργό κ. Ευθυμίου. Μπορείτε να μπείτε και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και να το διαπιστώσετε.

Quote
ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΣΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟ ΥΠΕΠΘ, ΠΕΤΥΧΕ ΣΤΙΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2005 ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Είναι αλήθεια ότι η αρχική μορφή του νομοσχεδίου για το ΔΙΚΑΤΣΑ, υποβάθμιζε το πτυχίο μας! ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!!! ΣΥΝΕΠΩΣ, ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΛΑΝΗ!




Προφανώς εδώ για άλλη μια φορά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παρέκαμψε όλα τα όργανα των Φοιτητικών Συλλόγων, αν όντως ισχύει αυτό (κανείς δεν έχει δει αυτή την πρόταση). Εκτός των άλλων οι συνάδελφοι από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι το νομοσχέδιο για την μετεξέλιξη του ΔΙΚΑΤΣΑ άλλαξε στις 2 Μάρτη και αυτό είναι και το τελικό το οποίο ψηφίστηκε. Προφανώς βέβαια δεν θα ξέρουν και τις αλλαγές από την στιγμή που δεν ξέρουν ότι άλλαξε. Και αυτό μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα της Βουλής αλλά και της ΠΑΣΠ Τοπογράφων, όπως και τα πρακτικά της Βουλής. Οι αλλαγές βέβαια δεν ήταν επί της ουσίας αλλά μόνο στην διατύπωση διατηρώντας τα σημεία όπου αναφέρεται για την αναγνώριση των τριετών πτυχίων. Στο χέρι μας είναι να μην εφαρμοστεί αφού πλέον ψηφίστηκε. ( Σε αυτό το νομοσχέδιο αντέδρασε η ΠΑΣΠ σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που το ψήφισε. Επίσης το ΚΚΕ ψήφισε 11 άρθρα του.) Θα πρέπει να αναφερθώ ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου που είχε ως θέμα την μετεξέλιξη του ΔΙΚΑΤΣΑ δεν ανέφερε τίποτα στο πλαίσιο της.


jose_miquel

  • Posts: 6
  • I Love TripodYaBB!
Quote
Αντί λοιπόν να ξοδεύονται ποσά σε ΙΔΒΕ καλό είναι να βοηθηθούν τα υπάρχοντα ιδρύματα ωστε να μη καταλήξουμε να βγαίνουμε υπομηχανικοί απο το Ε.Μ.Π και να έχουμε ανάγκη τα ΙΔΒΕ...


Θα συμφωνήσω εδώ με την Σοφία μιας και δεν είναι αναγκαία άμεσα. Να υπενθυμίσω και της δηλώσεις της περίφημης Υπουργού Παιδείας  ότι εφόσον έχουν ρεύμα και τηλέφωνο (στα ΤΕΙ) δεν χρειάζονται κάτι άλλο. Σίγουρα το σύνολο των φοιτητών δεν έχει την ίδια αντίληψη για την ανώτατη εκπαίδευση με την Υπουργό αλλά άκρως αντίθετη.

Quote
Γιατί όπως θα διάβασες, δίνεται έμφαση σε σημεία προηγούμενων νομοσχεδίων τα οποία ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ! Εμμένουν σε σημεία της πρώτης μορφής του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση και για το ΔΙΚΑΤΣΑ γιατί μόνο έτσι μπορούν να συνδικαλιστούν... Και επιτέλους ας διαβάσουν τα νέα νομοσχέδια ορισμένοι!


Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος. Η αναφορά γίνετε, για το ΔΙΚΑΤΣΑ (που μόνο εκεί υπάρχει προσχέδιο νόμου που συντάχθηκε το τελευταίο χρόνο) στα νομοσχέδια της τωρινής κυβέρνησης, ενώ για την αξιολόγηση στα μοναδικά νομοσχέδια που υπάρχουν που είναι της προηγούμενης κυβέρνησης. Αν βρείτε νομοσχέδιο για την αξιολόγηση της τωρινής κυβέρνησης θα ήθελα πολύ να μου το δώσετε αν και φοβάμαι ότι θα το μάθουμε μια μέρα πριν ψηφιστεί με σκοπό να μην προλάβουμε να αντιδράσουμε. Καλό θα ήταν, αν θέλετε να λέγεστε συνδικαλιστές να διαβάζετε τα νομοσχέδια και όχι να γράφετε γενικολογίες κρυμμένοι πίσω από την άγνοια των περισσότερων φοιτητών.

Quote
Είμαι σίγουρος πως αν ρωτήσεις οποιοδήποτε από τα 50 αυτά άτομα, θα γνωρίζουν να σου πουν τα πάντα για την αξιολόγηση και τα ΙΔΒΕ!!


Εδώ δεν ξέρει ο ομιλητής σας θα ξέρουν τα 50 άτομα που δεν ξέρουμε καν αν είναι όλα μέλη σας (Φοβάμαι ότι και εδώ φαίνεται ότι απαξιώνεται για άλλη μια φορά την Γενική Συνέλευση θεωρώντας ότι είναι αναμέτρηση παραταξιακών στρατών, δυστυχώς για εσάς υπάρχουν και φοιτητές που ακούν σε αυτέ τις διαδικασίες και δεν είναι μέλη κάποιας παράταξης).

jose_miquel

  • Posts: 6
  • I Love TripodYaBB!
Quote
Ο υπεύθυνος της ΔΑΠ μίλησε για τα πάντα και ανέλυσε διεξοδικά τον ρόλο της αξιολόγησης και των ΙΔΒΕ. Κάλλιστα θα μπορούσε κανείς να καταλάβει τι επιτέλους γίνεται με αυτά...


Δυστυχώς δεν μίλησε για το νέο όργανο που αντικαθιστά το ΔΙΚΑΤΣΑ και λέγεται Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (πριν την αλλαγή λεγόταν Ο.Α.Τ.Α.Π.) ίσως γιατί δεν το ήξερε καν αλλά και δεν το ανέφερε στο πλαίσιο. Αξίζει να αναφέρω και ότι διάφορες αριστερές παρατάξεις κάνουν αναφορά στο όργανο αυτό ακόμα ως Ο.Α.Τ.Α.Π., δυστυχώς ούτε αυτοί γνωρίζουν για την αλλαγή.


Quote
Αυτός είναι με ένα απλό παράδειγμα ο ρόλος της αξιολόγησης. Τώρα τι σχέση έχει αυτό με τη διάσπαση των πτυχίων και ότι θα βγαίνουμε υπομηχανικοί... αν καταλάβω κάποια στιγμή ότι έχει σχέση, θα παρατήσω τη ΔΑΠ!


Αυτό είναι πρόκληση!!! Η αξιολόγηση μπορεί να έχει σχέση με τα σπάσιμο των σπουδών μας και αυτό όχι άμεσα αλλά έμμεσα. Πώς; Κάνοντας την αξιολόγηση ως μέσο για να περάσουν αλλαγές μέσα σε κάποιο ίδρυμα τάχα για την βιωσιμότητα του ιδρύματος. Μην  ξεχνάμε ότι με ένα πτυχίο μικρότερης διάρκειας έχεις λιγότερους συνολικά φοιτητές (μιας και θα βγαίνουν γρήγορα), λιγότερα έξοδα(εργαστήρια, βιβλία, σίτιση, στέγαση, κ.α.) ,ενδεχόμενα κέρδη από καταβολή διδάκτρων για την συνέχεια στον δεύτερο κύκλο και πολλά άλλα. Δεν πιστεύω όμως ότι θα το καταλάβεις εύκολα γιατί δεν πρόκειται να βγεις από την ΔΑΠ.

Quote
ή επειδή συμφωνούμε με την ΠΑΣΠ που υποστηρίζει "ΝΑΙ στην αξιολόγηση, αλλά για 2 μέρες θα μείνουμε κλειστοί..." ... τι άλλο να πω?!


Μάλλον την ώρα που μιλούσε ο ομιλητής της ΠΑΣΠ προτίμησες να μην ακούς γιατί αλλοίως θα καταλάβαινες ότι προτείναμε κλείσιμο της σχολής για μια μέρα, αυτή της πορείας για την μετεξέλιξη του  ΔΙΚΑΤΣΑ και όχι για την αξιολόγηση

jose_miquel

  • Posts: 6
  • I Love TripodYaBB!
Quote
Apo tin mia exoume PASP kai DAP (i seira einai tixaia) na antallasoun tis apopsis tous se sxesi me persi.Gia paradeigma, persi i pasp itan afti pou elege oti fisika theloume mia aksiologisi me akadimaika kritiria alla se genikes grammes simfwnoume me to nomosxedio kai apo tin alli i DAP elege ki afti thelei mia aksiologisi me akadimaika kritiria kai oti i kivernisi tou PASOK prospathei na mas ksgelasei (i kati tetoio).Den kserw an einai mono dikia mou i entipwsi alla fetos mou fainetai oti legontai akrivws ta antistrofa!


Κοίταξε η ΠΑΣΠ πέρσι όπως και φέτος έχει ακριβώς την ίδια άποψη και ακριβώς την ίδια θέση όσον αφορά το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση μιας και δεν έχει αλλάξει και είναι αυτό της προηγούμενης κυβέρνησης. Θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί άμεσα η αξιολόγηση στα πανεπιστήμια με ακαδημαϊκά κριτήρια σε συνδυασμό με αύξηση των κονδυλίων για την Παιδεία και συμμετοχή των φοιτητών (και πολλά άλλα που αν τα αναφέρω δεν θα χωρέσουν σε αυτό το κείμενο). Όπως και τότε είχαμε αντιδράσει σε κάποια σημεία του πολυνομοσχεδίου και το απορρίπταμε αν δεν άλλαζαν. Διαφωνούμε κάθετα με το σχέδιο νόμου στο άρθρο 9 παράγραφος 3β, όπου δεν αποσαφηνίζεται ότι οι εξωτερικοί κριτές θα είναι αποκλειστικά και μόνο ακαδημαϊκοί.
Η μεν ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αντιδρούσε χωρίς να προβάλει κάποιο σημείο του νομοσχεδίου μιας και σε ότι αντιδρούσε και ήθελε να αλλάξει υπήρχε στο νομοσχέδιο όπως ακριβώς το διατύπωνε. Στην πραγματικότητα αντιδρούσε γιατί ήταν νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ και προτιμούσε να το συντάξει πιο σκληρό άλλη κυβέρνηση.
Είναι περίεργο που σχεδόν σε όλα τα πλαίσια των Συνελεύσεων των σχολών του Ε.Μ.Π. η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν αναφέρει την ουσιαστική συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα της αξιολόγησης


Quote
Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (από την οποία η Σοφία τοποθέτησε ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΑ σχόλια του Πρύτανη) ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΠΑΣΟΚΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (η οποία είναι ανεξάρτητη)!!!


Αν δεν κάνω λάθος η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ είναι η εφημερίδα που πολλές φορές έχει στραφεί ενάντια στο ΠΑΣΟΚ, και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δεν είναι και τόσο ‘ανεξάρτητη’. Τελοσπάντων  θεωρώ ότι κάθε συνέντευξη αναφέρει ότι ακριβώς έχει πει ο συνεντευξιαζόμενος, αλλιώς έχει δικαίωμα να κινηθεί δικαστικά. Δηλαδή η συνέντευξη του Βερέμη και του Δούκα στα ΝΕΑ είναι υποκειμενικές.


jose_miquel

  • Posts: 6
  • I Love TripodYaBB!
Quote
Γιατί... από την πρώτη σύνοδο της Μπολόνια, αποφασίστηκε όλες οι χώρες της Ε.Ε. να ενστερνιστούν ένα σύστημα αξιολόγησης μέχρι το 2005!


Βέβαια πολλές φορές, και σωστά, έχει ειπωθεί από ομιλητή της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ότι δεν είναι δεσμευτική η διαδικασία της Μπολόνια.


Quote
 Είναι δυνατόν, να θέλουν οι "μεγάλοι" να έχουν υπαλλήλους με "περιορισμένη" μόρφωση και πτυχίο χωρίς αξία? Είναι δυνατόν οι επιχειρίσεις να θέλουν υπαλλήλους που να μην είναι εκπαιδευμένοι σωστά? Θα πρέπει να είμαστε το λιγότερο ελαφρόμυαλοι για να πιστεύουμε κάτι τέτοιο! Και τέλος... το μόνο σίγουρο είναι ότι το ΕΜΠ "το συμφέρει" η αξιολόγηση, καθ' ότι είναι το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, το μοναδικό αναγνωρισμένο στην Ευρώπη έως τώρα!


Και όμως δεν είναι τυχαίο ότι η ανεργία των πτυχιούχων αυξάνεται συνεχώς και ότι οι εταιρείες προτιμούν  φθηνότερα εργατικά χέρια όχι και τόσο καταρτισμένα για λίγα χρόνια (εργαζόμενους μιας ‘χρήσης’)


Quote
Συγνώμη αλλά τώρα δουλευόμαστε;;;; Δεν έχω διαβάσει την συγκεκριμένη συνέντευξη αλλά εσύ πιστεύεις ότι η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ άποψη είναι του αρμόδιου υπουργού σε κάθε περίπτωση; ¶ραγε το ίδιο πίστευες και επί ΠΑΣΟΚ!!!!! Σαν να λέμε "Ένας Παναθηναϊκός είναι ο πιο αντικειμενικός για να κρίνει τον Παναθηναϊκό!" οπότε αυτός θα σου λέει ότι ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα (ιδιαίτερα εκλαϊκευμένο παράδειγμα αλλά αντιπροσωπευτικό πιστεύω).


Χαίρομαι πάντως που ορισμένοι επιλέγουν να γράφουν (γιατί τα γραπτά μένουν ενώ με τα λόγια έχουν πει απίστευτα πράγματα αλλά…) και φαίνεται η συνδικαλιστική τους γύμνια.


jose_miquel

  • Posts: 6
  • I Love TripodYaBB!
 Κλείνοντας θέλω να αναφερθώ στην διάταξη που άλλαξε ο Υπουργός Εσωτερίκων και μας αφορά άμεσα.

Η συγκεκριμένη διάταξη έχει ως εξής:
«Στο άρθρο 26 του Π.Δ. 50/2001, όπως τροποποιήθηκε  με την παράγραφο 17 του άρθρου μόνου του Π.Δ. 347/2003, προστίθεται παράγραφος 11, ως εξής:
     «11. Για την κάλυψη θέσεων κλάδων ή ειδικοτήτων ΠΕ ή ΤΕ κατηγορίας, γίνονται επίσης δεκτοί:
     α) Κάτοχοι πτυχίων ή διπλωμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν αποκτηθεί σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους οποίους έχει χορηγηθεί πράξη αναγνώρισης επαγγελματικής ισοτιμίας από το Συμβούλιο του άρθρου 10 του Π.Δ. 165/2000 (ΦΕΚ 149/Α΄), όπως ισχύει κάθε φορά, και
     β) Κάτοχοι τίτλων μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν αποκτηθεί σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους οποίους έχει αναγνωρισθεί το δικαίωμα άσκησης νομοθετικά κατοχυρωμένου επαγγέλματος, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικής εκπαίδευσης που χορηγείται από την αρμόδια αρχή του άρθρου 13 του Π.Δ. 231/1998 (ΦΕΚ 178/Α΄)»

Σύμφωνα με το εδάφιο  5 του μόνου άρθρου του ΠΔ του υπουργείου ΕσΔΔΑ , για τις ίδιες θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) στο ελληνικό δημόσιο μπορούν να διορίζονται γιατροί εξαετούς φοίτησης η μηχανικοί πενταετούς φοίτησης αλλά και απόφοιτοι των (αναγνωριζομένων μόνο ως εργαστηρίων από την νομοθεσία) Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών ή Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, τριετούς εκπαίδευσης, αρκεί αυτά να είναι συμβεβλημένα με Αναγνωρισμένες σχολές του εξωτερικού.

Αυτό δείχνει ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση βλέπει την ανώτατη εκπαίδευση στην χώρα μας.

Υ.Γ. Σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει ο απολογισμός μας για αυτή την χρονιά που:

Δεν θα αναφερθούμε σε αυτονόητα πράγματα όπως την υποδοχή των πρωτοετών, το αν φέραμε περισσότερα τραπεζάκια στον χώρο μας ή το ότι αναβαθμίσαμε την ιστοσελίδα μας

Δεν θα αναφερθούμε στις θέσεις μας για τα θέματα της ανώτατης εκπαίδευσης. Προτιμάμαι να τις καταθέτουμε στους φοιτητές είτε στα όργανα συνδιοίκησης και
να τις συζητάμε  με τους καθηγητές και να τους πείθουμε
Παρά να τις πρωτοκολλούμε στην σχολή χωρίς να κάνουμε κάτι άλλο π.χ. να τις διεκδικήσουμε ή έστω να τις αναφέρουμε στα όργανα συνδιοίκησης που εκπροσωπούμε τους φοιτητές της σχολής μας


Θα αναφερθούμε σε πράγματα που πετύχαμε μέσα από την δράση μας αφού τα διεκδικήσαμε
μέσα από τα όργανα συνδιοίκησης .

daptopografon

  • Posts: 6
  • Διεκδικούμε Ανατρέπουμε Πετυχαίνουμε
Quote
Σήμερα νομοσχέδιο δεν έχει δημιουργηθεί και ουσιαστικά αυτό που τίθεται για διάλογο είναι αυτό του πρώην Υπουργό κ. Ευθυμίου. Μπορείτε να μπείτε και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και να το διαπιστώσετε.


Μα φυσικά και έχει συσταθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση! Αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έκανε και αυτό... τότε τι θα είχε κάνει? Θα είχε μόνο σκάνδαλα δημιουργήσει? Εξάλλου, το συνέδριο της Μπολόνια έγινε στις 19/06/1999! Αν δεν είχε βγει και ένα νομοσέδιο μέχρι το 2004 θα ήταν εγκληματικό.


Quote
Βέβαια πολλές φορές, και σωστά, έχει ειπωθεί από ομιλητή της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ότι δεν είναι δεσμευτική η διαδικασία της Μπολόνια.


Αυτά που αποφασίστηκαν στη σύνοδο της Μπολόνια φυσικά και δεν ήταν δεσμευτικά. Με μία όμως πιο αντικειμενική προσέγγιση των πραγμάτων, και παρατηρώντας τις επόμενες συνόδους της Πράγας και του Βερολίνου, είχαν αποφασιστεί τα εξής:
  • Στις 18/09/2003, έγινε στο Βερολίνο η Τρίτη κατά σειρά σύνοδος των υπουργών παιδείας της Ε.Ε. Πατώντας πάνω στα χνάρια της Μπολόνια και της Πράγας διακηρύχτηκε η «ομογενοποίηση των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων» κατά το Αγγλοσαξονικό πρότυπο. Η σύνοδος αυτή, υποχρέωσε την τότε ηγεσία του υπουργείου παιδείας να προβεί στην συγκρότηση εθνικού συστήματος αξιολόγησης, το οποίο όμως αποδοκιμάστηκε από τον ακαδημαϊκό χώρο ως μη αξιοκρατικό και μάλιστα χαρακτηρίστηκε ως «δούρειος ίππος» για τον κυβερνητικό έλεγχο στα πανεπιστήμια.


Και να απαντήσω φυσικά (γιατί οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν την αλήθεια...) σε ό,τι αφορά την αντικατάσταση του ΔΙΚΑΤΣΑ απότον ΟΑΤΑΠ (και στη συνέχεια από τον ΔΟΑΤΑΠ).... πρέπει να επισημάνω ότι το ΔΙΑΚΑΤΣΑ αντικαταστάθηκε από τον ΔΟΑΤΑΠ γιατί υπήρχε κίνδυνος παραπομπής της χώρας στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, λόγω των παρανομιών και των δωροδοκιών που διενεργούνταν στον οργανισμό αυτό. Αυτό άλλωστε μπορεί να το επιβεβαιώσει κανένας από το δελτίο τύπου 19/01/05 του ΥΠΕΠΘ, στο παρακάτω κείμενο:

http://www.ypepth.gr/docs/19_1_05_anakoinosi.doc

Quote
Η αξιολόγηση μπορεί να έχει σχέση με τα σπάσιμο των σπουδών μας και αυτό όχι άμεσα αλλά έμμεσα.

Αφού λοιπόν κι εσείς "φοβάστε" τη διάσπαση των πτυχίων... τότε γιατί είστε υπέρ της αξιολόγησης??? Εσύ μάλλον αγαπητέ συνάδελφε δεν έχεις καταλάβει καλά τον ρόλο της αξιολόγησης. Η αξιολόγηση θα γίνεται προκειμένου να ελέγχεται αν γίνεται σωστή διαχείριση των πόρων του ιδρύματος, και όχι για να καθορίζουν τη βιώσιμότητά του και το πόσο θα διαρκούν οι σπυδές του.

Quote
Αν δεν κάνω λάθος η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ είναι η εφημερίδα που πολλές φορές έχει στραφεί ενάντια στο ΠΑΣΟΚ, και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δεν είναι και τόσο ‘ανεξάρτητη’. Τελοσπάντων  θεωρώ ότι κάθε συνέντευξη αναφέρει ότι ακριβώς έχει πει ο συνεντευξιαζόμενος, αλλιώς έχει δικαίωμα να κινηθεί δικαστικά. Δηλαδή η συνέντευξη του Βερέμη και του Δούκα στα ΝΕΑ είναι υποκειμενικές.
 


Φυσικά και κανένας δημοσιογράφος δεν έχει το δικαίωμα να παραποιήσει τη συνέντευξη κάποιου. Μπορεί όμως να δώσει έμφαση σε ορισμένα σημεία, παραπέμπωντας τον αναγνώστη σε διαφορετικά συμπεράσματα!

Quote
Κοίταξε η ΠΑΣΠ πέρσι όπως και φέτος έχει ακριβώς την ίδια άποψη και ακριβώς την ίδια θέση όσον αφορά το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση μιας και δεν έχει αλλάξει και είναι αυτό της προηγούμενης κυβέρνησης.


Της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Με μία μικρή όμως διαφορά... ότι οι θέσεις της ΠΑΣΠ είναι από πέρυσι που είχε βγει και το νομοσχέδιο επί Π. Ευθυμίου, ενώ η ΔΑΠ έχει πάγια θέση υπέρ της αξιολόγησης από το 2002 (όπως μπορεί κανείς να διαβάσει στο e-book http://www.dap.gr/theseis/dap2002.pdf )! Και λέμε Οκ, ο προηγούμενος υπουργός έβγαλε το νομοσχέδιο.... ΠΟΤΕ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ??  ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΕΒΗΣΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ?? Μήπως αυτό το όργανο διοίκησης ήταν ξεχασμένο από την προηγούμενη κυβέρνηση, που με ζήλο υπερασπίζεστε?
Quote
Και όμως δεν είναι τυχαίο ότι η ανεργία των πτυχιούχων αυξάνεται συνεχώς και ότι οι εταιρείες προτιμούν  φθηνότερα εργατικά χέρια όχι και τόσο καταρτισμένα για λίγα χρόνια


Τώρα έχεις απαντήσει στο quote που όρισες?? ??? Θα απαντήσω λέγοντας ότι "αν οι εταιρείες δεν θέλουν καταρτισμένα στελέχη, ας μην τους ενισχύσουν και ας μην συμμετέχουν στα σεμιναριακού χαρακτήρα μαθήματα που θα γίνονται στα ΙΔΒΕ!". Ούτως ή άλλως, η θέση της ΔΑΠ είναι πάγια και ξεκάθαρη:
  • Επιθυμούμε η όποια προσπάθεια να έχει καθαρά σεμιναριακό χαρακτήρα.

  • Δεν θα ανεχτούμε κανένα κατακερματισμό στη γνώση.

  • Δεν θα ανεχτούμε καμιά απαξίωση των πτυχίων μας, με μεταφορά μαθημάτων από τον Προπτυχιακό Κύκλο Σπουδών στα ΙΔΒΕ.

  • Θέλουμε να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για την συνεχή αναβάθμιση και επικαιροποίηση της γνώσης.


ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών Ε.Μ.Π.

Ενημερωθείτε για ζητήματα που αφορούν τη σχολή μας από το site http://dap.ntua.gr/top

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
ΜΑΖΙ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

 

Copyright © topografoi.com