topografoi.com



Author Topic: "Διαβλητό το εξεταστικό σύστημα του ΔΟΑΤΑΠ  (Read 5468 times)

Neo_Tsiv

  • Posts: 5
  • GIOVANNI
Μπλόκο στις εξετάσεις
Διαβλητό χαρακτηρίζει η Ιατρική Σχολή Αθηνών το εξεταστικό σύστημα του νέου ΔΙΚΑΤΣΑ


Μπλόκο στο εξεταστικό σύστημα του ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) για τους φοιτητές των ιατρικών σχολών του εξωτερικών βάζει η Ιατρική Σχολή της Αθήνας. Φοιτητές και καθηγητές το χαρακτηρίζουν διαβλητό, καθώς οι ερωτήσεις θα γίνονται γνωστές εκ των προτέρων.

Όπως αναφέρεται στα Νέα της Τετάρτης, η κόντρα ξέσπασε πριν από λίγες ημέρες, όταν η Ιατρική Αθήνας και ο σύλλογος των φοιτητών εξέδωσαν ανακοινώσεις κατά του συστήματος, επειδή προβλέπει τη δημιουργία τράπεζας με 2.500 ερωτήσεις ανά μάθημα.

Oι φοιτητές και οι καθηγητές θεωρούν ότι αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει σε μαζική αναγνώριση πτυχίων Ιατρικής εξωτερικού με «εύκολο» τρόπο, καθώς οι ερωτήσεις θα είναι γνωστές εκ των προτέρων.

Μάλιστα, η Ιατρική Αθήνας αρνήθηκε να στείλει ερωτήσεις προκειμένου να συνταχθεί η σχετική τράπεζα, αντίθετα με τις άλλες Ιατρικές Σχολές της χώρας που, έως τώρα τουλάχιστον, δεν αρνήθηκαν.

Το γεγονός προκάλεσε με τη σειρά του χθες έντονη ανακοίνωση του Συλλόγου Πτυχιούχων Ιατρικής εξωτερικού, που υποστηρίζει το νέο σύστημα και κάνει λόγο για «σκανδαλοθηρικά παιχνίδια» της ΔΑΠ, εν όψει των φοιτητικών εκλογών.

Oι εκπρόσωποι του Συλλόγου των Πτυχιούχων εξωτερικού οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στις 2 Μαρτίου στο υπουργείο Παιδείας.

news.in.gr
Sakis

 

Copyright © topografoi.com