topografoi.com



Author Topic: Εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις  (Read 7366 times)

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
Ενώ για την Τετάρτη 25/10 η ΠΟΣΔΕΠ έχει αποφασίσει απεργία , η Σύγκλητος αποφάσισε να κλείσει το Πολυτεχνείο την ίδια μέρα, και εμείς την Τρίτη έχουμε συνέλευση, τσουπ, έρχονται να αναβάλλουν τη συζήτηση για το άρθρο 16 για Γενάρη.
Τι ακούτε; Τι λέτε; 8α προχωρήσουν οι κινητοποιήσεις; 8α γίνουν καταλήψεις;


zakious

  • Posts: 69
  • Gender: Male
  • u can't pick your war but u can choose your battle
Re: Εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις
« Reply #1 on: 21 Οκτ 2006, 15:51 »
file kostaki kales oi kinhtopoihseis alla an 3ekinhsoume tis katalhyeis 8a trexoume opws ton iounio kai xeirotera dystyxws.pisteuw na baloume to myalo mas na douleyei kai se syllogiko epidedo foithtikou syllogou mporoume na mpoume se ena dialogo me ta armodia organa kai epitelous na ka8orisoume emeis to mellon mas kai oxi alloi pou xronia twra ka8ontai stous proedrikous tous 8wkous mhdenos e3airoumenou.

sorcerer

  • Posts: 52
  • Gender: Female
  • don't waste your time or time will waste u*
Re: Εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις
« Reply #2 on: 22 Οκτ 2006, 15:24 »
kwsth h mallon daskale (/respect) exw berdeftei plhrws me tin katastasi afti! :-[ den kserw pleon an tha itan swsto na kanoume katalipsi,giati pleon o xronos metra antistrofa gia mas, i an tha itan swsto na stamatisoume twra tis kinitopoiiseis pou exoume prospathisei+kourastei toso polu :-/ ...ase pou exw tin entipwsi oti oi kathigites mas theloun na kleisoume ti sxoli gia na asxolithoun me ekswterikes i mh proswpikes douleies tous :o ti na pw? efxomai mono na mas vgei se kalo oti+an apofasisoume *

liberostelios

  • Administrator
  • Posts: 145
  • Gender: Male
Re: Εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις
« Reply #3 on: 22 Οκτ 2006, 19:05 »
Ιιιιιιιιιι.... (που λέει και η Ζουμπουλία, αν και δεν είμαι fan του Παρά 5!) Τι είναι αυτά που λέτε βλάσφημοι καπιταλιστές! Είναι δυνατόν να αναρωτιέστε αν πρέπει να κάνουμε ή όχι καταλήψεις; Με τι επαναστατικά μούτρα θα βγείτε αύριο μεθαύριο στη σχολή μας; :P

Εγώ, πάντως, θα ήθελα να επικεντρωθώ σε κάποιο πιο ουσιώδες από το αν θα τρέχουμε ή όχι το Γενάρη! Για πόσο ακόμα θα συνεχιστεί αυτό το ΟΧΙ σε όλα; Για πόσο ακόμα τα αιτήματα μας θα έχουν οριακά μεγαλύτερη αξία από αυτή του κλασικού σχολικού αιτήματος "ΟΧΙ στις στρογγυλές τυρόπιτες!"; Θα συνεχίσουμε να δίνουμε στην κυβέρνηση το δικαίωμα να μας θεωρεί "τρελούς και αντιδραστικούς που δεν έχουν τίποτα ουσιώδες να προτείνουν" (γιατί κάπως έτσι φερόμαστε), αφήνοντάς τη να κάνει ότι εκείνη θέλει στα θέματα αξιολόγησης, ιδιωτικοποίησης κλπ.; Αν είναι πείτε το μου να κάνω το σταυρό μου, γιατί είτε το θέλουμε, είτε όχι, καλώς ή κακώς, η αξιολόγηση (τουλάχιστον) θα γίνει και δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο πως θα θεσπιστεί από την κυβέρνηση αυτός ο θεσμός αν δεν κάνουμε καμία ουσιώδη πρόταση επί του θέματος!

Μωρέ, ας έβλεπα εγώ ότι θα κάναμε κάτι σωστό και ας τρέχαμε το Γενάρη! Αλλά, αν είναι να εκμεταλεύονται κάποιοι, από τη μία τη βαρεμάρα αυτών που θέλουν... διακοπές μεσούσης της περιόδου και από την άλλη το επαναστατικό αίσθημα αυτών που νομίζουν ότι κάτι πετυχαίνουν με την παιδιάστικη αντιδραστικότητα, ε τότε σίγουρα δεν αξίζει τον κόπο...
« Last Edit: 22 Οκτ 2006, 19:07 by liberostelios »

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
Re: Εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις
« Reply #4 on: 07 Νοε 2006, 01:50 »
Και ο καιρός περνά με τη Γενική μας Συνέλευση να αδυνατεί να πάρει απόφαση. Ή τουλαχιστον, να γίνεια αντιληπτό ποια απόφαση πάρθηκε. Αποφάσεις που υλοποιούνται αν και καταψηφίστηκαν, Γενικές συνελεύσεις που δεν καταλήγουν σε απόφαση, συνθέτουν την άψογη λειτουργία του Φοιτητικού μας Συλλόγου, ο οποίος ασχολείται με τρίχες και δεν κοιτάει να επιδιώξει την επιδιόρθωση των Μ. και μ. αμφιθεάτρων Λαμπαδαρίου, την απρόσκοπτη λειτουργία της Βιβλιοθήκης κλπ. Αντ' αυτού επιμένουμε σε κινητοποιήσεις δίχως αντίκρυσμα, και σε πληθώρα καταλήψεων που εν τέλει καταλήγουν να είναι μια σκέτη σύμβαση, μια ρουτίνα που, δίχως να διαθέτει κάτι επαναστατικό, κάτι από τη φρεσκάδα των οραμάτων που κανονικά θα έπρεπε να είχαμε -αναπόφευκτα- οδηγεί στην απαξίωσή τους και τις καθιστά αναποτελεσματικές.

Παρ' όλα αυτά η ΠΟΣΔΕΠ προκηρύσσει απεργίες .

Ο εορτασμός, δε, του Πολυτεχνείου την επόμενη εβδομάδα δυναμιτίζεται μετά τις πρόσφατες τοποθετήσεις επιφανών νομικών επί του θέματος του Ασύλου. Πιο συγκεκριμένα, τόσο ο Μανωλεδάκης στο Βήμα όσο και η οδηγία του εισαγγελέα Θεσ/νίκης Βασίλη Φλωρίδη , συμφωνούν πως "η ισχύουσα νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα στην αστυνομία να επέμβει αυτεπάγγελτα, χωρίς άδεια του σχετικού πανεπιστημιακού οργάνου, επέμβαση της αστυνομίας στον χώρο του ασύλου όταν τελούνται εντός αυτού αυτόφωρα κακουργήματα ή εγκλήματα (δηλαδή κακουργήματα, αλλά και πλημμελήματα) που στρέφονται κατά της ζωής."

Για να δούμε..
« Last Edit: 07 Νοε 2006, 01:51 by admin »

liberostelios

  • Administrator
  • Posts: 145
  • Gender: Male
Re: Αριστερή Συνέλευση
« Reply #5 on: 08 Νοε 2006, 21:28 »
Πάντως, σήμερα είχαμε Αριστερή Συνέλευση! Και χρησιμοποιώ τον όρο Αριστερή μιας και δεν πρόκειται για Γενική Συνέλευση αλλά για αυθαίρετη απόφαση των αριστερών (ή για να ακριβολογούμε κάποιων αριστερών) παρατάξεων η οποία, όμως, τείνει να γίνει μόδα και, επομένως, θα πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτό και να το "θεσμοθετήσουμε" με κάποιο τρόπο. Είχε πλάκα, πάντως, να είναι 10 άτομα, όλα κι όλα, στο Μεγάλο Αμφιθέατρο και να παριστάνουν ότι ετοιμάζονται για κανονική συνέλευση! Δεν την κάναν, τουλάχιστον, σε καμία μικρότερη αίθουσα μπας και φαινόταν λιγότερο γελίο ::)

Πάντως, είναι κρίμα να βλέπουμε φασιστικές τακτικές από τις μόνες παρατάξεις που είναι πιο κοντά (θεωρητικά και μόνο!) στην έννοια της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας... Δεν ξέρω αν είναι σκληρός ο χαρακτηρισμός, αλλά μόνο έτσι μπορώ να εκφράσω αυτού του είδους τις καταστάσεις.

 

Copyright © topografoi.com