topografoi.com



Author Topic: Σημεία ελέγχου Εθνικού Κτηματολογίου  (Read 6332 times)

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
Νέα διαδικτυακή εφαρμογή για επαγγελματίες: «Σημεία ελέγχου Εθνικού Κτηματολογίου»

Μια νέα υπηρεσία προς μηχανικούς παρέχει πλέον διαδικτυακά η Κτηματολόγιο ΑΕ μέσα από τον επίσημο ιστότοπο www.ktimatologio.gr και την πύλη ηλεκτρονικών υπηρεσιών της e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. Τα «Σημεία Ελέγχου Εθνικού Κτηματολογίου» είναι ένα σύγχρονο  εργαλείο που απευθύνεται σε μηχανικούς που πραγματοποιούν εργασίες υπαίθρου για τον έλεγχο ή την τοπογραφική αποτύπωση των γεωτεμαχίων σε περιοχές που λειτουργεί Κτηματολόγιο. Τα σημεία ελέγχου (τριγωνομετρικά, σημεία αστικών δικτύων) χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό της ακριβούς θέσης κάθε γεωτεμαχίου.

Η Κτηματολόγιο ΑΕ, σταθερά προσανατολισμένη στην γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών και επαγγελματιών, προετοιμάζει και νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στην κατεύθυνση της πλήρους ηλεκτρονικής διαχείρισης όλων κτηματολογικών στοιχείων.

 
Συγκεκριμένα, μέσα από την εφαρμογή αυτή η Κτηματολόγιο ΑΕ παρέχει:

 
α) πλήρη στοιχεία για τα τριγωνομετρικά σημεία και τα σημεία των Αστικών Δικτύων Οριζοντιογραφικού Ελέγχου (ΑΔΟΕ), που ιδρύθηκαν κατά τη σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου

 
β) θέαση τριγωνομετρικών σημείων της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού (ΓΥΣ), που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου.σε όλες σχεδόν τις περιοχές που λειτουργούν Κτηματολογικά Γραφεία.

 
Με τη χρήση της εφαρμογής δίνεται η δυνατότητα επιλογής των σημείων ελέγχου που θα χρησιμοποιήσει ο μηχανικός στις τοπογραφικές εργασίες του εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα από το γραφείο του, ενώ μέχρι σήμερα έπρεπε να τα αναζητήσει στα Κτηματολογικά Γραφεία.

Η αναζήτηση της περιοχής ενδιαφέροντος για την επιλογή των σημείων ελέγχου μπορεί να γίνει:

    * Απευθείας στο χάρτη
       
    * Με επιλογή Νομού και ΟΤΑ
       
    * Με εισαγωγή συντεταγμένων ΕΓΣΑ ΄87 (x,y)

Η εμφάνιση των πληροφοριών των σημείων ελέγχου γίνεται μέσω της επιλογής «Αναφορά Σημείων Ελέγχου».

Στην «Αναφορά Σημείων Ελέγχου» μπορούν να εκτυπωθούν οι πληροφορίες, που αφορούν μέχρι 10 σημεία τη φορά. Σε περίπτωση επιλογής περισσότερων σημείων από 10, στην αναφορά θα εκτυπωθούν  οι πληροφορίες των 10 πρώτων σημείων (με ταξινόμηση ανά κωδικό).

Η εφαρμογή αναβαθμίζεται διαρκώς με επιπλέον δεδομένα και λειτουργίες. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: webapps@ktimatologio.gr 

http://gis.ktimanet.gr/wms/controlpoints/searchpoint.aspx

 

Copyright © topografoi.com