topografoi.com



Recent Posts

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
31
Στο ζητούμενο 2 ποιές είναι οι αλλες 4 κατηγορίες εκτός από  την Ασυνεχής αστική δόμηση και τις Καλλιέργιες;
Παρακολούθησα το μάθημα της Πέμπτης ξέρω οτι το απαντήσατε πολλές φορές αλλά είδα το βίντεο της 4ης και μπερδεύτηκα πάλι διότι μας είπατε οτι οι κατηγορίες είναι 5 και όχι 6
32
Ερώτηση: Ήθελα να σας ρωτήσω για την άσκηση 5, τα διαγράμματα του 2ου ερωτήματος για να γίνουν 5 και όχι 20, δηλαδή ένα για κάθε κατηγορία πως γίνεται; Επιλέγω ετσι οπως δείξατε με shift και τα 4 πολύγωνα της κατηγορίας κωνοφορα έτσι ώστε στο plugin να μου βγάλει ενα συνοπτικό πίνακα και για τα 4, και απο εκεί μεσω LibreOffice κανω το διάγραμμα που αντιστοιχεί στην κατηγορια; ή υπάρχει αλλος τρόπος;

Απάντηση: Δική σου επιλογή. Ή θα κάνεις 5 διαγράμματα τα οποία θα έχουν το καθένα φασματικές υπογραφές και από τα 4 πολύγωνα της κάθε κατηγορίας με τις τυπικές αποκλίσεις καθεμίας, ή θα κάνεις 20 διαγράμματα (ένα για κάθε πολύγωνο).

Πρόσεξε! Στην περίπτωση των 5 διαγραμμάτων το έχεις καταλάβει λάθος. Δεν πρέπει να το κάνεις με τον τρόπο που έδειξα πως βγάζουμε μέσους όρους για παραπάνω από ένα πολύγωνα. Θέλουμε 4 φασματικές υπογραφές (μία για κάθε πολύγωνο) πάνω σε κάθε ένα από τα 5 διαγράμματα. Επειδή ωστόσο στην περίπτωση των 5 διαγραμμάτων είναι πολύ πιθανό να μην είναι ευδιάκριτες οι διαφορές των φασματικών υπογραφών των 4 πολυγώνων, ίσως είναι καλύτερα να επιλέξεις να κάνεις τα 20 διαγράμματα, αλλά το βλέπεις και κρίνεις.
33
Κυρίες, Δεσποσύνες και Κύριοι,

καλησπέρα σας :-)

Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο και έχει αλλάξει ο τρόπος διδασκαλίας. Η 5η άσκηση γίνεται σήμερα 26/3. Θυμίζω ότι κέντρο επικοινωνιών για την Φωτοερμηνεία-Τηλεπισκόπηση είναι το http://mycourses.ntua.gr/ = ο ιστοχώρος του μαθήματος. Σας παρακαλούμε θερμά μελετήστε τις οδηγίες, παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις και τηρείτε τους κανόνες όσο το δυνατόν.

Η απάντηση αποριών με προσωπική επαφή είναι αδύνατη και αντικαθίσταται από την χρήση του φιλόξενου φόρουμ εδώ στο topografoi.com.

Είμαστε σε μια περίοδο πρόκλησης για εμάς και τους συνανθρώπους μας και οφείλουμε κι εμείς με την σειρά μας να δώσουμε νέο ύψος στον πήχη «ατομική ευθύνη».

Καλή και γόνιμη μελέτη :-)

Λέφτερα,
Ch Iossif
34
python / Απ: Python 2020
« Last post by chiossif on 22 Μαρ 2020, 19:33 »
elenisofik,

καλησπέρα :-)

Άγνωστες οι βουλές της μικρομαλακής... εφόσον σου δουλεύει είσαι ΟΚ. Για εξάσκηση το θες :-)

Θα γίνει της Πάιθον λέμε...

Λέφτερα,
Ch Iossif
35
Αναφέρω τις πρώτες απορίες που μου ήρθαν :

Ερώτηση : Η περιγραφή της περιοχής μελέτης μας, αφορά και τις 2 εικόνες ανεξαρτήτου εποχής σαν τοποθεσία ετσι;; δηλαδή θελω να πω δεν θα κάνουμε 2 περιγραφές αλλά μια κοινή  όμοια;
Απάντηση : Ναι, προφανώς μια περιγραφή. Μια, είναι η περιοχή μας.

Ερώτηση :
ήθελα να ρωτησω επίσης αν στην περιγραφή αυτή θα θέλατε να παραθέτουμε και εικονογραφικό υλικό πχ. Τμήμα εικόνας που υπάρχει ο ταδε τύπος εδάφους ή η τάδε λίμνη κ.λ.π.
Απάντηση : Δεν είναι καθόλου απαραίτητο. Υπάρχει το 2ο και 3ο ζητούμενο, που είναι  σχετικά με την ερώτησή σου και καλύπτουν τις ανάγκες της άσκησης. Από το 1ο ζητούμενο (αφού απαντήσεις σε αυτό), να σου μείνει η πολύ καλή γνώση της περιοχής μελέτης σου. Θα την χρειαστούμε σε επόμενες ασκήσεις ...

Ερώτηση :
Εντάξει, επομένως να περιοριστώ κυρίως στο κείμενο και σε ότι υπάρχει στην εικόνα μου. Ακόμη, όταν λέτε να περιγράψουμε τους τύπους εδαφών αργιλικα, ασβεστωδη και τα λοιπά, εννοείται ορισμένα μόνο παραδείγματα; διότι η περιοχή ειναι αρκετά μεγάλη, επομένως τα πιο σημαντικά απο αυτά και τα πιο προφανή σωστά ;

Απάντηση : Η εκφώνηση στο 1ο ζητούμενο δεν λέει να περιγράψεις τους τύπους εδαφών. Την περιοχή μελέτης να περιγράψεις και να αναφερθείς στα στοιχεία που περιγράφονται στην εκφώνηση (πχ κάνε μια αναφορά, εάν μπορείς να βρεις, τι τύποι εδάφους απαντώνται στην περιοχή ... κλπ)

36
Κυρίες, Δεσποσύνες και Κύριοι,

καλησπέρα σας :-)

Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο και αλλάζει ο τρόπος διδασκαλίας. Η 4η άσκηση βγήκε σε δύο βίντεο και παράλληλα βγήκαν και οδηγίες για αυτή την περίοδο. Κέντρο επικοινωνιών Φωτοερμηνεία-Τηλεπισκόπηση@http://mycourses.ntua.gr/ = ο ιστοχώρος του μαθήματος. Σας παρακαλούμε θερμά μελετήστε τις οδηγίες, παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις και τηρείτε τους κανόνες όσο το δυνατόν.

Η απάντηση αποριών με προσωπική επαφή είναι αδύνατη και αντικαθίσταται από την χρήση του φιλόξενου φόρουμ εδώ στο topografoi.com. ( Με την ευκαιρία ένα μεγάλο και ειλικρινές Ευχαριστώ... στον τοπογράφο πίσω από το topografoi.com )

Είμαστε σε μια περίοδο πρόκλησης για εμάς και τους συνανθρώπους μας και οφείλουμε κι εμείς με την σειρά μας να δώσουμε νέο ύψος στον πήχη «ατομική ευθύνη».

Καλή και γόνιμη μελέτη :-)

Λέφτερα,
Ch Iossif
37
python / Απ: Python 2020
« Last post by elenisofik on 21 Μαρ 2020, 00:58 »
Καλησπέρα ομάδα! Προσπαθώ να κατεβάσω τη Python στον υπολογιστή μου και παρατήρησα ότι το αρχείο που κατεβαίνει οταν πατήσω το μεγάλο DOWNLOAD κουμπί στο python.org/downloads/ εγκαθιστά την εκδοση 32 bit, το pc μου ειναι 64, και αναρωτιέμαι, πρέπει να κατεβασω αυτό η να ψαξω για 64 bit version Της python; Ευχαριστώ  ::)
38
Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για την ενεργοποίηση του ArcGIS μέσω του License Server του ΕΜΠ;
39
Κυρίες, Δεσποσύνες και Κύριοι,

καλησπέρα σας :-)

Ερώτηση:
σχετικά με το ερώτημα 3β της άσκησης 3.Αρχικά στο 1ο ερώτημα έβγαλα τα σχεδιαγράμματα με multiband colour και συνδυασμό 1-2-3.Παρολαυτα στην python όταν έγραψα το πρόγραμμα μου βγήκαν
διαφορετικές οι μέγιστες και ελάχιστες τιμές. Ξέρουμε που μπορεί να οφείλεται αυτό η αν πρέπει να κάνω κάτι άλλο;

Απάντηση:
Σε αυτή την ερώτηση «που μπορεί να οφείλεται αυτό» η οποία απαντήθηκε στο μάθημα η απάντηση είναι ΝΑΙ. Αφενός έχουμε τα μιν μαξ του κώδικα και από την άλλη τα μιν μαξ του QGIS αλλά από ποια λειτουργία; από την ενίσχυση δεν θα συμφωνούν διότι παίρνει δείγματα για οικονομία ταχύτητας όπως είπαμε στην διάλεξη. Από αλλού εφόσον είναι στατιστικά αποτελέσματα ΝΑΙ θα πρέπει να συμφωνούν :-) Μια δοκιμή και με το gdalinfo με την κατάλληλη παράμετρο θα πείσει :-)

Ελπίζω να βοήθησα :-)

Λέφτερα,
Ch Iossif
40
python / Python 2020 - 2η σειρά ασκήσεων
« Last post by chiossif on 11 Μαρ 2020, 01:50 »
Κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι,

καλή σας ώρα :-)

Όπως είπαμε στην προηγούμενη συζήτηση ξεκινάμε νέα θέματα με ασκήσεις εξάσκησης αυξανόμενης δυσκολίας. Εδώ θα βρείτε την δεύτερη σειρά με ασκήσεις και ενδεικτικές λύσεις για μερικές από αυτές. Για την επίλυσή τους αρκεί η μελέτη του γουίκι μας ενώ απαιτείται χρήση συναρτήσεων και ενίοτε λιστών. Μπορείτε να συζητάτε σε αυτό το θέμα ερωτήσεις, διευκρινίσεις αλλά και αλλαγές ή βελτιώσεις.

Καλή και γόνιμη μελέτη :-)

Λέφτερα,
Ch Iossif
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
Copyright © topografoi.com