topografoi.com



Author Topic: Μεταπτυχιακό το πέμπτο έτος  (Read 3869 times)

pol

  • Posts: 84
  • Gender: Male
Μεταπτυχιακό το πέμπτο έτος
« on: 29 Οκτ 2008, 16:47 »
Ως κατόχους master θα αναγνωρίζει το ΤΕΕ τους διπλωματούχους μηχανικούς

Για διαρκή επαγγελματική υποβάθμιση των μελών του κάνει λόγο το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το οποίο ανακοίνωσε πως θα αναγνωρίζει ως κάτοχο master όποιον διπλωματούχο μηχανικό επιζητήσει την αναγνώριση του πτυχίου του.

Το ΤΕΕ σε ανακοίνωσή του εκτιμά ότι «οι διπλωματούχοι μηχανικοί-μέλη του, οι οποίοι είναι απόφοιτοι του ΕΜΠ ή ισότιμων σχολών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με διάρκεια σπουδών πέντε συνεχόμενων ετών, δεν μπορεί να απολαμβάνουν λιγότερων επαγγελματικών δικαιωμάτων και ευχερειών, από τους κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου ιδρυμάτων του εξωτερικού, στα οποία η διάρκεια των σπουδών είναι 3+1 έτη, εκ μόνου του λόγου ότι στο εξωτερικό το ονομάζουν master».

Έτσι, αναγνωρίζει ότι το δίπλωμα των μηχανικών-μελών του με πέντε έτη συνεχόμενες σπουδές είναι επαγγελματικά τουλάχιστον ισοδύναμο προς τους προαναφερθέντες μεταπτυχιακούς τίτλους.

Επίσης, καλεί όλους τους φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, στις περιπτώσεις, όπου χρησιμοποιούν την κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου, ως κριτήριο αξιολόγησης μηχανικών για την πρόσληψη ή τον διορισμό ή οποιαδήποτε μεταβολή της υπηρεσιακής ή μισθολογικής τους κατάστασης να θεωρούν ότι οι μηχανικοί-μέλη του ΤΕΕ ανταποκρίνονται στα εν λόγω κριτήρια.

Ακόμη, ζητεί από τα Πολυτεχνεία και τις Πολυτεχνικές Σχολές της χώρας να διευκολύνουν την πρόσβαση διπλωματούχων μηχανικών στην εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, χωρίς προηγούμενη απαίτηση κτήσης μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=952069&lngDtrID=244

 

Copyright © topografoi.com