topografoi.com



Author Topic: Υπηρεσία Θέασης Ορθοφωτογραφιών από την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ  (Read 8447 times)

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
Από σήμερα, 25 Μαΐου 2010, η Κτηματολόγιο ΑΕ προσφέρει σε κάθε ενδιαφερόμενο δωρεάν ηλεκτρονική διαδικτυακή υπηρεσία θέασης ορθοφωτογραφιών για ολόκληρη τη χώρα.

Οι ορθοφωτογραφίες, που παρέχονται με αυτή την υπηρεσία, αφορούν στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας με εξαίρεση ορισμένες παραμεθόριες περιοχές καθώς και ορισμένες διαβαθμισμένες εγκαταστάσεις, για τις οποίες ισχύουν περιορισμοί και απαγορεύσεις από τις αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες της χώρας σε ότι αφορά στις διαδικασίες των αεροφωτογραφήσεων. Η χωρική ανάλυση των εικόνων είναι 20cm για τις αστικές περιοχές και 50cm για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. 
Οι ορθοφωτογραφίες αυτές, οι οποίες προέκυψαν από φωτοληψίες περιόδου 2007 έως 2009, αποτελούν το πλέον πρόσφατα ενημερωμένο χαρτογραφικό υλικό με τη μεγαλύτερη δυνατή ανάλυση.

Η πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές γίνεται με δύο τρόπους:

α) Μέσω της ιστοσελίδας http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx ή μέσω του επίσημου ιστότοπου της Κτηματολόγιο ΑΕ www.ktimatologio.gr

β) Μέσω WMS (Web Mapping Service) έκδοσης 1.1.0 σε γεωγραφικό σύστημα WGS84. Το WMS είναι ένα ανοικτό πρότυπο που έχει οριστεί από το OGC (OpenGIS consortium) και το οποίο παρέχει μια κοινή τυποποιημένη διεπαφή για πρόσβαση σε θεματικές ενότητες χαρτών που παρέχονται από κάποιον χωρικό εξυπηρετητή. Οι χρήστες αυτών των διεπαφών (interface) που είναι συμβατοί με αυτό το ανοικτό πρότυπο μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους ασχέτως με το λογισμικό πελάτη (client software) που χρησιμοποιούν. Η υπηρεσία αυτή διατίθεται στην διεύθυνση http://gis.ktimanet.gr/wms/wmsopen/wmsserver.aspx?

Οι ανωτέρω υπηρεσίες βρίσκονται σε πιλοτικό στάδιο και αναμένεται σύντομα η αναβάθμισή τους με επιπλέον δεδομένα και λειτουργίες.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: gis-services@ktimatologio.gr   



pap.c

  • Posts: 2
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ , ΝΕΟΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΛΛΑ ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΘΕΣΩ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛ. ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΤΜ ΚΑΙ ΜΟΥ ΈΚΑΝΕ ΙΔΑΙΤΕΡΗ ΕΝΤΎΠΩΣΗ.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ  ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΘΕΑΣΗΣ ΟΡΘΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ .
ΠΟΙΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ  , ΣΕ  ΠΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ  ΠΑΡΟΝ - ΜΕΛΛΟΝ  (ΑΚΡΙΒΕΙΕΣ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΥΤΟΥ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 

Copyright © topografoi.com