Συζητήσεις > python

Python Wiki Tutorial

<< < (3/4) > >>

vagvaf:
Nice! φαίνεται ωραίος παρόλλο που δεν έχω δει ποτέ την matlab

vagvaf:
Να συμπληρώσω ότ εγώ χρειάστηκε να εγκαταστήσω το python-qscintilla2


--- Code: ---sudo apt-get install python-qscintilla2
--- End code ---

Επίσης, αν δεν έχετε εγκαταστήσει ποτέ καμια KDE εφαρμογή, μάλλον θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε και το KDE


--- Code: ---sudo apt-get install kubuntu-desktop
--- End code ---

Τέλος, για τους Gnome-άδες, μπορείτε να προσθέσετε το spyder στο μενου "Applications":


* System -> Preferences -> Main Menu
* Δημιουργήστε το μενού "Programming" αν δεν υπάρχει (New Menu)
* Προσθέστε το spyder μέσα στο Programming (New item) και βάλτε όνομα και command : spyder

cps:
Για όσους ενδιφέρονται να δουλέψουν σε Python αυτή η διανομή http://www.pythonxy.com/foreword.php προσφέρει κάποια ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.
Περιλαμβάνει πολλές βιβλιοθήκες και εργαλεία που τα εγκαθιστάς εύκολα και γρήγορα. Είναι ότι πρέπει για αρχάριους χρήστες και για όσους θέλουν να εξελίξουν προγράμματα python σε windows.
Δείτε το.
(Γίνεται mirror από το ftp του πολυτεχνείου και κατεβαίνει πολύ γρήγορα)

chiossif:

--- Quote from: cps on 18 Δεκ 2009, 14:23 ---Για όσους ενδιφέρονται να δουλέψουν σε Python αυτή η διανομή http://www.pythonxy.com/foreword.php προσφέρει κάποια ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.
Περιλαμβάνει πολλές βιβλιοθήκες και εργαλεία που τα εγκαθιστάς εύκολα και γρήγορα. Είναι ότι πρέπει για αρχάριους χρήστες και για όσους θέλουν να εξελίξουν προγράμματα python σε windows.
Δείτε το.
(Γίνεται mirror από το ftp του πολυτεχνείου και κατεβαίνει πολύ γρήγορα)

--- End quote ---

cps,
καλώς μας ήρθες.

Πρόκειται για μία σχεδόν πλήρη ομαδοποίηση της python και εργαλείων της για επιστημονικούς σκοπούς.
Είναι υπό GPLv3 (το είδα και ηρέμησα διότι με τρόμαξε που δεν υπήρχε στην πρώτη ιστοσελίδα καμία αναφορά σε άδεια χρήσης) και η επίσημη σελίδα είναι:
http://code.google.com/p/pythonxy/

Θα την δοκιμάσω και θα πω περισσότερα... Φυσικά όποιος το κάνει πρώτος ανεβάζει σε νέο θέμα με τίτλο Python(x,y) ένα σύντομο αλλά ενδεικτικό wiki (Εγχειρίδιο χρήσης στα ελληνικά :-) ) για το περιβάλλον και ο διαχειριστής είμαι βέβαιος θα το "περιποιηθεί"...

Για μια ακόμη φορά θα γράψω ότι η Python είναι το καλύτερο εργαλείο προγραμματισμού για τοπογράφους.

Ας συνεχίσουμε έτσι να έχουμε και κάτι να κάνουμε στις διακοπές...

Καλά Χριστούγεννα σε όλους.

cps:

--- Quote ---Πρόκειται για μία σχεδόν πλήρη ομαδοποίηση της python και εργαλείων της για επιστημονικούς σκοπούς.
Είναι υπό GPLv3 (το είδα και ηρέμησα διότι με τρόμαξε που δεν υπήρχε στην πρώτη ιστοσελίδα καμία αναφορά σε άδεια χρήσης)
--- End quote ---
Το GPLv3 αναφέρεται στο πακεταρισμένο προϊόν που είναι ουσιαστικά ένα buildout κάποιων πολύ διαδεδομένων βιβλιοθηκών. Η καθεμιά από αυτές διατηρεί το αρχικό της license, οπότε δεν υπάρχει κανένα θέμα σε αυτό το σημείο.
 

--- Quote ---Θα την δοκιμάσω και θα πω περισσότερα... Φυσικά όποιος το κάνει πρώτος ανεβάζει σε νέο θέμα με τίτλο Python(x,y) ένα σύντομο αλλά ενδεικτικό wiki (Εγχειρίδιο χρήσης στα ελληνικά :-) ) για το περιβάλλον και ο διαχειριστής είμαι βέβαιος θα το "περιποιηθεί"...
--- End quote ---
Το έχω δουλέψει πολύ σε μηχανήματα με windows όπου μου έλυσε πραγματικά τα χέρια, πριν αποκτήσω περισσότερη εμπειρία σχετική με το cheese shop και τα eggs-setuptools-distutils-buildout. Τον τελευταίο χρόνο έχω σταματήσει ουσιαστικά να το χρησιμοποιώ καθώς εμφανίζει μια σχετική υστέρηση στην ενημέρωση των εκδόσεων που περιλαμβάνει. Ωστόσο είναι ιδανικό για αυτούς που θέλουν κάτι εύκολα και γρήγορα, χωρίς πονοκεφάλους. Σχετικά με το wiki που προτείνεις το θέμα της εγκατάστασης είναι αρκετά απλό, επιλέγεις ποιες βιβλιοθήκες θες να εγκαταστήσεις και ο installer αναλαμβάνει τα υπόλοιπα. Το χρήσιμο θα ήταν να γίνει μια σύντομη περιγραφή του τί περιέχει και πού είναι χρήσιμο. Βέβαια στο σάιτ του πακέτου υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για αυτά, ωστόσο εάν υπάρχει ενδιαφέρον θα μπορούσα να κωδικοποιήσω μερικά στοιχεία και να αναδείξω τις βιβλιοθήκες που είναι πιο χρήσιμες.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Go to full version