topografoi.com



Author Topic: Topografoi.com RSS Feeds  (Read 4348 times)

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
Topografoi.com RSS Feeds
« on: 30 Ιουν 2005, 04:28 »
Το RSS(Rich Site Summary)  είναι μια τεχνολογία που βασίζεται στην γλώσσα XML με σκοπό την περιληπτική απόδοση του περιεχομένου ή των πρόσφατων ειδήσεων που σχετίζονται με ένα site. Με τη χρήση του RSS δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες ενός ή και περισσότερων site να ενημερωθούν για τις όποιες αλλαγές ή ενημερώσεις στα site που τους ενδιαφέρουν, δίχως να χρειάζεται να περιηγηθούν σε αυτά. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε με τη χρήση ειδικών προγραμμάτων τα οποία καλούνται RSS News Readers οπότε κάνετε αντιγραφή την παραπομπή του εικονιδίου  από την αρχική μας σελίδα στον News Reader σας, είτε, αν είστε χρήστης του Firefox οπότε μπορείτε να ακολουθήσετε την πολύ απλή διαδικασία: Στην αρχική σελίδα του topografoi.com παρατηρήστε το εικονίδιο . Κάνοντας κλικ πάνω του σας βγάζει το μήνυμα "Συνδρομή σε Topografoi.com Latest News". Κάνετε κλίκ και επιλέγετε που θέλετε να εμφανίζονται τα νέα(π.χ. Bookmarks Toolbar Folder για πιο άμεση εποπτεία).

Η διαδικασία είναι παρεμφερής για οποιοδήποτε site παρέχει αντίστοιχη υπηρεσία.

Μπορείτε να βρείτε κι άλλες πληροφορίες από το Κέντρο Δικτύων.

ΥΓ: Κατά τα γνωστά, η Διαχείριση διατηρεί την πολυτέλεια να μην προσφέρει πάντα φρέσκες ειδήσεις στην ώρα τους.  Με λίγα λόγια η ανανέωση της σελίας θα συνεχίσει να γίνεται
όποτε μας καπνίσει και ευκαιρούμε  ;D
« Last Edit: 30 Ιουν 2005, 04:32 by admin »

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
Απ: Topografoi.com RSS Feeds
« Reply #1 on: 29 Οκτ 2007, 21:00 »
Μετά από καιρό, αν και οι χρήστες της topobar θα το εχουν ήδη απο την προηγουμενη βδομαδα αντιληφθεί, ανανεώθηκαν από το κεντρο δικτυων τα rss feeds του ΕΜΠ. Επίσης ενεργποιήθηκαν τα rss στα mycourses.

Περισσότερες λεπτομερειες στο www.ntua.gr/rss

Θα επανέλθουμε με οδηγό, για το πως θα αξιοποιήσετε τον firefox για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας για τη σχολή. :-)

 

Copyright © topografoi.com