topografoi.com



Συνδεδεμένες εκδηλώσεις

  • ημερίδα ΤΕΕ: Δασικές Πυρκαγιές: 05 Μαΐ 2008

Author Topic: Πρόληψη & προστασία του πολίτη και του οικοσυστήματος από τις δασικές πυρκαγιές  (Read 4047 times)

Κωστής

  • Administrator
  • Posts: 577
  • Gender: Male
    • kp
Πληροφορίες: Τμήμα Επιστημονικού και Αναπτυξιακού Έργου ΤΕΕ
τηλ. 210-3291252-4
ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: sci-work@central.tee.gr


Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και συγκεκριμένα το Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών (e-TEE)) και η ΕΜηΠΕΕ (Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος), διοργανώνουν στις 5 Μαΐου 2008, Ημερίδα με θέμα:

 

Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών στην υπηρεσία της πρόληψης και της προστασίας του πολίτη και του οικοσυστήματος από τις δασικές πυρκαγιές.Αξιολόγηση – προοπτικές ”.

 

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών, με ώρα έναρξης 9:30 πμ.

Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Περιβάλλον, κ. Σταύρος Δήμας.

Λόγω της κλιματικής αλλαγής προβλέπεται ολοένα και μεγαλύτερη ένταση του προβλήματος των δασικών πυρκαγιών, ενώ οι διεθνείς και κοινοτικές πρωτοβουλίες προβλέπουν ήδη την δημιουργία συνεργατικών σχηματισμών για την αντιμετώπισή του, με έμφαση σε δράσεις παρακολούθησης και έγκαιρης πρόβλεψης κινδύνων και προειδοποίησης φορέων και πολιτών, ενισχύοντας έτσι το μοντέλο της πρόληψης.

Θεωρούμε ότι η Χώρα μας θα πρέπει να κάνει γρήγορους και συντονισμένους βηματισμούς για να αξιοποιήσει τις παράλληλες ενέργειες, ενεργοποιώντας το ανθρώπινο και υλικό δυναμικό, καθώς και τον κρατικό μηχανισμό της για την προστασία του δασικού μας πλούτου και του οικοσυστήματος.

Σκοπός της Ημερίδας είναι να ευαισθητοποιήσει την Πολιτεία, ως προς τον ρόλο που διαδραματίζουν οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και να δημιουργήσει ένα έρεισμα για νέες συντονισμένες πρωτοβουλίες του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα στην Χώρα μας. Επίσης θα δοθεί έμφαση σε δράσεις αξιόπιστης πληροφόρησης, έγκαιρης αντιμετώπισης των προβλημάτων και πολιτική προστασία, μέσα από τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν εισηγήσεις από στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομικών, το Αστεροσκοπείο Αθηνών και θα γίνει παρουσίαση παραδειγμάτων εφαρμογής σε συστήματα παρακολούθησης και διαχείρισης πυρκαγιών που εφαρμόζονται τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες.

Το πρόγραμμα
« Last Edit: 23 Απρ 2008, 15:56 by Κωστής »

 

Copyright © topografoi.com