Καταρχήν, από ότι φαίνεται το θέμα έχει μείνει... στο συρτάρι, επομένως δεν υπάρχουν και πολλές πιθανότητες να υλοποιηθεί, τουλάχιστον προς το παρόν. Το θετικό, βέβαια, είναι ότι ο ΟΤΕ αποφάσισε να μειώσει γενικά τις τιμές του DSL στο 50% κι ας μην κατάφερε να κάνει (μιλώ πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε ως τώρα) αυτό που είχε εξαγγείλει.
Αναφορικά με το σχόλιο σου, φίλε Απόλλωνα, η άποψή σου για το ότι δεν είναι money saving, όπως λες, είναι μάλλον λανθασμένη. Και εξηγούμαι: Καταρχήν πρέπει να τομίσουμε ότι η ανακοίνωση δε μιλούσε για την ταχύτητα 384k αλλά για την 512k. Επομένως, δεν πρέπει να κάνουμε σύγκριση με λάθος τιμές, δηλαδή με της τιμές της φθηνότερης σύνδεσης, αλλά με αυτές της 512. Επίσης, αυτό που λες δεν είναι αυτό που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ. Δε μιλάμε για μία κίνηση του Πολυτεχνείου από μόνου του αλλά για κίνηση του ΟΤΕ προς όλους τους φοιτητές σε όλη την Ελλάδα. Δε θα λειτουργεί όπως γίνεται τώρα με τη σύνδεση PSTN ή ISDN που σου παρέχει το Πολυτεχνείο αυτοβούλως. Αλλά, κι έτσι όπως τα λες να ήταν, θα γλιτώναμε το 50% της χρέωσης καθώς σήμερα για τα 512 πληρώνει γύρω στα 30¤ στον ΟΤΕ κι άλλα τόσα, περίπου, στο ISP. Όπως και να έχει, η εξαγγελία δε μιλούσε για κάτι τέτοιο. Ο ΟΤΕ είπε ότι θα μειώσει το κόστος της γραμμής στα 5¤ και ότι θα γίνει συμφωνία με τους ISPs ώστε το συνολικό κόστος να μην ξεπερνάει τα 15¤. Δηλαδή από τα 60-70¤ που θα πλήρωνες πριν (ίσως και παραπάνω) θα πληρώνεις 15¤ (20¤ με το ΦΠΑ, για να είμαστε ακριβείς). Δεν είναι αυτό money saving!!!!!
Όπως και να έχει, όμως, το πράγμα φαίνεται ότι κόλησε, οπότε αδίκως γίνεται η όλη συζήτηση. Το θετικό είναι ότι με την κίνησή του να μειώσει γενικά τις τιμές του DSL στο 50%, σχεδόν, ο ΟΤΕ αρχίζει να "λογικεύει" κάπως τα παράλογα πράγματα που συμβαίνουν στην Ελλάδα με το κόστος του DSL. Ας μην ξεχνάμε, όμως, και ότι ακόμα κι αν πάρει κάποιος DSL, δεν είναι σίγουρο αν τα πολλά λεφτά που δίνει για τη σύνδεσή του θα πιάσουν τόπο, καθώς είναι πολλά τα φαινόμενα του τύπου "δεν μπορώ να μπω στο internet" ή "η σύνδεση είναι 384 κι εγώ μπαίνω με 128" και τέτοια... Θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά ακόμα για να μπορέσει το DSL να είναι και ποιοτικό και φθηνό.
Όσο για αυτό που είπα σχετικά με το browser, δεν εννοούσα ότι είναι καλύτερο να μη βάλεις DSL, για να μη γίνονται παρανοήσεις. Αλλωστέ, εγώ όσο μπορώ το ψάχνω να βάλω κάποια στιγμή για να έχω την ελευθερία μου στο internet. Απλά, είπα ότι κι αν μείνουμε με το PSTN, υπάρχουν τρόποι να αυξήσουμε κατά πολύ την ταχύτητα του σερφαρίσματός μας με άλλους τρόπους. Σε καμία περίπτωσει δεν μπορείς να πετύχεις αυτά που σου προσφέρει το DSL απλά βάζοντας έναν άλλο browser. Απλά είναι μια λύση για να βελτιώσουμε κάπως τις συνθήκες μας στο internet και, μάλιστα, είναι δωρεάν...